FATİH projesinde oluşan aksaklıklar için en iyi çözüm, beklemek. Hiç kendinizi boşuna yıpratmayın derim. Bizim çok uğraşarak yapacağımız şeyleri, teknik ekipler oturdukları yerden, zamanı gelince bir anda yapıveriyorlar. Ben boşuna yorulmuşum diyorsun. Hatayı bulmak için zaman harcıyorsun, bir bakıyorsun hata aslında sistemsel, büyük bir hataymış, fark edip düzeltiyorlar. Mesela okulda kablosuz bağlantı için o kadar uğraştım, bir anda f@tih ve F@tih diye iki bağlantı devreye girdi, ekipler geldi, çalışma yaptılar. Öğrenciler şifreyi kırdıkları için bu iki hattı da kapadıklarını söylediler. Daha sonra tabletlerden otomatik giriş yapılacağını söylediler. Bizim meb hattının wireless yayınının da kapatılacağını belirttiler. Benzer şekilde, tabletleri aktive etmek istedim, hata bizde mi diye vakit harcadım, bir baktım meğer eba sistemi sorunluymuş, bekleyin deniyor yine. Sene başında net support ile ilgili çalışma yapmıştım, sorunsuzdu. Bir anda baktım ki, iki farklı ağ oluşmuş. BT lab tamamen devre dışı bırakılmış bu ağdan, akıllı tahtalar kendi içinde bir grup, idare ve bt lab ayrı bir grup olmuş. Bu çalışmam da havada kaldı. Etkileşimli tahta ve tabletleri (ya da akıllı telefonları) kullanmak için uygulamalar buldum, kullanılması için çok uğraştım. Öğrendim ki çok yakın zamanda bir sistem açılacakmış, tüm tabletler otomatik bağlanacak, tahtalardan yönetilebilecekmiş. Bu listeyi daha da uzatabilirim. FATİH projesi, öğretmenin bireysel çalışmasının çok üzerinde yürütülen, geniş ölçekli bir çalışma. Çok da kişisel çabaya ihtiyacı yok. Zamanı gelince istedikleri gibi değişiklik yapıyorlar. Böyle olması tabii ki iyi ama, bunlar en başından hazırlanıp sonra proje uygulansaydı, biz de belirsizlikte kalıp çözümler üretmek için zamanımızı, enerjimizi harcamazdık.