1 yılda maaşım 72 tl artmış

Kodla Büyü

BAYBİLİSİM

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
537
arkadaşlar 8/3 bekarım. 2012 eylül maaşım ile 2011 eylül maaşım arasında 73 tl fark var. ben bu zammı sadece elektriğe gelen zama geri ödüyorum. 758 tl kesinti var. herkes benim kadar vergi verse bu ülke uçar gider herhalde
 
sahrak' Alıntı:
arkadaşlar 8/3 bekarım. 2012 eylül maaşım ile 2011 eylül maaşım arasında 73 tl fark var. ben bu zammı sadece elektriğe gelen zama geri ödüyorum. 758 tl kesinti var. herkes benim kadar vergi verse bu ülke uçar gider herhalde

senin verdiğin vergi devletin bir cebinden diğer cebine para koymasından başka birşey değil. bu sebeple devlet çalışanlarından vergi kesintisi yapmalarını saçma bulurum. eskiden fiş toplarken kısmen mantığı vardı işin. şimdi tamamen mantıksız.

vergi oranını %1 e çekip vergi vermeyenlere ağır cezalar verseler iyi olurdu. esnaf ve üreticilerin %99'u vergi vermiyor, yada çok düşürüyor.
 
Fiş toplanırken esnafın ağzında bi laf dolanırdı, 10 liralık mal alırdın pazarlığa başlardın, fiş istemezsen sana 7 liradan olur. Şimdi fiş yok, acaba kaç esnaf adam gibi z raporu alıp aylık vergisini tamı tamına beyan ediyor.
Bu ülkede vergisini son kuruşuna kadar ödeyen tek insan evladı var o da MEMUR...

Çok şükür avrupanın ve dünyanın en düşük öğretmen maaşı ile geçiniyoruz.

ALINTI: http://www.turkiyekamu.com/sgk-devlette ... -1589h.htm

Türkiye’deki öğretmen maaşları ile OECD ülkelerindeki öğretmen maaşlarını kıyasladığımızda da büyük farklılıklar vardır. Ülkemizdeki öğretmenler, dünyadaki meslektaşlarına göre çok daha az kazanmaktadır. OECD Bir Bakışta Eğitim 2011 Raporunu göz önüne aldığımızda, OECD ülkeleri ortalamasına göre ilköğretimde göreve yeni başlayan bir öğretmen yılda brüt 29 bin 767, en üst derecedeki bir öğretmen yılda brüt 48 bin 154 dolar kazanmaktadır. Almanya’da ilköğretimde göreve yeni başlayan bir öğretmen yılda brüt 46 bin 446 dolar, en üst derecedeki bir öğretmen yılda brüt 61 bin 787 dolar; İtalya’da göreve yeni başlayan bir öğretmen yılda brüt 28 bin 907 dolar, en üst derecedeki bir öğretmen yılda brüt 42 bin 567 dolar; Norveç’te göreve yeni başlayan bir öğretmen yılda brüt 35 bin 593 dolar, en üst derecedeki bir öğretmen yılda brüt 43 bin 861 dolar; Amerika Birleşik Devletleri’nde göreve yeni başlayan bir öğretmen ilköğretimde yılda brüt 36 bin 502 dolar, en üst derecedeki bir öğretmen yılda brüt 51 bin 633 dolar kazanmaktadır. Aynı raporda Türkiye’de ilköğretimde göreve yeni başlayan bir öğretmenin yılda brüt 25 bin 536 dolar, en üst derecedeki bir öğretmenin yılda brüt 29 bin 697 dolar kazandığı belirtilmektedir. Ancak bu rakamlar satın alma gücü paritesine göre hesaplanmıştır ve brüt maaşlardır. Ülkemizde öğretmenlerin eline geçen net rakamlar tabi ki bu şekilde değildir. Söz konusu rapor, Türkiye ile diğer ülkeleri kıyaslamak açısından önemlidir. Ülkemizde öğretmen maaşları yılda 11 bin 800 dolar ile 13 bin 800 dolar arasında değişmektedir.
 
Merak ettim ben de baktım 229 tl artmş benimki. +1 çocuk geldi geçen seneye göre. ama ocak ayında kesintiler minimum olduğundan onu baz almakta fayda var aslında. vergi dilimine felan giriyorruz ya(neyin vergisiyse) :D biz esas üvey evlatlığı eşit işe eşit ücret olayından dolayı gördük hocam şimdi herkesin maaşı 150-200 tl fark edecekti başımızdaki hükümet ve sendikalar sağolsun !!!...
 
egitimci.' Alıntı:
73 tl olduğuna emin misin? benim maaş 160 tl artmış...bir arkadaşta yazmış aynısını..

Arkadaş geçen sene aynı dönemdeyken vergi kesinitisine uğramamıştır ama bu sene erken girmiştir. Olay bundan ibaret sanırım.
 
BBNET
Geri
Üst