2 gündür tablet aktive eden var mı?

Kodla Büyü

minEvoRise

Süper Üye
Süper Üye
Yeni gelen öğretmen arkadaş için tablet aktive edecektim.
Öğretmenin tc ve şifresi için
Şifre doğru ve farklı tabletlerde de aynı hatayı alıyorum.
Ama sürekli Sununcu Güncelleme: Boş
ve 60 Hata: Message M > javax.net.ssl.SSLProtocolException hatası alıyorum.

Teşekkür Ederim

sistem yoğunluğunun olmadığı durumda aktivasyon yapabildik.. Lakin bugün çok yoğun ve hiç yapamadık.. Gece geç saatlerde ya da günün en erken saatinde aktivasyon yapılabiliyor.

Hocam biz de aynı sorunla karşılaştık. Tabletlerde kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra tableti kapatıp açtım sorun çözüldü. Kimi tabletlerde ise formatladıktan sonra kapatıp açarak bağlantı sağladım. Aynı yöntemi sürekli dönen general mobile yazısı olan tabletlerde de denedim sorunsuz aktif oldular. Öğrencilerime özellikle akşam denemelerini ve şarjı %20 nin altında denememelerini tavsiye ediyorum.

şimdi il koordinatörü yazdı bize sistem açıldı diye. sonuç : tabiki olmuyor

hocam (şarjı yeterince var kabul ediyorum) şarj aletini formattan önce takıp bir süre bekleyip sonra çıkarıp formatlamayı deneyin. gerekirse birkaç kez yapın. ptesiden beri yaklaşık 27 tableti bu şekilde sorunsuz aktif ettim. ayrıca cep tel bağlantı noktası ile değil mutlaka evlerindeki modem ile yapmalarını söyledim.

az önce 1 tane aktive edebildim . geçen hafta 1haftada 2 tane anca aktive edebilmiştim.

6-7 tane aktive ettim bende. hemde fatih agindan, ilk ikisinde ogrenci isimleri cikti digerlerinde cikmadi. yontem enteresan, tc ve sifreleri yaziyorum hata da verse bi 5 10 dk bekletiyorum tabletleri. biseyler yapip yapip en son guncelleme sunucu yok falan gibi bir hataveriyor kapatip formatliyorum acilinca birde yeniden baslatiyorum hicbirsey sormadan aktive ediyor genelde. olmadi bidaha tabi :)

Arkadaslar bende de surekli otomatik kayit 2 yaziyor ekranda. Formati defalarca denedim
sarji full
Daha baska ne yapabilirim acaba?

Hocam geçen hafta 23 tane tableti 1 günde aktive ettim.
1 tane tablet kaldı 4 gündür aktive edemiyorum.

Ha diğer 23 tableti nasıl aktive ettin derseniz. Mantıklı bir cevap veremem. Rasgele orasına bas. burasına bas. Ekranı kilitle. Aç kapa. Ters çevir. Yan çevir. Vur........

sertokus' Alıntı:
Hocam geçen hafta 23 tane tableti 1 günde aktive ettim.
1 tane tablet kaldı 4 gündür aktive edemiyorum.

Ha diğer 23 tableti nasıl aktive ettin derseniz. Mantıklı bir cevap veremem. Rasgele orasına bas. burasına bas. Ekranı kilitle. Aç kapa. Ters çevir. Yan çevir. Vur........
Bunlar bizimle dalga geciyor galiba.
Forumdaki her seyi okudum hocam ama yok yani acilmiyor çildirmaya az kaldi

Sorun sadece tabletler olsa canıma minnet. Geçen sene dönem sonuna doğru gelip access pointleri tahtaların arkasından tavana almışlardı. Yazın gelip sistem odasındaki switchleri değiştirmiş, yerine AKILLI switch takmışlar. Bu sene en başta hiçbir sıkıntı yoktu ta ki access pointler devreye girene kadar.
(Adamlar merkezden switchlerin portlarını kontrol edebiliyorlar. Kablolu internet altyapısı kurulurken yapılan yanlışlıklar şimdi çıktı ortaya. )
Birden hem müdür hem de müdür yardımcısı odasındaki, ağa bağlı olan fotokopi-yazıcılar devre dışı kaldı. Okulun hiçbir bilgisayarından bu yazıcılara doküman gönderemedik. İşin garip tarafı ağda görünüyorlar, ancak yazdırmaya çalışınca çevrimdışı görünüyorlardı. Elle ip verdik falan ama nafile. Daha sonra uğraşlarım sonucunda adamların odalardan gelen kabloları sistem odasında farklı yerlere taktıklarını anladım. Bir hafta uğraştım sorunu bulmak için.

foxconn ekranı gelen var mı sadece açılışta.Sanki yazılım atılmamış.

