10.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi

Kodla Büyü

fixx

Aktif Üye
İlk defa lise düzeyinde derse gireceğim 10.sınıflara. Ve kendimi bu konuda yetersiz hissediyorum. Elinizde döküman ,ders işleyişine dair sunu video kaynak kitap vb. Varsa paylaşır mısınız? Tecrübelerinize ihtiyacım var.Nasıl bir yol izleyeceğime dair yardımcı olacak var ise şimdiden teşekkür ediyorum.

Tebliğler dergisinin 46. Sayfasında geçen ibare şu şekilde.
Öğrenciler "İnsan, Toplum ve Bilim" alanında yer alan "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersinde oluşturulan modüllerden; programlamaya giriş ve algoritma, robotik kodlama, programlama dilleri, mobil uygulama geliştirme, yapay zekâ uygulamaları modüllerinden birini seçerler.
Programlama Dilleri modülünde; Java, C++, C#, Dart, PHP, JavaScript, Python dillerinden birisi seçilir.
Programlamaya giriş ve algoritma modülü alınmadan; robotik kodlama, mobil uygulama geliştirme ve programlama dilleri modülleri seçilemez.

Programlama dilleri modülü alınmadan yapay zekâ uygulamaları modülü seçilemez.

Bu metne göre 10. sınıflar daha önce ders almadıysa Programlamaya Giriş ve algoritma modülünü seçmelisin. Daha önce aldıysalar PGA modülünü daha sonraki robotik, programlama dilleri, mobil uygulama modüllerinden birini seçmelisin.

Ben de uzun zaman sonra ilk defa imam hatip lisesinde hazırlık sınıfında derse gireceğim ve durumum net değil. Bu ders eskiden okutulan bilgisayar bilimi kur-1 ve kur-2 dersi mi yoksa yeni bir müfredatı olan başka bir ders mi bilmiyorum. Bilen arkadaşlar varsa bilgi verse güzel olur.

Tebliğler dergisinin 46. Sayfasında geçen ibare şu şekilde.
Öğrenciler "İnsan, Toplum ve Bilim" alanında yer alan "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersinde oluşturulan modüllerden; programlamaya giriş ve algoritma, robotik kodlama, programlama dilleri, mobil uygulama geliştirme, yapay zekâ uygulamaları modüllerinden birini seçerler.
Programlama Dilleri modülünde; Java, C++, C#, Dart, PHP, JavaScript, Python dillerinden birisi seçilir.
Programlamaya giriş ve algoritma modülü alınmadan; robotik kodlama, mobil uygulama geliştirme ve programlama dilleri modülleri seçilemez.

Programlama dilleri modülü alınmadan yapay zekâ uygulamaları modülü seçilemez.

Bu metne göre 10. sınıflar daha önce ders almadıysa Programlamaya Giriş ve algoritma modülünü seçmelisin. Daha önce aldıysalar PGA modülünü daha sonraki robotik, programlama dilleri, mobil uygulama modüllerinden birini seçmelisin.
önceden megep vardı,kur1-2 de bitti diyorsunuz. Klavuz kitap yok sanırım. O zaman ne yapacağız haftalık 1 saat ders için biz. Bilişim sınıfı dahi yok

önceden megep vardı,kur1-2 de bitti diyorsunuz. Klavuz kitap yok sanırım. O zaman ne yapacağız haftalık 1 saat ders için biz. Bilişim sınıfı dahi yok
Hocam geçen yıl 2 okulda birden tahtadan ders anlattım. 2 okul da pga modülü aldı. 2. Döneme kadar teorik zaten. Bir şekilde idare edersiniz

ilksms
Geri