0 km Focus HB mi -2008 model golf 1.4 TSI mı??

Kodla Büyü

faruk8542

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
evet arkadaşlar 30-32 bin aralığında siz olsanız temiz bi 1,4 TSI vw golfmu alırdınız.. yoksa temizini bulacam diye uğraşacağıma gider 0 km benzinli focusmu alırım derdniz?

ben golf alırdım f1azla zarar ettirmiyor ama sıfır ford alsanız satmaya kalkışssanız epey bi zarar edersiniz. Benim naçizane fikrim bu.

karar vermek zor.. bi tarafta golf ama diğer taraftada 0 km bir focus.. temiz golf bulunmazsa 0 km focus gibi görünüyor..

hocam bulmak zor işte.5-10 milyar vermiyosun ki,bu 30 milyar,git garantili 0 araba al.

hocam bende focus ghia dizel var ve çok memnunum.ama focusun benzinlileri kol gibi yakıyor.benden söylemesi.golfunde aşağı kalır yanı yok gerçi de. alacaksan focusun dizelini al derim.hem az yakar hemde konfor.

Hocam benzinli mi alacaksınız? Emin misiniz?

Lpg takayım deseniz takamazsınız garantili araç. Araç almak acele değilse biraz daha bekleyip kemerleri sıkıp dizele bakmak daha iyidir hemde 1.3 dizellere. Hem vergisi 1.2 lerle aynı.

İki araçtan ise düşük kmli vuruksuz denk gelirse ben golf tercih ederdim.

callione' Alıntı:
hocam bende focus ghia dizel var ve çok memnunum.ama focusun benzinlileri kol gibi yakıyor.benden söylemesi.golfunde aşağı kalır yanı yok gerçi de. alacaksan focusun dizelini al derim.hem az yakar hemde konfor.

hocam çok yakma konusunda haklısın ama..0 da benzinli ile dizel 4 5 bin farkediyor.. benim gibi yılda 10 bin km den fazla binmeyen biri olarak bu paraya ben 4 5 yıl binerim bide dizelin bakım masrafını dusundugunuzde benzinli mantık gibi..1,4 TSI lar da uzun yolda 5,5-6 litre ye kadar düşüyor..şehir içinde de hadi 8-9 olsun fordun bu değerlerden daha fazla yakacağı kesin o yüzden kararsız kaldım.

Bende 1 aylik focus var 1.6 comfort . Otomatik. 0 aldim..

Sehirler arasi 6-6.5
Sehir ici 9-10.5 yakiyor

Tabi manuel alicaksan bu degerler daha da duser.
Ben memnunum.

325 tl donemlik MTV.
Kasko 1500 tl sifir alirsan.en fazla 900 e iner.

Bunlarida dusun sifir araba alirken.

Por Favor' Alıntı:
325 tl donemlik MTV. kasko 1500 tl sifir alirsan.en fazla 900 e iner. Bunlarida dusun sifir araba alirken.

1,4 ün vergisi hem yaşından hemde motor hacminden daha düşük olur. kaskosuda 900-100 civarı olsa. bu bakımdanda golf daha mantıklı..

Alıntı : "Araba almayın ev alın" Kaynak:Başbakanımız :sleep:

Dizel almanızı tavsiye ederim.WW çok pahalı.Örneğin Bir baskı balata yaksa bir ay ona çalışırsınız.

hocam Opel Astra Classic III 1.4 Essentia Konfor Paketli 31.400 lira pazarlıkla 30 civarına alınır .Ben bu kasayı çok beğeniyorum. konfor paketini incelerseniz donanımın hayli zengin olduğunu görürsünüz.

sinaaat' Alıntı:
hocam Opel Astra Classic III 1.4 Essentia Konfor Paketli 31.400 lira pazarlıkla 30 civarına alınır .Ben bu kasayı çok beğeniyorum. konfor paketini incelerseniz donanımın hayli zengin olduğunu görürsünüz.

biliyorum hocam reklamlarda onuda gördüm ama opelden soğudum son zamanlarda..bide opelin yeni kasasının içini gördüm çok daha hoş..ama ben bu ikisinden birini düşüyorum artık.

hocam benimde 2000 model focusum var benzinli golfe göre çokta fazla yakmıyor. birde sen sıfır alırsn bence golf kadar az yakar.

okadar para verebiliyosan hocam 0 araç al derim.hatta yeni fiesta talarında 0 km dizel fiyatları 33 civarı onuda dusunebilirsin

o paraya 0 al derim az biniyorum diye bir şey yoktur çok yakan arabaya zaten az binebilirsin mutlaka dizel al
benden söylemesi

sorunsuz bir araba almak istersen 0 al derim . 2. el her nekadar ww de olsasonuçta kullanılmış.
illaki belli bir zaman sonunda parçalar yıpranacak .aldığın 0 araçta ise bu süre daha uzun olur.
bir söylentiye görede ww lerin parça fiyatları daha pahalı.

Hocam 0 yada 2.el al sorun değil.
Diesel araba al diyenlere cevap vermek istiyorum

1. Diesel ile benzin arasındaki fiyat farkı cok azaldı.
2.Araba diesel diye çok biniyorsun sürekli motorin almak durumunda kalıyorsun. Bakımı daha çabuk geliyor.
3.Diesel bir arabanın bakımı benzinli bir arabaya göre en az %35 daha pahalıdır.

Örnek: Yıllık bakım .(tabi yetkili servis fiyatları) Zaten sıfır alırsan garanti kapsamında olması için mecburbırakıyorlar.
2006 Corsa 1.3 cdti 480 tl iken 2010 ford focus Benzinli 330 tl dir.

