1999 2000 corsa 1.4 tüp taktılır mı?

Kodla Büyü

blackpeace123

Seçkin Üye
Seçkin Üye
evet arkadaşlar şu aralar corsa alacağım inşallah. 1.4 16v olanlara tüp takılır mı taktıran var mı ne dersiniz? 1.2 16V olanlar bile benzin fiyatından dolayı fazla yaktığını düşünüyorum. hele de benzin sürekli artarken.

hocam Türkiye'de ikamet ediyorsan hangi aracı alırsan al tüpü takacaksın. Yoksa ekdersi petrol ofislerine bırakırsın demedi deme :wink:

Hocam bende 2000 model 1.4 gls var. Benzin fiyatından dolayı benimde çok düşündüğüm oldu ama bagaj küçüleceği için cesaret edemedim(Çünkü bebeğim var ve onun eşyalarına bagaj lazım:D). Birde hocam gaz kokusu ve şu anda uzun yolda aracımın ihitiyacım olan hızlarda rahat bir şekilde seyredebilmesi beni caydırdı. Birde yaklaşık 10 bin liralık arabaya 1500 lira masraf da cabası.
Benim araç şu anda 100 km de şehir içinde 9 lt yakarken şehirler arasında sürekli 120 ile giderken 8 lt yakıyor.
Tüp taktırır ve sonuçlarını burada paylaşırsan sevinirim hocam.

sezginozturk' Alıntı:
Hocam bende 2000 model 1.4 gls var. Benzin fiyatından dolayı benimde çok düşündüğüm oldu ama bagaj küçüleceği için cesaret edemedim(Çünkü bebeğim var ve onun eşyalarına bagaj lazım:D). Birde hocam gaz kokusu ve şu anda uzun yolda aracımın ihitiyacım olan hızlarda rahat bir şekilde seyredebilmesi beni caydırdı. Birde yaklaşık 10 bin liralık arabaya 1500 lira masraf da cabası.
Benim araç şu anda 100 km de şehir içinde 9 lt yakarken şehirler arasında sürekli 120 ile giderken 8 lt yakıyor.

yorumların için teşekkürler hocam. daha arabayı almadım. ilanlarda lpgli olanlarda var onları mı olsa alıp benzinli ben mi taktırsam diyorum karar veremedim.

sezginozturk' Alıntı:
hocam gaz kokusu diye bir şey yok sizin araçta lpg yokmuş ama bildiğiniz birinde gaz kokusu varsa kontrol ettirsin kaçak olmadığı sürece gaz konusu yok

Bende 2000 1.4 corsa var hocam. ben taktırdım. benzinde 5 lira yakıyorsa gazda 3 lira yakıyor. 30 veya 35 litrelikti sanırsam, kenara küçük bir tüp taktırdım. Ama tüp en fazla 21-22 metreküp gaz alıyor. 250 km den fazla götürüyor. simit tüpü istetmeyi iptal edeceği için düşünmedim.

2005 1.4 1.6v taktırdık. motor uygun değil dedi bir yer başka yer sıkıntı olmaz olursa hallederiz dedi. taktırdık bir senedir biniyoruz sıkıntı yok. araç 14.7 kuruş yaktı uzun yolda. ortalama 110-120 km hızla giderken. not lpg 2.02idi.

alixsaglam' Alıntı:
Bende 2000 1.4 corsa var hocam. ben taktırdım. benzinde 5 lira yakıyorsa gazda 3 lira yakıyor. 30 veya 35 litrelikti sanırsam, kenara küçük bir tüp taktırdım. Ama tüp en fazla 21-22 metreküp gaz alıyor. 250 km den fazla götürüyor. simit tüpü istetmeyi iptal edeceği için düşünmedim.

hocam ne zaman hangi marka kaça taktırdınız?

hocam 2 sene önce 900-1000 lira arasındaydı sanırsam atiker taktırmıştım ama atikerden memnun değilim. filtresi falan çok dandik bişey. bi kaç sorun yaşadım. 500 fazla verip la-oto gibi bişey taktırmadığıma pişmanım. atikerden uzak durun derim.

tüp en iyi opellere gidiyor zaten kesinlikle taktırın. %40 farkedecektir.

1.si gaz kokusu var diyorsanız kesinlikle bir şahine binmişsinizdir onlar genelde kokuyo
2.si bagaj küçülecek diye korkuyorsanız simit tüp taktırırsınız stepnenizide küçük stepne ile değiştirirsiniz
3.sü arabanın çekişinde falan düşme olmaz motor sesi artabilir araba tereyağında kayıyormuş gibi yolda rahat gitmez ama motor ısındımı onu farketmezsiniz bile
4.sü acayip tasarruf edersiniz arabanız uzun yolda 20 kuruşun üstüne kesinlikle çıkmaz.
5.si tüp sistemleri artık o kadar çok geliştiki iyi bir ustaya taktırırsanız hiç sorun yaşamazsınız (en önemli madde iyi bir işçilik)
6.sı tüplü arabalar en az benzinli araçlar kadar güvenlidir
...

ben 2005 astra ma brc sistem tüp taktırdım.Gayet memnunum ne gidişinde bi sorun var ne gaz kokusu.Simit tüp attığım için bagajda da sıkıntı yok.Unutmadan lastik patlarsa diye stepne yerine en kısa zamanda spreyler var onlardan alacam,zaten piyasaya çıkan yeni araçlarda da stepne lastik yerine sprey veriyorlar.Son olarak benzinlikte pompacı arkadaşa "FULLE GARDAŞ" demenin ne kadar zevkli bişe olduğunu anladım :+1:

markadan bağımsız küçük motorlu araçlar zaten az yaktıkları ve lpg de yakıt oranı arttığı için tasarruf büyük araçlardaki kadar olmuyor
+ kışın soğuk havada yakıt oranı dahada artıyor
+ kısa mesafe kullanılıyorsa eğer araba ısınan kadar gideceğin yere varıyorsun lpgden randıman alamıyorsun helede soğuk bi memleketteysen
+ yılda 15000 km civarı yol yapmıyorsan lpg masrafını bir yılda cıkaramıyorsun
+ iyi bir ustaya taktırmadıysan sorunlardan kurtulamıyorsun
+ kendi yanlış takan yada ayarını yapamayan dana boş yere sana parça değiştirtip masraf cıkartıyor
+ 10000 lpg bakımı (filtreler ve subap ayarı)
bunlar benim yaşadıklarım
bunun dışında performans kaybı çok değil araç yüklüyken biraz hissediliyor ayrıca koku felanda yok
eğer yılda 15000 (en az 10000) ve üzeri yol yapıyorsanız ve bulunduğunuz yerde çok iyi bir ustada varsa tavsiye ederim

benim eski aracım 2000 model corsa gls 1,4 16v idi 3 yıl benzinle bindim bazıları gibi kıyamadım arabaya sonra tüp taktırdım hemde atiker marka yakıt düştü ve bana göre performans da düşmedi. çok iyiydi ancak tek kötü yanı bagaj küçülüyor. 27 lt küçük tank ve şamandırayı içe doğru koydurursan rahat bir şekilde bagaj kullanırsın ben memnundum ama mayıs ayında sattım. alırsan taktırısın bundan çekinme.

BBNET
Geri