0 km araba mı ikinci el araba mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan only61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
kimileri 0 km arabanın daha iyi olacağını kimileri de 0 km arabanın zarar etmek olduğunu savunuyor.
tabi ki olaya ekonomik bakıyoruz parası olanın 0 km araba alması mantıklı ama orta gelirli insanları düşünürsek sizce hangisi daha mantıklı?

binici için bence 0. al 10 sene gönül rahatlığı ile kullan. ikinci el alıyorsun haftasına varmadan bi araz çıkıyor.

muratbedel hocamın dediği gibi biniciysen ve acemi değilsen 0 al. 1-2 yaşında sıfır ayarında temiz bi araba denk gelirse de kaçırma derim..

Hocam bende sınıf taraftarıyım. Zarar olarak görmemek lazım 0 arabayı. Garantili olması çok büyük bir avantaj. İkinci el arabayı aldığında yarın birgün bir sıkıntısı çıksa muhatap yok karşında

Hocam önce düşündüğün 0 aracı söylersen ona göre yorum yapalım.
Kar meselesine bir örnek vereyim.
2009 da vergi indirimi olduğunda sıfır araç alanlar şu an bile 2.elde aldıkları fiyata, bazıları daha üstüne bile araçlarını satabiliyorlar, 1,5 sene önce alanlarda aynı şekilde ama bu sene alınan araçlarda gelecek ne gösterir bilinmez.
Bakarsınız dolar artar yine kar ettirir, düşer zarar ettirir şans kısmet...

hocam olay tamamen zevk meselesi bence örneğin 35.000 Tl ye geçen sene renaultun sıfırını veriyorlardı ben beğenmedim 2. el corolla aldım çok şükür memnunum ince eleyip sık dokumak lazım 2. elde Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın ama sıfırında eminim tadı keyfi kafanızın rahat olması ayrı bir güzeldir illaki. birde benim gibi 1 yılda sıkılıp değiştirirseniz 0 pek uygun olmuyor. 2. eldede aldıktan sonra en ufak bi ses sizi tedirgin ediyor acaba bu ne diye oda büyük sıkıntı

hocam arkadaşların dediklerine katılıyorum. bakma şansınız varsa ve acemi değilseniz 0 km daha avantajlı olur. en azından uzun süre kullanırsınız. diğer türlü temiz bir ikinci el araba bulmak lazım. öte yandan 0 km benzinli arabalarda vergi indirimi söz konusu. eğer aceleniz yoksa bekleyin, indirimden sonra 0 km arabaları araştırın. şu an bende onu bekliyorum açıkcası :)

hocam sıfır ucuz düşük kalitede araba (bence reno-fiat gibi markalar bu grupta) alacağına yüksek kaliteli 2. el al ((alman grubu:wv,seat,skoda,opel..) ya da japon grubu ) açıkcası ben bineceksen almana ya da japona bineceksin sözünün taraftarıyım ;)

muratbedel' Alıntı:
binici için bence 0. al 10 sene gönül rahatlığı ile kullan. ikinci el alıyorsun haftasına varmadan bi araz çıkıyor.

muratın dediğine katılmakla beraber; bence 2. el daha iyi çünkü 2-3 yıl aynı arabayı kullanınca insan sıkılıyor, 0 araba almış olsan çok zarar ederim diye satmaya insanın gönlü razı olmuyor ama 2. el öyle mi baktın sıkıntı çıkarıyor sat gitsin.

ben bir arabaya 7-8 sene binecem sorun istemiyorum diyorsan kesinlikle 0(sıfır) al hocam.

Ama ben 1-2 sene binip satarım arada da sorun çıksın istiyorsan 2.el öneririm.

hocam bu meselede herkesin görüşü fikri ayrı oluyor bende çok farklı şekilde yorumlarla karşılaştım.insan karamsarlığa bürünüyor böyle olunca
ikinci el o kadar çok temiz araba bulmak için uğraştım. Şöyle söyleyim biraz 2010 ve sonrası bi araç alacaksan zaten sıfırına yakın istiyorlar. Hatta ben sıfırını aldığımda adamlar 1-2 yıl düşük model olan aynı aracı sıfırından 300-400 tl fazlaya siteye vermişler.
Tanıdıktan temiz olduğuna inandığın bi araba gelirse 2. el olabilir.
Hiç kimsenin zıngırtısını çekmeden sıfır almak en mantıklısı

Bundan 1-2 ay önce arabamı satınca aynı soruları bende sordum kendime ve bu konuda karar verirken en büyük faktörün “aracı ne kadar süre kullanmak için aldığım” oldu. Sonuçta ben sıfır araç almayı uygun gördüm şu ana kadar zerre tereddüdüm olmadı bu konuda.

Edindiğim tecrübelere göre dikkat edilecek hususlar;

* Alıyım “karla satayım” diyorsan “düşürebilirsen” temiz “dizel” 2.el bir araç bulacaksın. Alacaksın-satacaksın parayı götüreceksin.

* 2-3 yıl kullanırsan;
---- 2.elde model eskimesinden dolayı yine en az 2-3 bin zararın olur + araç masrafları falan zarar 3-4 bin lirayı bulabilir.
---- Sıfır araçta en az 6-7 bin tl zararın olur. Atıyorum 40bin liralık sıfır araç hasar yoksa hor kullanmadıysan 2-3 yıl sonra taş çatlasın 33-34 bin tl den gider.