Arabayı alırken zaten 4 bin lira fazla ödüyorsun. Bakımları pahalı. Sadece motorin 40-50 kurus daha ucuz diye diesel almak istersen buyur al.

Bugune kadar 4 tane diesel arabam oldu. Sonunda benzinliye döndüm.
Son olarak ısınması ve kullanımı diesele göre daha kolaydır.

sıfır almak tabiki de daha iyi ama golfte çok güzel araba..
zor bi seçim ama ben olsam temizini bulsaydım golfü kaçırmazdım :roll:

hocam benim açmış olduğum başlıktada bu konuların çoğu paylaşıldı tanıyanlar bilir nekadar ince eleyip sık dokuduğumu dizelmi benzinlimi olayını açıklamıştık artık arasında neredeyse hiç denecek kadar fark var zaten onu alırken fiyatta bindiriyorlar üstüne. ben kararımı verdim 0 titanyum bu hafta inş. veriyoruz siparişi ocağın ilk haftasıda elimizde olur. ayrıca 30-32ye 2008 felan tsi bulman hele birde temiz dersen imkansız, düşük paket bakarsan olabilir belki yine en güzel fikir tabiki sizin...

LPG kışın kısa mesafelerde bir işe yaramıyor. LPG'ye geçene kadar varacağım yere geliyorum. Ben dizelden yanayım. LPG'den çok daha karlı, bagaj küçülmüyor, 2 senede bir LPG sızdırmazlık derdi yok, kapalı garajlara girebiliyor.

Araç temiz ise golf. Sırf dizel olduğundan :)

Veya sıfır dizel Ford.

HOCAM AMAN golfe yanaşmayın. kalite olarak demiyorum. illaki konforda golf hepsine 5 çeker ama bide bunun yakıtı var focus yaksa bile en azından tüp takılıyor tsi ve fsi lere ne tüp nede başka bişey şehir içinde 400 450 lira yakmak bana koymaz diyorsan kesinlikle golf al:) :D

benzin ile dizel aynı fiyata yaklaştı diyosunuz ama ikiside 4 tl bile olsa aynı miktarda benzinle 500 km yaparken dizel 800 km yapar hesap ettinizmi.
yılda 10.000 yapıyorum dizele gerek yokmu diyosunuz? benzinli 10bin km de 3500 tl harcarken dizelde 10bin km yi 2000 tl ye gidersiniz(ortama rakamlar)
senede 1500 tl yakıttan kar edince, dzel alırken fazladan para verdiğiniz 3500-4000 tl lik parayı 2-3 senede çıkarıosunuz. e 0 km aldığınız bir aracı 2 senede satmayacağınıza göre sonaki yıllar yıllık 1500tl ortalama kardasınız(10bin km ye göre)
madem az kullanıosunuz 3 sene sonra arabayı sattığınızı düşünün farkı kapatmış olacaksınız. ARTISI 30bindeki dizel 30bindeki benzinli araçtan daha pahalıya satarsınız.
10bin bakımımı? arada max 100 tl oynar benzinli ile. senede 10bin yapıosan madem hocam senede 100 tl fazladan bakım parası vermekde dert değil.
garantisi bitince dışardamı bakım yaptırcaksın? o zaman benzinli ile dizel bakım fiyatıda aynı olur hemen hemen. yayğ-yağ filtresi-hava-polen filtresi-mazot filtresi, ee dizelde başka bişi daha mı değişioki fazla olsun.
sözün özü az da gitsen cok da gitsen dizele çıkar. yine de herkesin görüşüne saygım var.
Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin...

rock' Alıntı:
benzin ile dizel aynı fiyata yaklaştı diyosunuz ama ikiside 4 tl bile olsa aynı miktarda benzinle 500 km yaparken dizel 800 km yapar hesap ettinizmi.
yılda 10.000 yapıyorum dizele gerek yokmu diyosunuz? benzinli 10bin km de 3500 tl harcarken dizelde 10bin km yi 2000 tl ye gidersiniz(ortama rakamlar)
senede 1500 tl yakıttan kar edince, dzel alırken fazladan para verdiğiniz 3500-4000 tl lik parayı 2-3 senede çıkarıosunuz. e 0 km aldığınız bir aracı 2 senede satmayacağınıza göre sonaki yıllar yıllık 1500tl ortalama kardasınız(10bin km ye göre)
madem az kullanıosunuz 3 sene sonra arabayı sattığınızı düşünün farkı kapatmış olacaksınız. ARTISI 30bindeki dizel 30bindeki benzinli araçtan daha pahalıya satarsınız.
10bin bakımımı? arada max 100 tl oynar benzinli ile. senede 10bin yapıosan madem hocam senede 100 tl fazladan bakım parası vermekde dert değil.
garantisi bitince dışardamı bakım yaptırcaksın? o zaman benzinli ile dizel bakım fiyatıda aynı olur hemen hemen. yayğ-yağ filtresi-hava-polen filtresi-mazot filtresi, ee dizelde başka bişi daha mı değişioki fazla olsun.
sözün özü az da gitsen cok da gitsen dizele çıkar. yine de herkesin görüşüne saygım var.
Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin...

Aynen katılıyotum. 4-5 bin fazlaya alıyorsan 4-5 bin fazlaya satıyorsun. bakım masrafı farkını yılda 10.000 km gitsen bile fazlası ile çıkarıyorsun zaten. gittiğin her kilometre için neden fazla para ödeyesin ki?

BBNET
Geri