10 Dakikada ASP Web Sitesi Kurma

Kodla Büyü

basbag

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Web sitesi Açmak istiyorsanız Aşşagıdaki Konutları Sırasıyla Uygularsanız Sizinde Güzel bir Web Siteniz Olur

İlk Önce Aşşagıdaki Linkden Bir Free Host Alıyoruz
http://www.somee.com/signup.aspx bu site açılmazsa
www.somee.com/FreePackage.aspx adresini tıklayın
Üye olduktan Sonra Aşşagıdaki Link'e Tıklayın Bir ftp Programı indirin Sitemizi Ftp Adresimize Atmak için Yarayacak
http://www.smartftp.com/get/SFTPNSI.exe

Ftp programımızıda indirdikten Sonra Aşagıdaki Siteden Aspsitemv1.8 İ indiriyoruz
http://www.aspsitem.com/Download.asp?goster=dos&id=189

Aspsitemv1.8 indirdikten Sonra Ftp programımızı Açıp
Ftp adresinizi
kullanıcı İsminizi
Şifrenizi Girerek Giriş Yapıyorsunuz
Sonra İndirdiyiniz aspsitemv1.8 i Sıkıştırılmış Klasörden Çıkarıp Tüm Asp Dosyalarını ve Klasörleri Kopyalayıp Ftp Afresine Atıyoruz
Dosya Atma işlemi Bittikten Sonra Ayarlar.asp Yi notdefteri Yardımıyla Açarak Kendinize Göre Düzenliyorsunuz
Sonra Admin girişi Yaparak Admin Panelinden Bütün Düzenlemeleri Yapabilirsiniz Admin Kullanıcı İsminiz : admin Şifreniz : admin Dir Değiştirmeyi Unutmayın : )

alıntıdır.

Konu hakkında daha ayrıntılı açıklama

Yönetim Paneli
Blok isimleri
Anket
Dogumgunu
Google
Hit_haber
Istatistik
Minisayac
Saat
Songiris
Uyelik
Chat
Doviz_kuru
Hit_yazi
Kayan_yazi
Degisen_resim
Enhizli
Havadurumu
Hit_download
Menu
Player
Reklam
Son_download
Son_yazi
Songiris
Takvim
Toolbox
Yedek

blok eklemek için üye girisinden sonra yonetim paneline tikliyoruz. SONRA AÇILAN sayfada kullanizi adi ve sifre ister
herikisinede
admin
admin
yaziyoruz. giris tikliyoruz.
sol tarafta menüler var
orada blok ekle menüsüne tikliyoruz.
açilan yerde blok klasörü bölümüne yukarida yazili blok isimlerinden birini yaziyoruz. Blok'un sag ya da sol tarafta hangisini istiyorsak onu seçiyoruz.
Blok sirasini belirttikten sonra
Kaydet tikliyoruz.
islem tamamlaniyor
altta yüklenmüs bloklar görünüyor.
Sil bölümünden blok silinir. Tekrar yüklenebilir
düzenle bölümünden blok düzenlenir
Ayarlar bölümünden site ile ilgili gerekli ayarlamalar, banner , reklam, snasürlü kelime, playere müzik eklenir.
Üyelik bölümünde üyeler kontrol edilir
Menü bölümünde ise
Önce Kategori açiyoruz.
sonra Menüye lINK Ekle yi tikliyoruz.
Link ismini kendimiz belirliyoruz.
Sonra Linkin adresini
http://www.bilgisayarbilisim.com gibi tam olarak yaziyoruz.
Site içindende herhangi bir sayfayi link olarak ekleyebiliriz.
Eklemek için linkini ekleyecegimiz sayfayi explorerde açariz.
Adres satirindan adresini kopyalariz.
sonra yönetim panelinden Menüye link ekle tiklariz. link adini yazariz. istedigimiz bir kelime
sonra adres bölümüne daha önce adres satirindan kopyaladigimiz adresi yapistiririz.kategori seçer kaydederiz.
Üst Menü eklemek içinde menüye link eklerken yapmamiz gerekenleri yapiyoruz.
Modül eklemek için
Modül ekle tikliyoruz.
Modül adini kendimiz yaziyoruz.
Modül Klasörü için

Animasyon
Gallery
Havadurumu
Kadromuz
Link
Mp3
Sohbet
Video
Yedek
Z_defteri

Birini yaziyoruz.
Kategorisini seçip ekliyoruz.

Resim galerisi
Animasyonlar
videolar
baglantilar
Ilanlar
Mp3'ler
haberler
dosyalar
yazilar

bölümlerinde ise her bir bölüme bilgi girii yapmadan önce ana kategori ve alt kategorileri eklememiz gerekiyor
sonra ekleyecegimiz bilgiyi ekliyoruz.

hocam bu site üzerinde değişiklikleri nasıl yapcam. herşeyi yaprım dosyaları upload ettim ama sitede değişikliknasıl olucak..

veri tabanını nasılyüklediniz ?
Veri tabanı oluşturmak için üyelik paralı olması gerekiyor diyor bana

hocam çok teşekkürler ama admin girişi nasıl yapılıyor blog ekleme
bölümleri açılmıyor daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim

hocam orada üye girişi var orada üye adı admin şifrede admin yazıcaksınız böylece admin girişi yapılacaktır.

basbag' Alıntı:
hocam orada üye girişi var orada üye adı admin şifrede admin yazıcaksınız böylece admin girişi yapılacaktır.

hocam saolun ama admin girişi siteden mi yok sa smartFTP programındamı olucak bilgilendirirseniz sewinirim :=)

arkadaşlar admin admin yazıp açtıktan sonra altta yönetici secenedği var oradan ayarları yapıyosunuz orada şifre istiyor oda admin admin
birde cute ftp desteği olan bir free siteden de dosyaları kolaylıkla upload edebilirsiniz...

paylaşım güzel, ama kendimiz yapsak daha hoş olmazmı? ben çok zevk alıyorum ASP ile uğraşırken. Bazen kudurduğum da olmuyor değil... :D

Teşekkürler

walla hocam ben kenfi adıma konuşayım senin seviyene gelemediğim için yapılmışlar üzerinde çalışıyorum... sıfırdan neyle nasıl yapılır tam olarak bilmiyorum ama öğrenmek çok isterim

BBNET
Geri