18000-21000 arası araba ne alınır?

Kodla Büyü

bilisimcih

Aktif Üye
Arkadaşlar yeni evliyiz çok paramız yok, şöle ayağımızı yerden kesecek bir araba arıyoruz.
Açıkçası bu işten hiç anlamıyoruz.
Netten baka baka kaybolduk işin içinden çıkamadık.

18000-21000 arası fiyata ikinci el, maksimum 2 yıl sonra kolay satılacak, şehir içi kullanım ama şehirler arasında da sorun çıkarmayacak, ne alabilirz ne önerirsiniz?

Bide önereceğiniz markanın şuanki piyasada ne kadar kazası boyası vs. olanı bu fiyattan olur.
NAsıl aracı almamalıyız? Neye dikkat etmeliyiz?

Lütfen yardım ederseniz çok seviniriz.

temiz bir araç istersen 20bin çok az
anca;

eski kasa megane
eski kasa clio
efsane kasa corolla

Ama ilk arabanız olacaksa elinizde kalması yani son kullanıcısı olmanız ihtimali yüksek...

Re: Ynt: 18000-21000 arası araba ne alınır?

15-18 arasi arac ararken kademe kademe nasilda 30bin liralara kadar fiyati yukselttigim aklima geldi basligi gorunce ;)

galiba bu yüzden hiç bişey bulamıoz, hem 10 yaşında hem de kazalı arabalar bu fiyata, son kullanıcı olmak çokkötü :) paramızın olmasını mı beklemeliyiz :(

bilisimcih' Alıntı:
galiba bu yüzden hiç bişey bulamıoz, hem 10 yaşında hem de kazalı arabalar bu fiyata, son kullanıcı olmak çokkötü :) paramızın olmasını mı beklemeliyiz :(
çok acil dğeilse bekle hocam.. o paralara iyi araba yok maalesef. ötv ye zam geldi bütün herkes arabasına zam yaptı

hocam kral gibi bir ticari şahıs kullanımı partner al. o fiyata temiz binek araba bulamazsın.
ayrıca ticari araçların yıl olarak binek araçlardan yıl/fiyat değerleri herzaman 10Bin TL daha ucuzdur.

mesela 2012 model bir binek araç = 30-35 Bin dir.
mesela 2012 model bir ticari araç = 25-26 Bin dir.

ben ticari baktım bu aralar, dipten başa araştırdım ondan :D

Fabia iyi bir seçenek bence de.
Golf polo da düşünebilirsiniz hocam. Eksiği hatası varsa fiyattan düşürün. Bakımını yaptığınıs sürece wv iyidir.

tevfikdemir02' Alıntı:
Fabia iyi bir seçenek bence de.
Golf polo da düşünebilirsiniz hocam. Eksiği hatası varsa fiyattan düşürün. Bakımını yaptığınıs sürece wv iyidir.

Fabia mı? Geçç
o fiyata temiz polo bulamaz. o da boş.
ticari alsın arkadaş.
2011 model bir Bipper, Nemo felan felan felan.

Arkadaşlar bu tip konularda tecrübeli olabilirsiniz ama şu söylem bence cok yanlış: " O fiyatlara temiz araba bulamazsınız"....

12600 tl ye 97 model polo classic sedan 2 airbag,klima,ABS, ön camlar otomatik 100 beygir bir araç aldım. A'dan Z'ye çalışmayan aksamı yoktu, motor şanzuman iyiydi.Kaportada güneş yanığı, değişmiş parça, boyalı parça yoktu. Araba 200bin kilometredeydi.
Bu aracı bulana kadar 2 ay harcadım, en az 20 tanearaç ustaya götürdüm. Ama en sonunda temiz olan bir araç almış oldum. O araç şimdi 14000 lira...Zamlardan sonra böyle oldu.

Başlığı açan arkadaş danışmış bize, yaşadığımız tecrübelerden faydalanmak istemiş ama biz her zamanki gibi klasik moral bozma işine girişmişiz. Tabii ki de dedikleriniz doğruluk payı var fakat iyi araştırılıp süzüldükten sonra temiz araç bulunabiliyor.

o fiyata nası temiz araba olmazmış ya...
nissan.. kia..vs emizini bulabililrsin..

