2.el otomobil fiyatları neden uçtu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan only61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mevsim değişiyor ondan mıdır , fiyatlar gerçekten artma çizgisine geçmiş durumda.

Pazarlık payları bolca bulunuyor sanırım yoksa bu fiyatlara hakikaten zor

ben de dün son linkteki ilana bakmıştım ve aynı tepkiyi verdim vuvvvvv. Uçmuş bunlar :?

fiyatlar uçuk. Bende 3 aydır bu fiyatlardan dolayı bir türlü araba alamaz oldum. Adam sıfır aldığı fiyattan yukarı fiyat veriyor şuan.

Bu bizim Trabzonda milletin malı kıymetli,
araba fiyatları diğer şehirlere göre 2000 tl yukarıdadır.

Evde arabada pahalı canını sevdiğim şehirde.

özellikle 2000 model araçlarda fiyat yüksek 2000 - 2005 model arasında fiyat farkı yok denecek kadar az oluyor ilanlarda

Bende aramaktan usandım 0 dacia alacam. En azından kafam rahat olsun. 18 kadar limitim var ama 1 tanemi sağlama araba denk gelmez ya vuruk ya çıkık :(

hocam oraya her ilan koyanın aracını satmaya niyeti yoktur. adam diyoki değerinden fazla yağlı müşteri bulursam satıp aynı paraya üst modelini alırım hesabı içindedir :)

yalnız mercedesin koltuk döşemeleri harika :D tam seksenler dizisine uygun bir dekor .. trabzonlular arabalarını çok seviyor belki de ondan paha biçemiyorlardır arabalarına??

alakası yok hocam..insan olan vicdanı olan bu fiyatları yazmaz. b.r arkadaşım yıllarca trabzonda çalıştı bi takım tespitlerde bulunmuştu. haklı olabileceğini şimdi şimdi görüyorum.. uleyn 1986 model mercedese oha ki ne oha fiyat verenler ...neyse çok kızdım :verymad: :verymad:

Fiyatlar uçuk ama zaten 2-3 yıllık arabasını satan kişi arabadan soğumuştur.Çarpmıştır açık açık yazmaz. Canı sıkılmış ve tok satış yapmaktadırlar.Kime ne tutturursan hesabı.İlanlarda çok gıcık.Sanki 40 yıllık galerici gibiler.3 ay 5 ay 1 yıl önce açılmış üyelikler ve Oldukça profesyonel ilanlar.Kusura kalmayın ama internette avlamakta avlanmakta çok kolay.

hocam biz palio weekend 1.4 el 99 model arabayı şahin fiyatına 11.000 e veriyoruz adamlar fiyat daha da fiyat düşürmeye çalışıyor herhalde o satıcılar da bunu düşünmüş olmalılar ki o fiyatları yazmışlar zira gerçek fiyatı yazınca insanlar 100-200 tl lık indirimlere tatmin olmuyor.

niye böyle diyorsunuz o kadar sene o arabanın içinde nasıl sigara içilmemesi sağlanmış hiç o yönünü düşünüyor musunuz adamlar o çektikleri zorlukları katmıştır muhtemelen fiyatlara :D

memlekette ikinciel altın bu hep böyle ve insanlarımız sıfır araba alabilecek ekonomik rahata ermeden de değişmez
şöyleki alamanyadan gelenlerden aldığım bilgiye göre ordada sıfır araba fiyatları hemen hemen aynı yani focus ele alırsak 20000 euro civarı ama öğretmenin aldığı para aylık 2500 - 3000 euro hele iki kişi çalışıyorsa nerdeyse aylık gelirleri toplamıyla sıfır araba alabiliyorlar bu yüzden kimse bu tür arabaların ikinci ellerine bakmıyor ve fiyatlar yerlerde nerdeyse beleş bizde durum değişik tabi bi öğretmen 2000 tl maasla 50000 tl lik focusu almak yemiyor eh ikinciele düşüyor herkes ikinciele yönelince arz talep meselesi fiyatlar coşuyor coşturuyor
bu alamancılar burda arabalara verdiğimiz parayı duyunca bi taraflarıyla gülüyorlar örneğin 2001 model (tabiki boyasız) fiestayı eleman 750 euro ya 2003 clio yu 450 euroya alabiliyor oyuncak niyetine al oyna
bizde tabi sadece otomobil değil herşeyin ikinci eli altın
örneğin bilgisayar almış adam 3-4 sene tepe tepe kullanmış artık vaadini tamamlamış adam nerdeyse sıfır fiyatı istiyor yine tabi ikinci ele talepten kaynaklı bi durum
memleketimde alım gücü maalesef avrupa gibi değil herşeyin ikincielini almaya çalışıyoruz dolayısıyla fiyatlar yükseliyor
birde enflasyon var tabi onuda unutmamak lazım hükümete göre bile yıllık yaklaşık %8 enflasyonki bu rakamın hersene artacağını gösterir yani busene 20000 tl olan araç seneye yaklaşık 22000 tl olacaktır anflasyon farkına göre normaldi
uzun yazdım saygılar

dndd' Alıntı:
bu alamancılar burda arabalara verdiğimiz parayı duyunca bi taraflarıyla gülüyorlar örneğin 2001 model (tabiki boyasız) fiestayı eleman 750 euro ya 2003 clio yu 450 euroya alabiliyor oyuncak niyetine al oyna

O kadar da düşük değildir heralde hocam. 2-3 bin liraya alınıyorsa dış ülkeden alıp binip gelelim o zmana

aziz.gumus' Alıntı:
dndd' Alıntı:

O kadar da düşük değildir heralde hocam. 2-3 bin liraya alınıyorsa dış ülkeden alıp binip gelelim o zmana
düşük hocam akrabam almanyada burada 20-25000 para istenen 2001 astrayı orada 800 euroya almıştı

2010 model otoların sıfırı ile ikinci el arasında 6.000 - 8.000 fark var.Adam 25.000 fiyat koymuş ve sıfırı zaten her şey içinde 32.000 tl.
Zaten garantisi bitmiş yada bitmek üzere.Lastikler erimiş. Yani 7.000 tl fark için model, renk seçimi, km'si acaba oynanmışmı, avuç içi vs. boyası varmışmış , üstüne ekspertiz yetmedi noter üstüne trafik ruhsat ve sonradan bilmediğin bir kusuru değişeni çıkacak, yetmedi satarken 3. el olacak.

Ne uğraşacaksın??? Bunun üstüne pazarlık vs. kafa ağrıtmaya değmez.Beyninizdeki kurdu sökün atın.Gidin 1. el alın.

aziz.gumus' Alıntı:
dndd' Alıntı:

o kadar hocam neredeyse üstüne para verecekler fiesta alamanyada alınmış renoclio irlandada tam hatırlamıyorum 250 - 450 euro bişeydi ama sıfır fiyatları aynı ikinciel düşük sebepleri yukarda yazdığım gibi
T.G.R.L' Alıntı:
Sıfır araba fiyatları yüksek olduğu sürece bu çok normal.
sıfır fiyatlar avrupada da aynı
fiyatlar yüksek değil alım gücü düşük

BBNET
Geri