18.000 e Opel-Toyota-Ford?

Kodla Büyü
Arkadaşlar 18000lik bütçem için araç arıyorum. Düşüncem

- 2000-2001 focus 1.6 ghia sedan benzin+lpg
- 2000-2001 opel astra-vectra
- 2002 toyota corolla sol (bunda fiyat artıyor)

Ford Focus alacaksan ghia al satması da kolay olur dediler. 2000-2001 model yeter gibi.
Opel kullandım ama bu aralıktaki modeller için bilgim yok.
Toyota Corolla için 99-2000-2001 tutmuyor. 2002den başla mümkünse full olan modeli sol al diyorlar.

Sizinde fikirlerinizi alayım istedim...

2002 focus kullandım sağlam bir araba ghia modelleri dediğin gibi daha çok tutuluyor
an azından abs li olursa alması satması daha kolay.

focus için,2001 ghia yerine 2004 collection daha mantıklı. collection ghia'dan hemen hemen farkısızdır ve 18 bine 2004 alınabilir.

backup_restore' Alıntı:
focus için,2001 ghia yerine 2004 collection daha mantıklı. collection ghia'dan hemen hemen farkısızdır ve 18 bine 2004 alınabilir.
18e şu anda 2004 model focus alınamaz. alınsada araç çok hırpalanmış olur hocam. piyasa hala yüksek.
soruna gelince.
donanım çoğalsın diyorsan ford
masrafsız diyorsan toyota
ne olursa olsun alman olsun diyorsan opel

bu tercih meselesidir. herkes kendi kullandığı araçlarla ilgili övgülerde bulunur. ama genel kanı vardır. o da yukarda yazdıklarımdır.

bu fiyata bu arabalardan daha donanımlı citroen xsara bulabilirsin.
yol tutuşu + konfor + donanım arıyorsan bakmadan geçme.

ejdeharr' Alıntı:

sırf kullanıyorum diye, yukarıdakileri araçlarla kıyaslanamayacak bir aracı öneriyorsunuz,citroen fordun,toyotanın yanında araba değildir.

opel astra kullanıcı olarak opel'i önerir miyim? evet.
focus alınabilir mi?ona da evet. Allah için güzel araba.tek kusuru yol sesi opel'e göre fazladır.
o paraya toyota sol alınır mı? malesef hayır...

arkadaşlar bu fiyata internette bu arabalar yok ki. en uygunu 20 bin TL den başlıyor. gerçekten bu fiyata bu arabalar bulunur mu? mesala ben megane 1 hastasıyım 2001-2002 modellerine internette 18 çekiyorlar.

opel olmasın derim. o modelde opel çok temiz ve servis bakımlı değilse ocağınıza incir ağacını da diker, yuvanızıda yıkar...

ben de 3 ay boyunca araştırdım soruşturdum. bilirkişiler genellikle focus önerdiler ve focusta karar kıldım. 2001 ghia hb otomatik aldım, memnunum şimdilik, tıkır tıkır işlio :wink:

focusun çoğu parçası otosan tarafından üretildiği için hem yedek parça sıkıntısı yoktur, en küçük ilçede bile parçasını ve ustasını bulabilirsiniz hemde nispeten ucuzdur.

backup_restore' Alıntı:
ejdeharr' Alıntı:

sırf kullanıyorum diye, yukarıdakileri araçlarla kıyaslanamayacak bir aracı öneriyorsunuz,citroen fordun,toyotanın yanında araba değildir.

arkadaş
1)benim kullandığımı nerden biliyorsun?
2)kıyaslanmayacak dediğin araç hepsine bi çok açıdan 5 basar bilip bilmeden konuşma , sallama..!!!
3)şu sıralar çok gereksiz cevaplar atıyorsun kafamı bozma.

eyrek' Alıntı:
opel astra kullanıcı olarak opel'i önerir miyim? evet.
focus alınabilir mi?ona da evet. Allah için güzel araba.tek kusuru yol sesi opel'e göre fazladır.
o paraya toyota sol alınır mı? malesef hayır...

Toyotanın fiyatları yüksektir hocam. ve evet o paraya sol modeli alınır. 2004 modeline 25 verdim hiç pişman değilim. 2 defa servise girdim, memmuniyet hat safhada fiyatlarda opel ve ford veya wv deki gibi değil. Tecrübe ile sabit. Parçalar pahalı hepsinin ama işçilik ve hizmet toyota da bir adım daha önde.

bence toyota sol veya focus ghia. ( diğer modellerine bakma alacaksan full olsun) terra comfort vs.

Kazasız belasız sürüşler, şimdiden hayırlı olsun

ejdeharr' Alıntı:
backup_restore' Alıntı:
ejdeharr' Alıntı:

arkadaş
1)benim kullandığımı nerden biliyorsun?
2)kıyaslanmayacak dediğin araç hepsine bi çok açıdan 5 basar bilip bilmeden konuşma , sallama..!!!
3)şu sıralar çok gereksiz cevaplar atıyorsun kafamı bozma.

hitabetine dikkat et muhatap alınmak istiyorsan, klavye delikanlılığı yapma, kafan bozulsa ne olcak? 5 mi basar :D forumda anket aç bakalım, hep beraber görelim senin citroeni?

sen bikere arabadan anlayan biri olsan citroeni gözünde bu kadar büyütmezsin. fransa yapımı bir aracı, alman ve japonlarla kıyaslaman, seninle otomobil konusunda tartışmanın boş yere olacağının göstergesi.

birde nerden biliyorsun kullandığımı demiş, al buda ispati. biraz dürüst ol. citroen gibi bir arabayı sırf kullanıyorum diye insanlara önerme.

ejdeharr' Alıntı:
arkadaşımda 2002 polo var 2 yıldır atiker kullanıyo bi sıkıntısı yok, bende citroen xsara aldım epey bi araştırdım atiker taktırcam, tamamen ustanın işçiliği birinci planda olmalı çünkü bütün markalar hemen hemen aynı pek bi fark hissedemessin, ben atiker diyroum yarın sabaha randevu aldım taktırmaya gidecem .

senle muhattab olmak isteyen yok zaten, sanal alemde delikanlılık olmaz kardeş , bir cevap yazıyorsan laf olsun diye yazma , aslı astarı olmayanı yazma , bilmediğini yazma , citroen xsaranın bahsi geçen arabalara tercih edilmesini savunan bi sürü site var google yaz , bahsettiğin anketin açılması gereken yer bu forumdeğil (nokta)

Off bu forumda ne kadar bozuldu. En sıradan başlıkta bile herkes birbirine kırıcı şeyler yazabiliyor pes doğrusu. :-1:

Konuya gelince 2000-2001 modellerin km si çok fazla değil midir? Markadan ziyade km önemli bence :)

18 bine ne temiz corolla var ne de 2001 üstü temiz focus ...bulan arkadaş varsa linkleri eklerse sevinirim..haberdarolmuş oluruz...temiz - diri bi focus ghia20 binin altınadüşmez;keza corolla sol hiç düşmez...

toyota alın derim opel de iyi ama toyota daha sağlam. ford bunların içinde bana göre 3. gelir. hepsini satın alıp kullandım yani 3-5 dk binmedim en iyisi toyota içlerinde :)

BBNET
Geri