20 Mayıs da 700 bin Tablet Dağıtılacak!

Kodla Büyü
bir yandan bilişim dersleri kaldırılıyor deniliyor bilişimciler olamadan tabletleri ne yapacaklarsa :(

hem dersi kaldırmaya çalış hemde tablet dağıt.. :cry: :? :x

Zamanlama manidar.neyden önce dağıtılıyorsa artık.Tablet olayı sıkıntı kullanılmadan oyuncak oldu hepsi çocukların elinde .Akıllı tahta olayı daha mantıklı ama ondada öğretmenler slayt yansıtmaktan başka bişey yapmıyor öğretmenlerin bilişim bilgisi zayıf. Fatih projesi tutmadı bana göre kullanılıyor mu yani evet prokeksiyonun yerini aldı okadar

2011 seçimlerinde nasıl ki seçim odaklı tablet dağıtıldı şimdi de aynı strateji uygulanıyor.
Güzel ülkem, şimdiye kadar devletten hep yokluk gördüğü için çocuğunun eline tablet verince devletin kendisini ve ailesini düşündüğünü sanıyor. Basıyor oyunu mevcut hükümete.Bu oyunları biliyoruz.
Bir gram et bin ayıbı örter.
Akıllı tahta bir yana Tablet işi tam bir fiyaskodur.Yapılmamalıydı.Tabletleri dünyaya satan ülkeler neden kendi eğitim sistemlerine entegre etmiyorlar sizce?
Teslim alan binlerce öğretmen çocuğuna oyun oynatıyor,dersler klasik metot işlenmeye devam ediliyor.Öğrenciler ise root çektirip keyfine bakıyor.
Öğrenci tabletleriyle,akıllı tahtayla iletişim kuran uygulama yoktur öğretmen tabletlerinde.Z-kitap'tan anlaşılan PDF'ymiş :D
Tam bir fiyasko.

bence hiç gerek yok.. teknoloji ülkemizde maalesef yanlış anlaşıldı ve yanlış kullanılıyor.. öğretmenlerin hocam bunda oyun oynayamıyoruz, internete giremiyoruz diye tableti getirmesi, sürekli bozulan şarj girişleri çileden çıkarttı..

Acaba nasıl hakkından gelcekler bu kadar tabletin.280 tabletten 100 ü geçkinini garantiye gönderdim.Kaybolanlar ekranı kırılanlar kasası çatlayanları saymıyorum.Garanti zaten onları onarmıyor.Dinçer Ateş Öğretmenlikten Iğdır Milli eğitim müdürlüğü sonra hemen Genel müdürlük. Göz boyamadan başka bir şey değil bu konuşulanlar.Hangi kitaplar yüklenmiş tabletlere.Bomboş geliyor.Ebaya bağlanmaz.Bağlantı hataları.Arızalar.Çocukların hepsi oyun oynar.Mail adresinin ne olduğunu bilmiyorlar.Bir şekilde bir mail almış android markete giriyorlar.Onun mail adresi olduğunu bilmiyor.Zaten tahtalarda da oturmadı yazılım.Pardus windows ne kullanacaklarını şaşırdılar.Vestel şifre koyar şifreyi söylemez.Burda bir çok arkadaş tekrardan kendi sistemlerini kurdu.Tahtaları söküp tamir edenler bile var.Ama bu fedakarlıkları kimse görmüyor.Bt Öğretmenleri olmaz ise bu projenin ömrü çok kısa sürer.Biri Yapılamadan diğeri çöker.Access pointler tahta arkalarında çürüyor.Fiber beklemekten ağaç olduk.Yazık devletimin Milyarlarına.

öğrenci başına yıllardır 10 tl vermeyip öğretmen ve idarecileri dilenci yapanlar 550 yi neden veriyor ki sizce? Evet tam düşündüğünüz gibi ''eğitim daha iyi olsun, çağ atlayalım diye'.
Ya mantıklı düşünen bi adam yok mu? mayısın sonunda verilen tablet ne işe yarar? Sene başında ver. Ama olmaz di mi? Hazirana yetişmesi lazım.
İnanın eskiden önemsiyordum. Aynı gün garantiye gönderip öğrenci sorunlarını çözmeye çalışıyordum. Şu an elimde 3 tablet var arızalı. 15 gün oldu kargoyu aramadım. Beklesinler zaten bi işe yaramıyor.

Ben bu proje ile ilgili verilen hiçbir tarihe itibar etmiyorum. Daha başlamadan planlama aşamasında bunun o tarhler arasında gerçekleştirlmeyeceğini söylemiştim.

Yorumsuz......

Ekli dosyalar

• tablet.JPG
    tablet.JPG
    31.2 KB · Görüntüleme: 511
Teachnologist' Alıntı:
Ben bu proje ile ilgili verilen hiçbir tarihe itibar etmiyorum. Daha başlamadan planlama aşamasında bunun o tarhler arasında gerçekleştirlmeyeceğini söylemiştim.
bu tarih doğru bence. 7 haziran...

proje çökmesine rağmen neredeyse okul kapanıcak, tablet dağıtıcaklarmış..yemezler sizin oyunlarınızı dicem ama yiyenler var malesef.. :shock: :shock:

20 mayıs özel bir gün mü niye beklemişler veya şunun şurasında haziran 12 birşey kalmadı Eylül de dağıtsınlar daha güzel olur yazın tabletin haşatı çıkar...

Oleeey derdimiz yetmiyordu sayın büyüklerimize teşekkürler. Çocuklarda soruyordu hocam tatilde ne yapacağız diye. Oyuncakları yetişti imdada. :++:

geçen bir il milli eğitim çalışanı,
faz-II için dağıtım yok... faz-I için dağıtılacak tabletler sadece daha önce dağıtılıp da eksik kalanlara verilecek
dedi...
yeni bir dağıtım yok...

BBNET
Geri