20000 tl ye çok da güzel araçlar alınabilir.Son kullanıcı olursun,elinde kalır diyenlere kulak asma sen. Getz al dizel,2 kişisin 2 yıl seni taşır.1 haftada da satarsın.

Internet' Alıntı:
hocam kral gibi bir ticari şahıs kullanımı partner al. o fiyata temiz binek araba bulamazsın.
ayrıca ticari araçların yıl olarak binek araçlardan yıl/fiyat değerleri herzaman 10Bin TL daha ucuzdur.

mesela 2012 model bir binek araç = 30-35 Bin dir.
mesela 2012 model bir ticari araç = 25-26 Bin dir.

ben ticari baktım bu aralar, dipten başa araştırdım ondan :D
hocam her yıl TUV muhabbeti olmasa ben de aynı şeyi düşünüyorum :)

bu fiyatta boyaya fazla takmaman lazım hocam, ağır hasarı olmasın yeter.
nasıl bi araç istiyorsun onuda düşünmen lazım.
satışında zorlanmayacağın, kilometresi daha düşük ve nispeten diğer modellere göre daha temiz bulabileceğin modelleri yazıyorum
küçük sınıfta 2005-2006 fiesta, 2007-2010 pejo206, 2010-2011 aveo, 2008-2010 getz
sedan düşünürsen 2009-2012 symbol, accent, albea
fiyat aralığına, tercihlerine, düşük kilometreye, yüksek modele ve satış kolaylığına göre en daraltılmışını yazmaya çalıştım, tabi ki bunların dışında daha düşük modelli, daha yüksek kilometreli ama daha konforlu araçları aynı fiyata bulabilirsin.

Teşekkür ederim arkadaşlar :) eşim vinç mali chery leri taktı kafaya :) hem ucuz hem güzel hem kaliteli olmuyor tabi hayırlısı olsun dediğiniz modellere de bakacagiz

hocam ilk dönem ben de baya bi temiz araba aradım maksimum 15000 civarı diye ama en sonunda ocak sınunda 2004 albea 1,3 mj aldım 70000 km de ilk sahibinden hata kusur yok senin bütçe biraz daha fazla rahat satmak istersen biraz daha modellisiniz düşünebilirsin.Bu arada araba bakarken seat cordobalar da gözüme ilişiyordu hoş araba temizini bulursan neden olmasın

Bende de 2005 Chevrolet Lacetti HB 1.6 SX Full var hocam 20000 tl, çok temiz, bakımlı kusursuz. Düşünürsen...

Hocam gunaydın. biraz daha satışı kolay bi araca bakabilirsin. 2001 civarı focus öneririm. 130-150 bin km aralığında satışı çok kolay parça ucuz. çin mallarına kesinlikle girme çok çabuk dökülüyor ve satamazsın son kullanıcı olursun gerçekten

2011 yılında uzun bir arayıştan sonra 22.000 TL ye 90.000 km de 2008 model Dizel Fiesta almıştım hocam. Üzerine 500-600 masraf edip tüm ağır bakımlarını yaptırdım ve 3 yıldır sıkıntısız kullanıyorum. Özelllikle yakıt yönünden çok iyi bir araç, çekişi de gayet iyi ve uzun yolda insana güven hissi veriyor. Eğer çocuk yoksa ya da tek çocuk varsa çok rahat yetiyor. Şimdi 2 çocuğum olduğu için biraz dar gelmeye başladı ama hala satasım gelmiyor.

Hocam bende getz 1.4 benzinli var tüp taktırdım. şehir içi lpg 2.82 dersen 25 kuruş şehirlerarası sakin kullanırım dersen 18 kuruş yakıyor, parçası ucuz,tamponu işçilik hariç 2011'de 53 tl idi. motoru kolay kolay ölmez, temizini alırsan sorunsuz binersin, şimdiki aklım olsa dizelini alırdım şehir içinde çok ama çok rahat edersin. satarken de zorlanmazsın. iyi ki almışım dersin:) bu arada ben 4 yıldır kullanıyorum bir kere yolda bıraktı onda da teker patlamıştı:))

BBNET
Geri