hocam bunların hepsi zaten hep beraber artıyor. hep beraber azalıyor. hangisi yükselirse satmak için mi böyle bir oranlama yapıyoruz.1/3 dolar
1/3 euro
1/3 altın yada
1/4 dolar
1/4 euro
1/4 altın
1/4 faiz
şeklinde bir sepet yapılabilir.
eğer bunlarda risk görüyorsanız yakın illerden, memleketten vb. 1+1 yada 2+1 daire alınıp kiraya verilebilir.
1 yıl kadar hocamnasıl değerlendirmek istediğinize bağlı uzun vade kısa vade?? ben uzun vade borsadan yanayım. düzenli temettü veren yatırımcı dostu sağlam hisselerden aylık kademeli alımlar da yapabilirsiniz
hocam bunların hepsi zaten hep beraber artıyor. hep beraber azalıyor. hangisi yükselirse satmak için mi böyle bir oranlama yapıyoruz.
Tam olarak amaç nedir?
Ev ölü yatırımdır. Bir yılda % 10 bile zor artar. Arsa düşünebilirsiniz.Nerede, kaç odası, yaşı ne olursa olsun ev alırdım.
Buna sepet yatırım diyorlar hocam. En sağlıklı ve güvenli yatırım yöntemi olarak kabul ediliyor. Amaç bazı yatırım araçlarındaki olası negatif dalgalanmaları diğer ile telafi edebilmek. Örnek vermek gerekirse, insanların dolardan altına hareket ettiğini düşünelim. Bu durumda dolar düşecek ama altın artacaktır. Tüm yatırımınız dolarda olursa bu senaryoda zarar etmeniz olası. Ama sepet yatırım ise her zaman daha mantıklı durmaktadır.
Örnek vermek gerekirse 2002 yılında tüm paranızı dolara çevirip 6 yıl beklediğinizi varsayalım. Bu 6 yıl içerisinde dolar 1 kuruş artmadı desek yeri var. 2002 yılında da, 2008 yılında da 1.500.000 lira civarında işlem gördü. Bu TL'nin %70'e yakın değer kaybettiğini hesaplayabiliriz.
Ama aynı yıllarda altın 15.000'den 35.000 seviyelerine çıkmıştır. Bu durumda sadece altını seçmiş olursanız karlı, sadece doları seçmiş olursanız zararlı, sepet yapmış olursanız ortalama kar-zarar'lı olacaktır.
öyle deme kanka şuan tam kriptoya girilme zamanıkripto para işine kesinlikle girme de.. TL de kalmadığı sürece kesinlikle kazanırsın..
Hocam heyecandan yazamamışsındaSon mesaj atama bağışlardım![]()