124 hp cruze otomatik kullanan var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hgx2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hgx2

Seçkin Üye
Seçkin Üye
cruze un ilk nesil motoru hem hantal hemde biraz fazla yaktığı kesin ancak ikinci nesil 124 bg olan versiyonunu bizzat kullanan zümre arkadaşım varsa ilk ağızdan yorum alabilirmiyim.
araba oldukça şık ve güvenli tek dezavantajı fazla yakması, lpg de 10-11 litre gibi yakıyorsa fiyatına göre(30-35 bin tl) alınabilecek (sedan, otomatik, güzel, sıfıra yakın) bir araç gibi görünüyor.
Başka araba tavsiyesi istemiyorum para olsa alınacak çok araç var :D sadece cruze otomatik hakkında bilgi istiyroum :+1:
teşekkürler.

hocam abimde var dolu araba ama kasa ağır olduğu için fazla yakıyor çekmiyor, lpg takılı yinede fazla yakıyor :) ve otomatik vites, belki biraz da ondan fazla yakıyor olabilir.

Mr.Spermata' Alıntı:
otomatik vites olup ta az yakan araç yaptılar mı?

Wv jetta mesela dizel dsg sanzuman 7 ileri otomatik gayet az yakiyor... aslinda turkiyedeki butun arabalar az yakiyor tek sorun yakit pahali...

hocam ben mayıs ayında aldım lt sport modelini. fakat düz vites. ben aracımdan gayet memnunum, çekmeme sorunu gibi çok yakma sorunu gibi hikayeleri çok okudum. adam içine bile binmemiş direksiyonunu bile tutmamış sağdan soldan duyduklarıyla yorum yapıyolar. ben tüp taktırmadım benzinli kullanıyorum hiç bir çekme sorunu yaşamadım bastıkça fırlıyo araba. 100 kılometreye 9 lıtre yakıyo bıraz fazla gelebilir ama motoru 1.6 124 hp olupta kaç yakmasını bekliyorsun. şimdi arkadaşlar jetta metta yakıyo dıye hemen atlarlar onlarada cevabım jetta 60 bim cruze 40 bin bu aradaki yakıt farkı için 20 bin veririm diyosan zaten ver bişey demem. çok dolu bi araç ne ararsan var arabada yanı bu ozellıklere sahıp opelın ctroenın vw nin arabaları 50-60 binden başlıyo.. bu paraya alınabilecek en iyi araba. alırken yorumları okuyup çok gözüm korktu hocam ama insanın beğendiği sevdiği arabay binmesi kadar zevkli bişey yok. ben aldıktan sonra iş arkadaşlarım falan hepsının ortak yorumu şu: " ben bu arabayı çok begeniyorum ama şey" diyip duruyolar. bizzat alan ve kullanan biri olarak ben gayet memnunum içim çok rahat umarım bu şekilde devam eder. dediğim gibi havası yeter hocam bu paraya.. hakkında hayırlısı hocam inşallah gönlünden geçen olur..

kaybil' Alıntı:
Mr.Spermata' Alıntı:

Wv jetta mesela dizel dsg sanzuman 7 ileri otomatik gayet az yakiyor... aslinda turkiyedeki butun arabalar az yakiyor tek sorun yakit pahali...
vw dsg tiptropnik şanzıman yakıt tüketimi değerlerine baktım neredeyse aynı manuel yakıt tüketim değerlerine sahip hatta şehir içi yakıt tüketim değeri manuel den bile az.tabi tiptronik şanzımanı nasıl kullanıp bu değerlere ulaştıklarını kullanıcılardan dinlemek gerek

Arslan-46 hocam aynen dediğinize katılıyorum. Aynı özelliklerde ve sağlamlıkta başka markalara baktığımda fiyat 20 bin tl artıyor. 20 bin tl lik yakıtı paşalar gibi harcarım diye düşünüyorum,
Malesef forumlarda bilen bilmeyen kullanan kullanmayan yorum yyapıyor, ben hem zümrem hemde ilk ağızdan yorum almak istemiştim sağolun.
Herkese yorumları için teşekkür ederim.

kia cerato 2010 ve sonrası tek geçerim...cruze ile kıyaslamalara bakabilirsiniz...cruze güzel araba arslan46 hocama katılıyorum...binmeden yorum yapan çok...opelden tek farkı plastiği biraz daha kötü...o kadarda olur arada fiyat farkı var sonucta...ama bana sorarsan kesinlikle cerato 2010 ve sonrası derim...1.6 126 hp 1290 kg... çok iyii yaaaaa(atena gökhan)

elrond' Alıntı:
kia cerato 2010 ve sonrası tek geçerim...cruze ile kıyaslamalara bakabilirsiniz...cruze güzel araba arslan46 hocama katılıyorum...binmeden yorum yapan çok...opelden tek farkı plastiği biraz daha kötü...o kadarda olur arada fiyat farkı var sonucta...ama bana sorarsan kesinlikle cerato 2010 ve sonrası derim...1.6 126 hp 1290 kg... çok iyii yaaaaa(atena gökhan)

cerato da güzelmiş hocam ayrıca daha hafif bi araç ama cruze un iç tasarımı daha çekici geliyor.
lüks, güvenli ve gerçekten beğendiğim arabaya binmek benim için pek mümkün değil o yüzden fazla yakmasını göze almış durumdayım, zaten yılda 7-9 bin km arası yol yapıyorum, çok problem teşkil etmeyecek.

chavrolet aveo otomatik kullanıyorum 2011 yılında sıfır aldım lpg 'li on numara araç (fiyat kalite performans) bende curuze otomatik alıcam makyajlı kasaları çok güzel tavsiye ederim.

Mr.Spermata' Alıntı:
kaybil' Alıntı:
Mr.Spermata' Alıntı:

vw dsg tiptropnik şanzıman yakıt tüketimi değerlerine baktım neredeyse aynı manuel yakıt tüketim değerlerine sahip hatta şehir içi yakıt tüketim değeri manuel den bile az.tabi tiptronik şanzımanı nasıl kullanıp bu değerlere ulaştıklarını kullanıcılardan dinlemek gerek
Hocam otomatikte kullanirken dusuk devirlerde yuksek performans aliyorsunuz7 ileri vites olmasi yaklasik 3 bin devirde 160-170 gibi hizlara ulasiyorsunuz motorun torkunun yuksek olmasi az bir gaza bazmakla hissettiriyor...

hocam benim gibi yılda 6-7 bin kilometreyi geçmiyorsanız tüp taktırmanıza bile gerek yok. ben taktırmayacağım. 2 bin küsür istiyorlar tüpe. hocam vergiside 840 lira bilgin olsun ama 10 numara araba :+1: :+1:

elrond' Alıntı:
opelle tek farkı plastiği değil hocam. gel bir astraya bin, farkı görürsün...

hocam benim arkadaşımda 2012 opel astra classic sedan var onada bindim hiç fark göremedim hatta arkadaş cruze a bindi abi bu ne yaa uçak kokpiti gibi diyo:) yada ne biliyim komşunun tavuğu kazmı görünüyo ne:) walla ben bi fark göremedim kalite aynı gibi

Bence Cruze denebilir. Ama illaki otomatik vites olacaksa bu konuda bilinen markaları tercih etmek gerekir diye düşünüyorum. Otomatik şanzıman işi şakaya gelmez. Örneğin son model otomobilllerin çoğunda Otomaik şanzıman fabrika tüketim değerleri manuel olanlara göre aynı (veya %2-%5 fazla) veya daha az iken Hyundai otomatik şanzımanlar manuellere göre ciddi oranda fazla yakıt tüketiyorlar.

BBNET
Geri