...........

Kodla Büyü
Hocam öncelikle elbette herkes mesaisene uymalı bu konuda hemfikiriz. Ancak idarecilik özveri isteyen bir iş. Yeri geliyor mesai harici çalışılıyor. Kaldı ki günümüz şartlarında cazip bir yani yok. Küçücük bir olumsuzlukta olan idarecilere oluyor. Sizin öfkeniz kişisel gibi duruyor. Siz geç geliyor dediğiniz idarecinin eksiğini görüyorsunuz fazlasını bilemezsiniz. Ha şikayet etmek elbette hakkınızdır. Bir kurumda huzur kaçarsa bu o kurumda çalışan herkese sirayet eder. En gec 8.15 diye birşey yok. Mesai saatleri bellidir.
 
Kısa bir sürede olsa idarecilik yaptım. İdareci olduğumda 2 ayda bile çok şey öğrendim. Herşey uzaktan göründüğü gibi değil. Şöyleki benim idareci olduğumda okulda hiç idareci kalmamıştı. Düzen oturana kadar görev yaptım. Gecem gündüzüm, mesai kavramım olmadı. Hafta sonunu bırak, okulda sabahladım. Eğer okulda işler yürüyorsa tıkırında çokta takmamak lazım.ama düzen yoksa, sırf hazımsızlık için şikayet etmenin anlamı yok.
 
hocam nöbet gününüzde nöbet defterine geç geldiği ile ilgili bir yazı yazmanız bir başlangıç olabilir
 
hocam saygı duyarım; siz ve sizin gibi görev yapan idarecilerin yeri bambaşka. aynı kefeye koyamayız ; 5 mdr. yrd. 1 müdür var şu anda; oturmuş bir okul; işler tabi ki yürüyor.

"Hazımsızlık " ifadesi yanlış olmuş; idareci arkadaşlar da toleranslı olacak öğretmenlerine; sarı zarf verecek kadar idarecilik yapıyorsa; kendisi de mesai saatlerine dikkat edecek o halde.

Saatlerce ortadan kaybolup; kendi özel işlerini hallediyorsa- öğretmenden hangi yüzle savunma isteyebilir bu idareci arkadaş ?

kaldı ki ders-nöbet değil şeflik ile ilgili savunmam istendi benim.
Çok doğru söylüyorsunuz hocam. Ama bu konu karşılıklı birbirinin açığını bularak olacaksa kendi zararlı çıkar diye düşünüyorum. Ben idareci arkadaşın haksız olduğundan eminim. Sadece egosunu tatmin ediyor. Ama bu genç kardeşimizinde yıpranmasını istemem. Akli baki yol göstermek lazım. Sendikasıyla iletişime geçse daha iyi olur diye düşünüyorum
 
Müdüre dilekçe yazın verin. Almazsa ilçeye verin. Dilekçeyi kayıt ettirin verirken.Yazınızdan anladığım ağzımızın tadı kaçmasın derseniz daha çok egolarını sevindirecek şeyler yaparlar. Sarı zarfı verdiği olaydan belli.
 
elbette kişisel bir husumet oluştu; şeflik saati de keza program da planlanır ama bir arıza-onarım-bakım ne zaman gerekirse o saatte-dakika da yapılır.
kim diyebilir ki ben şimdi ilgilenemem ;şeflik saatinde bakarım. böyle bir şey kabul edilebilir mi?
ama şeflikten 20-30 dakika erken çıkılınca;sarı zarfla savunma istenebilir.
savunma isteyenler meydanı boş bulup;saatlerce ortadan kaybolabilir _?acaba hak mıdır ? reva mıdır?
kaldı ki kimse kimseyi Zorla idareci yapmıyor benim bildiğim; arzu eden arkadaşlar buyursun tekrar öğretmenliğe dönsünler . değil mi ?madem cazibesi yok; falan filan...vs...
Dilekçe verme hakkınız elbette var. Kendi kurum amirinize vereceksiniz. Muhakkik görevlendirilir gerekli soruşturma yapılır.
Kendinizi anlatırken karsıdakinin cümlelerini falan filan diye tiye almanız hoş olmadı. Zorla idareci yapıyorlar, yapmıyorlar, öğretmenliğe dönsünler tarzındaki öneriler de size kalmamıştır sayın hocam.
Siz sordunuz herkes kendi fikrince cevap veriyor. Bana göre de hiçbir idareci işini ehli yapan bir öğretmene 20 dakika erken cıktı diye sarı zarf vermez. Sizin yöneticiniz de burada olsa belki başka şeyler yazacaktır bilemeyiz. Birşeyleri tek taraflı dinleyip linçlemek tarzım olmadığı için çok yönlü düşünerek yazdım postumu. Sizi memnun edemedim ne yazık ki..
 
Sıkıntılı okullarda çalışılmaz tayin istemek en iyisi. Toplumda ruh sağlığı iyi olmayan çok insan var . Amir memur fark etmiyor . Empatik düşünme bizim milletimizde az maalesef.
 
Başlık başa kalmış gibi görünüyor.
Öyle oldu bilemedim nasıl silineceğini.
Gördüm ki anlamsız yazışmak. Herkes kendi penceresinden bakıp, yargı dağıtıyor. Tatsızlık da istemedim.
Aslında gayet basit bir cevap dilekçeyle başvuru yapılırmış. Gerisi teferruattır.
 
Geri
Üst