1 resmi yazı ve 1000 yorum, biz engellimiyiz??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Farketmişssinizdir, MEBde bir resmi bir yazı yayınlandıktan sonra 1000 tane yorum yapılıyor. Rabbim, ne kadar dar kafalı, anlama özürlü (özel gereksinimli birey de diyebiliriz) bir MEB camiamız var ki, sevgili idarecilerimizinde yapacağı yorumla bu 10.000 olacak.
Ey Allahım, bizi boş işerden, dar kafalıktan, kinden, hasetten, anlama ve kavrama özürlülüğümüzden koru, 1-2 sayfalık yazıyı bile okuyamayan, okusak da anlamayan biz kullarının hak olanı görmesini sağla.. Sen herşeye gücü yetensin..

Mesela; okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/bt-rehber-ogretmenligi-yazisi-imzalanmis-t96685.html
44 sayfa yorum var, yani 430 küsür fikir çıkmuş.. Forumdaki açılan benzer başlıklarla beraber toplam kaç yorum çıkar Allah bilir... hele de bir uygulanmaya başlasın, 81 il, her ilde 100 okuldan, 8100 yorum hehehe

Önceki BiTeFo yazısındki gibi olacak... 02/07/2009 tarihliydi sanırım..

1-Zorunlu yapacaklar, isteğe bağlı yapacaklar, hiç yapmayacakar,
2- Bir kişiyi 3 okula birden yapacaklar, ikili öğretim de bir okula iki tane birden verecekler
3- 08-17 çalışacaklar, 09-15 çalışacağız, 07-12 çalışacağız, Sana ihtiyacımız olduğunda yanımızda ol ama ortalıkta durmana gerek yok modeliyle çalışacağız.
4- Görevlere hiç girmiyorum.. en alengirlisi
5- Ekdersimiz, 18 saat mi, girdiğimiz saat mi, müdür yardımcısından çok alman abes olur bir iki saat düşürelim.. ekders ve görevlendirme yönetmeliğini bilmeyen -yada- uygulamayan -yada- işine geleni uygulayan -yada- başkalarına karşı devletten çok devletçi (işini hakkıyla yapanlara lafım yoktur)
6- Sevgili meslektaşlarımızın bize yapacakları espiriler aynen devam..
...

Arkadaşım biz doğru anlasak okuldaki idareciler ve MEM'ler yanlış anlıyor. Sonuçta biz ne dersek diyelim her şey onlarda bitiyor..

not: zeka özürlü tanımlamanızı da hoş bulmadım hocam. Zeka özürlü( bu tanım yerine de "özel gereksinimli birey" desek daha hoş olacak) evladı olanlar var belki aramızda..

1000 çeşit idareci var o yüzdendir hocam. birde şimdiye kadar bizim yaptıklarımız ve bunlara alışan insanlar var o yüzden herkes işine geldiği gibi yorum çıkarabiliyor

**melike**' Alıntı:
Arkadaşım biz doğru anlasak okuldaki idareciler ve MEM'ler yanlış anlıyor. Sonuçta biz ne dersek diyelim her şey onlarda bitiyor..

not: zeka özürlü tanımlamanızı da hoş bulmadım hocam. Zeka özürlü( bu tanım yerine de "özel gereksinimli birey" desek daha hoş olacak) evladı olanlar var belki aramızda..
Özür dilerim, düşüncemi anlatmak için maksadı aşan kaba bir ifade kullanmışım... düzeltiyorum...

pneuma_ex' Alıntı:
senin yaptığın çok farklı sanki
Benim o bin kişiden neyim eksik... hatta neyim fazla?

farklı yorumların çıkmasının sebebi bu tür farklı idarecilerin olmasındandır hocam. Bu tip bir başlık açıp neyi amaçladınız anlamadım. BTR ile ilgili 5sayfalık bir yazı çıktı ve bununla ilgili bir sürü yorum yazıldı, sebep. Her il, ilçe idareci bunu kendine göre (kendi isteklerine göre ayarlamayı ve anlamayı düşündüğü için) yorumluyor. bu durumu da orada çalışan öğretmen biliyor. En kötüsünü düşünüyor. Yorumların çıkmasının sebebi budur.

promethus' Alıntı:
Suçu biraz da yoruma yer bırakmayacak kadar kesin bir dille yazı yazmayı beceremeyen meb'de araman lazım. Bizim suçumuz değil, meb'in suçu. Basit bir örnek: daha önceki formatör görevlendirmesinde, "idarecenin mesai saatine uyar" diye madde vardı. Böyle madde olur mu? Bana ne idareden. Ben idareye karşı değil öncelikle hukuka karşı sorumluyum. İdare hukuku böyle der. İdarenin adamı değilim. Benim mesai tanımımı niye idareci üzerinden yapıyorsun. 8:00-17:00 arası çalışır demek çok mu zordu. Bunlar devlet adamlığını, hukuk bilincini bilmiyorlar. Bu kadar basit.
:+1:
Dediğinize katılmamak elde değil.

Sn. Hocam.

Bilişimcilerin çoğunun hem zeki hem de psikolojileri bozuk olmasından dolayı böyle oluyor bence.

Burada asıl önemli nokta birbirimizi kırmadan, bi şeyleri paylaşmamız.

Forumda genelde çıkan tartışmaları, 2-3 seneden beri içinde bulunduğumuz belirsizlik ortamının sonuçları olarak görüyorum.

Mümkün mertebe uslübumuza dikkat etmemiz gerek, söz meclisten içeri bazı arkadaşların uslübu gerçekten çirkin.

İnşallah daha güzel günler görürüz

Saygılar

meb ifadeleri yoruma açık bırakıyor böyle oluncada yöneticilerimiz kendilerince yorum yapıp yazıyı kafalarına göre hayata geçirmesinler diye istişare yapıyoruz bu çok normal bi davranış. insanların zekasını sorgulamak gibi özensiz cümleler kurmakta bir eğitimciye yakışmıyor

Ne anlatırsan anlat, anlattığın karşındakinin algıladığı kadardır. :!:

Meb yine yoruma açık bırakmış. Müdür fıkralarında geçen organ gibi olan müdürler yine işlerine geldiği gibi yorumlayıp anlam çıkartıyor. Bizzat yaşayan arkadaşlar da bir sürü başlıkta idarecileri ile tartışmalarını anlatmış.
Meb öyle net ifadeler kullanmalı ki okuyan müdür başka anlam çıkartmamalı. Bt öğretmeninin ekstra bir açıklama yapmasına gerek duyulmamalı.

BBNET
Geri