Otomatik 2 Kayıt Hatası için:
Arkadaşlar gece saat 03.30 da giriş ekranı geldi çok şükür :mrgreen:

FATİH projesinde oluşan aksaklıklar için en iyi çözüm, beklemek. Hiç kendinizi boşuna yıpratmayın derim. Bizim çok uğraşarak yapacağımız şeyleri, teknik ekipler oturdukları yerden, zamanı gelince bir anda yapıveriyorlar. Ben boşuna yorulmuşum diyorsun. Hatayı bulmak için zaman harcıyorsun, bir bakıyorsun hata aslında sistemsel, büyük bir hataymış, fark edip düzeltiyorlar. Mesela okulda kablosuz bağlantı için o kadar uğraştım, bir anda f@tih ve F@tih diye iki bağlantı devreye girdi, ekipler geldi, çalışma yaptılar. Öğrenciler şifreyi kırdıkları için bu iki hattı da kapadıklarını söylediler. Daha sonra tabletlerden otomatik giriş yapılacağını söylediler. Bizim meb hattının wireless yayınının da kapatılacağını belirttiler. Benzer şekilde, tabletleri aktive etmek istedim, hata bizde mi diye vakit harcadım, bir baktım meğer eba sistemi sorunluymuş, bekleyin deniyor yine. Sene başında net support ile ilgili çalışma yapmıştım, sorunsuzdu. Bir anda baktım ki, iki farklı ağ oluşmuş. BT lab tamamen devre dışı bırakılmış bu ağdan, akıllı tahtalar kendi içinde bir grup, idare ve bt lab ayrı bir grup olmuş. Bu çalışmam da havada kaldı. Etkileşimli tahta ve tabletleri (ya da akıllı telefonları) kullanmak için uygulamalar buldum, kullanılması için çok uğraştım. Öğrendim ki çok yakın zamanda bir sistem açılacakmış, tüm tabletler otomatik bağlanacak, tahtalardan yönetilebilecekmiş. Bu listeyi daha da uzatabilirim. FATİH projesi, öğretmenin bireysel çalışmasının çok üzerinde yürütülen, geniş ölçekli bir çalışma. Çok da kişisel çabaya ihtiyacı yok. Zamanı gelince istedikleri gibi değişiklik yapıyorlar. Böyle olması tabii ki iyi ama, bunlar en başından hazırlanıp sonra proje uygulansaydı, biz de belirsizlikte kalıp çözümler üretmek için zamanımızı, enerjimizi harcamazdık.

bir tane öğrencinin tableti bulutta bulunmuyor diyordu. sabah açtım tablet önce kendini güncelledi sonra da aktif ettim.

1. Arkadaşlar ben de 2 gün önce dağıttım tabletleri. sabah dağıttıklarım aktifleşmişti. sonra aktivasyon olamamaya başladı. devamlı uğraşıyoruz yarısından fazlası aktive oldu. hatta elimde % 100 sarj olmuş bir tableti elime aldım şimdi. tc kimik eba şifre girdim. 3 sn de aktifleşti. (Şaşırdım) menüler geldi. 1 dakika geçmeden siyah ekranda general mobile yazısı dönmeye başladı. Aktif olanların çoğu ve aktif olamayanlar da da bu general mobile yazısı devamlı dönüyor. kapanmıyor da. fabrika ayarlarına da dönmüyor.

2. Diğer bir sorun tablete kilit koyan öğrencilerin kilit değiştirme ve silme ayarları kaldırılmış. kilit kaldırılamıyor.

Çözüm istiyoruz...

Nihayet konuyu açan kişi olarak tableti güncelledim.
Mantık ne?
Yine belli değil?
Eba hata kodları.... Hepsi yalan...
Hiç bir mantığı yok...

Daha şifreleri yeni aldım (zar-zor) :!: Bakalım aktifleştirmeye çalıştığımda ne gibi maceralar yaşayacağım :?

BBNET
Geri