arkadaşlsr bir okulu çok beğendim ama 10 saat ders var btr olursun dedi müdür ama norm fazlası olma durumum olur mu iliçiyle yazsam ?
öğretmen norm kadrolarının belirlenmesinde, o yerleşim merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmuşsa her bir eğitim bölgesindeki) eğitim kurumlarının aynı alanlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen norm kadroların eğitim kurumları itibarıyla dağıtımı, toplama dâhil edilen her bir eğitim kurumuna o alandaki ders yükü en fazla olandan başlanarak her 21 saate bir genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilecek şekilde yapılır. Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan norm kadro, öncelikle o alanda norm kadro verilmemiş olan eğitim kurumuna olmak üzere, 6 saatten az olmamak şartıyla artan ders yükü en fazla olan eğitim kurumuna verilir.
hocam btr olduktan sonra maaş karşılığını başka bir okula daha giderek doldurma diye bir şey olmaması lazımilçe bazında norm sıkıntısı bizim branşta her yıl yaşanıyor, ikincisi ben gaziemir de 12 saat ders olan okulda kadroluyum maaş karşılığı doldurmadığım için başka okuldan 4 saat ders verdiler ve3. bir okukda da btr yapıyorum..böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için muhakkak 7.sınıflara seçmeli açtırtın.
Bölge normuna girmediğiniz sürece sıkıntı olmaz. Yer değişikliğine kesin başvuracaksanız deneyin. Müdür tanıdık ise ders saatini 16 ya çıkarmaya çalışın. En azından belki bölge normuna takılmazsınız.
Hangi il hocamarkadaşlsr bir okulu çok beğendim ama 10 saat ders var btr olursun dedi müdür ama norm fazlası olma durumum olur mu iliçiyle yazsam ?
eş durumu istersin ama il dışı isteyemezsinPeki iliçi istesem üstüne temmuzda eş durumu isteyebilirmiyim?
olmaz dediklerimiz hep oldu hocamhocam btr olduktan sonra maaş karşılığını başka bir okula daha giderek doldurma diye bir şey olmaması lazım