100 binlik araca 171 bin TL vergi

Kodla Büyü
ordaki 100 bin fabrika çıkış fiyatıymış ben de dedim nasıl oluyor. Otomobillerde de oldukca fazla bindiğimiz araçların fabrika çıkış fiyatlarını bilseniz çüş dersiniz:D

koyun gibiyiz yeminlen. arkadas adamlar calıp cırpıyor.. biz vergi ödüyoz.. sacmalıga baksana ödediğin verginin vergisini alıyor adamlar:D

Kazık kadar çocuklarını bile biz besliyoruz, zengin çocuklarından eksik bir yanları kalmasın, onlarla ..... yarıştırabilsin diye.

Zenginden alınan vergi bu. Öğretmenle ilgisi yok. 270 bin liralık arabaya binen arkadaşlar düşünsün, size ne oluyor? :D

ymb' Alıntı:
Zenginden alınan vergi bu. Öğretmenle ilgisi yok. 270 bin liralık arabaya binen arkadaşlar düşünsün, size ne oluyor? :D
Vergilerden alamıyok işte sorun da o ya :D

zech' Alıntı:
ymb' Alıntı:
Vergilerden alamıyok işte sorun da o ya :D
Hocam o arabayı bedava verseler binemeyiz. 2000 motor üzeri için yıllık MTV 3440 TL den başlıyor. Bunun sigortası, kaskosu, garantisi için servis bakımları, parça fiyatları ve yakıt hesap edildiğinde ocağımıza incir ağacı diker. Sonra arabayı aldığımız gibi bedava verip kurtuluruz :lol:

800 bin TL'ye alınan 2000 cc lüks bir aracın, yaklaşık 500 bin TL'si devlete ödenen vergi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, otomotiv sektörünün kur artışlarını absorbe edebileceği noktayı çoktan geçtiğini belirterek, "Bıçak kemiğe dayanmadı, bıçak kemiği kesti sektörde" dedi.

...bu yıl otomotiv pazarında yüzde 30 oranında daralma beklediklerini, toplam pazarın 600 bin adetler civarında olmasının öngördüklerini kaydetti.
..sadece satış rakamlarına değil firmaların karlılığına da bakılması gerektiğine işaret eden Bozkurt,..

Türkiye'de vergi gelirlerinin yaklaşık yüzde 20-21'inin otomotiv ve ilgili sektörler tarafından oluşturulduğuna değinen Bozkurt, şöyle devam etti: "Burada bir şey olduğu zaman etkisi büyük oluyor.
http://ekonomi.milliyet.com.tr/-bicak-k ... efault.htm

teksen' Alıntı:
800 bin TL'ye alınan 2000 cc lüks bir aracın, yaklaşık 500 bin TL'si devlete ödenen vergi.

Süper!... bence süper... Bizim insanımız zar zor üretiyor ne çileler çekiyor bir kamyon domates satacak avrupa şurası şöylemi burası böylemi nekadar ilaç kullandın pürüz var mı yokmu bizim ürünlerimizi alırken bin dereden su getiriyor. Bizim devletimiz de sen benim çiftçime öyle yaparsın haaa! Senin satacağın arabaya ben de öyle bir vergi koyacam ki onu alacak olan ya cayar ya da illa o lüks araca binecekse devletine de bunun haracını öder diyor.Bence çok iyi yapıyor...

ismailt' Alıntı:
teksen' Alıntı:

Süper!... bence süper... Bizim insanımız zar zor üretiyor ne çileler çekiyor bir kamyon domates satacak avrupa şurası şöylemi burası böylemi nekadar ilaç kullandın pürüz var mı yokmu bizim ürünlerimizi alırken bin dereden su getiriyor. Bizim devletimiz de sen benim çiftçime öyle yaparsın haaa! Senin satacağın arabaya ben de öyle bir vergi koyacam ki onu alacak olan ya cayar ya da illa o lüks araca binecekse devletine de bunun haracını öder diyor.Bence çok iyi yapıyor...

sanki vergiyi arabayı üretenden alıyor ?
Senin cebinden alıyor , devlet senin %40 ortağın herzaman. maaşından keser aldığın üründen keser her yerden keser.

az bile ülke içindeki mevcut araçlar bize yeterde artar bile herkes elindeki araca sahip çıksın
hem keliz hem fodul
üretmeden elin conisi ile aynı arabaya aynı koşullarla binmek aç tavuğun kendini buğday ambarında görmesi ile eşdeğer olsa gerek

o kadar vergi alınması bizim gibi kaçağı bol üretimi az ,ithalatı bol olan ülkelerde olur.. saçmalık tek kelimeyle. bu vergilerle sizde hükümet kurun ülkeyi yönetirsiniz.. :verymad:

ismailt' Alıntı:
teksen' Alıntı:

hocam,
kendini daha fazla zorlama istersen!

vergi yüksek, dolayısıyla fiyat yüksek olmalı ki, kaçakçılar para kazansın!
"mnn" sonuna kadar haklısın.

o yazının tamamını okudunuz mu bilmiyorum ama kimin kimi soyduğu çok açık o yazıda da soymanın yolu anlatılıyor.

ismailt' Alıntı:
teksen' Alıntı:

Hocam Şaka mı yapıyorsunuz :!:

o bişey mi aşağıya bakın. bu şartlarda araba üretmeye ne gerek var. mercedes ugraşıyo biz para kazanıyoruz :D

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    54.5 KB · Görüntüleme: 496
BBNET
Geri