1.3 CDTI ASTRA

Kodla Büyü

beyazkan

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar megan2 1.4 benzinli aracımı satmayı düşünüyorum.malum benzin aldı başını gidiyor artık yetişemiyorum lpg de istanbulda sıkıntı 1.3 CDTI ASTRA almayı düşünüyorum.bilen kullanan arkadaşlar araçla ilgili düşüncelerini belirtirlerse sevinirim.yakıt ve en önemlisi çekiş nasıl çünkü forumlarda en çok bu tartışılıyor kimisi iyi kimisi çok hantal diyor.bende kararsız kaldım.26-27 civarı tavsiyeniz ne olurdu.

sayın hocam geçen sene aralıkta araç almak için niyetlendiğimde bir arkadaşta vardı 2007 model 1.3 cdti. bir iki deneme yaptım.
şahsi fikrim olarak söylüyorum pek başarılı değil. 1.3 motor o kasayı, o ağırlığı çekemiyor. hafif bir rampada bile araç bayılıyor, vites küçültmek zorunda kalıyorsunuz. hızlanmalarda çok ağır kalıyor. broadway bile ışıklarda size toz duman attırıyor.
ama dizel olması ve şehir içinde yakıt tüketimi olarak güzel bir araç.
bende 2007 model dizel focus var. gayet memnunum. 26 - 27 bin tl üzerine 3-4 bin daha ekleyebilme imkanınız olurda Focus tavsiye ederim. 1.6 110bg motor, ortalama 5lt yakıt tüketimi (şehiriçi - şehirdışı) hem performans, hem ekonomi hem konfor.

valla hocam elimdeki aracı satınca ancak 27 ye çıkabilirim sanırım bende düşündüm focus u ama artık az yakan bişey arıyorum yokuşlarda boğulma işine alıştım artık bendeki megan da 1.4 oda aynı 1.3 astranın beni cezbeden yanı kasası çok güzel bide 200 tork olması belki megan dan daha iyi olur düşüncesi işin açıkçası hiç binip deneme şansım olmadı o yuzden ne dir ne değildir merak ediyorum doğrusu

hakansia' Alıntı:
bencede ford focus ghia al. 2006 2007 model. 28000 tl ye alabilirsin.

hocam o yılda o modelin piyasası 30 - 32 arası değişiyor (benim aracım 2007 ghia 71binde, 30.500 verdiler, reddettim. Şu an saymayıda düşünmüyorum. Reşat altını mübarek.)
ghia yerine collection olabilir. 2007 modelleri 27 - 28 - 29 bin civarı. km ve temizliğine göre değişir. donanım olarak ghia'nın biraz altında ama 1.3 opel'le aşağı yukarı aynı seviyededir.

bizde kullandık 1.3 dizelini yazın klima açıkken şehir içi rampalarda araç çekmiyo. vitesi 1e düşürmek zorunda kalıyorsun. ama uzun yol perfornmansı iyi. onu 1.3 motor için çok iyi bulduk.

2008 model vardı dizel olduğu için yokuşta 1e takman gerekiyordu birde klima açıksa aynı anda gitmiyodu...1 ay önce kaza yaptık pert oldu araba bizi korudu çıktık o yüzden sağlamlığına tam puan veriyorum...

bence toyota corolla dan şaşma. bunca yıldır toyota kullanırım br kuruş masraf çıkarmadı. 2006-2007 model corolla hb 27000-28000 civarıdır.

Depriyajı kullanmaya alışınca pek sıkıntı olmuyor, motor soğuk iken dik yokuşa hızlanmadan girersen çekmeyebilir. 3 yıldan beri kullanıyorum, araç taş gibi, motor kaputunu servisten servise açıyorsun, depoyu dolduruğunda uzun yolda 1000 km (İzmir - Samsun arası 1150 km bile yaptım) şehir içinde de 850 km yol gidiyorsun. Kliması yeterli, klima açıkken dur kalklarda yüksek devir istiyor.

Eğer araç temiz ise gönül rahatlı ile al hocam, tam öğretmen (aile) arabası :) Devir hesap devri, ayda bir kere depoyu doldurursen çok geziyorsan. Gazda haftada 1-2 kere benzinliğe uğrar durursun. :++:

sert_hard' Alıntı:
hakansia' Alıntı:

hocam o yılda o modelin piyasası 30 - 32 arası değişiyor (benim aracım 2007 ghia 71binde, 30.500 verdiler, reddettim. Şu an saymayıda düşünmüyorum. Reşat altını mübarek.)
ghia yerine collection olabilir. 2007 modelleri 27 - 28 - 29 bin civarı. km ve temizliğine göre değişir. donanım olarak ghia'nın biraz altında ama 1.3 opel'le aşağı yukarı aynı seviyededir.
31 e hemen satsaydınız, o ne. 5 yaşında araba. :o 35 sıfır dizeller var.

erakcora' Alıntı:
sert_hard' Alıntı:
hakansia' Alıntı:

31 e hemen satsaydınız, o ne. 5 yaşında araba. :o 35 sıfır dizeller var.

nerde var hocam?
bi sorsaydınız Ford galerilerine. yada internetten araba sitelerine bi girip baksaydınız. piyasası ne kadar, hangi model, hangi donanım kaç para bilirdiniz. Ford'un dizel olup 0 olanının söylediğiniz fiyatta pek bulunamayacağını bilirdiniz bence...

cagdasca' Alıntı:
Depriyajı kullanmaya alışınca pek sıkıntı olmuyor, motor soğuk iken dik yokuşa hızlanmadan girersen çekmeyebilir. 3 yıldan beri kullanıyorum, araç taş gibi, motor kaputunu servisten servise açıyorsun, depoyu dolduruğunda uzun yolda 1000 km (İzmir - Samsun arası 1150 km bile yaptım) şehir içinde de 850 km yol gidiyorsun. Kliması yeterli, klima açıkken dur kalklarda yüksek devir istiyor.

Eğer araç temiz ise gönül rahatlı ile al hocam, tam öğretmen (aile) arabası :) Devir hesap devri, ayda bir kere depoyu doldurursen çok geziyorsan. Gazda haftada 1-2 kere benzinliğe uğrar durursun. :++:

valla hocam benide ekonomisi ve sağlamlığı cezbediyor umarım temiz bir tane bulabilirim değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

hakansia' Alıntı:

değerli hocam 2006 tredini bile 2 ay önce tanış vasıtasıyla bir arkadaşa güç bela 25500 e almıştıkki şimdi o fiyata bile bulmak imsansız fiytlar çok uçtu

Bu arada sedanla hb arasında çekiş vb arasında nasıl bi fark vardır acaba sedanlar bu modelde pek tutmadı kanımca ne dersiniz

bu başlığı görüpte almayı düşünen arkadaşlar için söylüyorum gidin hiç düşünmeden alın emin olun ki hem çekiyor hem kaçıyor bende çok araştırıp aldım şimdi niye bu kadar çok beklemişim ki diyorum.

cagdasca' Alıntı:

haklısın hocam valla taş gibi araba ben uzun yolda bir depo ile 1150 civarı yaptım süper benzinliden dizele geçince bayram etmiş gibi olduk valla :)

BBNET
Geri