* Biniciyim, araba alayım uzun yıllar kullanayım diyorsan kesinlikle 0 araç almakta fayda var. Her türlü kar edersin. (Gerek satışta gerekse daha az problem vereceği için sanayide)

paran bilir hocam bunu. sıfır arabada sıkıntın olmaz ama arabaya çok biniyorsan 2. elde sanayiye vereceğin parayı 10.000 bakım 20.000 bakım diye yetkili servise veriyorsun araç garantiden çıkmasın diye. 6 ayda 10.000 bakıma soktum arabayı 300 lira verdim. yani yılda 600 lira bakım param var. 2. elde bu parayı arabaya harcasan ne olur. temiz bulduysan arabayı onuda vermezsin.
benim gibi kafaya fazla takan biriysen yok ses mi geliyo şu ezik neden olmuş bu boya neden var diyen biriysen sıfır alacaksın. kafan rahat olacak.

böyle ucu açık konular için topic açmanın mantıgı yok bence..sen bilmiyormusun sıfır araba ile 2.el aracın farklarını ve getiri götürüsünü arkadaş.. :-1:

tcoalngsau' Alıntı:
böyle ucu açık konular için topic açmanın mantıgı yok bence..sen bilmiyormusun sıfır araba ile 2.el aracın farklarını ve getiri götürüsünü arkadaş.. :-1:
Bilmiyor ki sormuş seni ne bağlıyor... Her konuya cevap yazmak zorunda mısın?

asacan' Alıntı:
tcoalngsau' Alıntı:

Biraz da haklı ama. soru sorarken biraz daha kriter eklemek te fayda var. Tamam biz öneride bulunalım arkadaş ama o da biraz bilgi versin.

maddi durum, yakıt türü, bagaj, hb sedan, sorunsuzluk, servis, marka model, muayene, vergi, performans vs.vs.

Kod:
kimileri 0 km arabanın daha iyi olacağını kimileri de 0 km arabanın zarar etmek olduğunu savunuyor.
tabi ki olaya ekonomik bakıyoruz parası olanın 0 km araba alması mantıklı ama orta gelirli insanları düşünürsek sizce hangisi daha mantıklı?

buradan hocamın araç alağı anlamı bile çıkmıyor. Ama cevaplar o yönde gelmiş.

acaba tartışma başlığımı açtı?

saygılar

Toprağım eğer ben arabayı 10 sene sürerim diyorsan. 0 al lakin aracı iyi seç. birde vergi indirimlerini bekle alma niyetin varsa. Yok değişirim diyorsan 2-3 seneye 0 a girme iyi araştır güzel bir ikinci el düşür al.

asacan' Alıntı:
tcoalngsau' Alıntı:
:puhaha:

insanların düşüncelerini ve tecrübelerini öğrenmek istedim soru sordum ve tartışma açtım forumların amacı da budur zaten bazıları rahatsız olmuş o zaman kendilerinden kaliteli başlıklar ve sorular bekliyoruz...

valla en az 3 yıl hatta 6- 7 yıla kadar garanti veren firmalar varken niye sıfır alıpta aynı modelin biraz km. yapılmışına 10-15 bin fazla vereyim??götürürüm ekspertize en ince detayına kadar baktırırım bi yamuğu yoksa alırım beğendiğim arabanın 2. elini...zaten piyasa araba dolu sahibinden.com da 220 bin 2. el araç alıcı bekliyor;ben param çokta olsa yine az kullanılmış temiz 2. eli tercih ederim...ama tercih meselesi..

spider23' Alıntı:
valla en az 3 yıl hatta 6- 7 yıla kadar garanti veren firmalar varken niye sıfır alıpta aynı modelin biraz km. yapılmışına 10-15 bin fazla vereyim??götürürüm ekspertize en ince detayına kadar baktırırım bi yamuğu yoksa alırım beğendiğim arabanın 2. elini...zaten piyasa araba dolu sahibinden.com da 220 bin 2. el araç alıcı bekliyor;ben param çokta olsa yine az kullanılmış temiz 2. eli tercih ederim...ama tercih meselesi..
:+1: Ama bazı markalarda dikkatimi çekiyor 10 000 km de ama neredeyse sıfırı ile aynı fiyat verilebiliyor. 10-15 fazla olmuş gibi :) Ama nerden bakılsa az km yapılmış bir araç ile sıfır bir araç arasında ortalama 3000-8000 arası fiyat farkı oluyor. Tercihim az km li 2. el.

Ne kadar param olursa olsun alacağım araba temiz 2. el bir araç olacaktır. Örnek verecek olursak arkadaşımın birisi İstanbulda Gemi Makina Müh. aylık geliri 4-5 bin arası 2010 model 0 bir megane aldı tek kapılılardan, o sıralarda başka bir şirkete geçti şirkette araçlarından birisini bu arkadaşa tahsis etti kullanması için. Arkadaşta aldığı arabayı satmak için ilan verdi. Şimdi arkadaşın pek fazla umrunda olmasada 0a yakın bir aracı zararına satıldı. Böyle bire araç bulabildikten sonra niye 0 alayımki? Bende 2009da aldım 2. el bir araç yakın zamanda alırsam yine 2. el 30-40 milyar arası bir araç almayı düşünüyorum :)

0 alma diyenler kimse 0 almazsa siz ikinci eli nerden almayı düşünüyorsunuz :lol:
İşin şakası bir tarafa amaç "Fazla zararım olmasın arabayı aldığım fiyatlara satayım, zaten çok uzun süre binmek istemiyorum" ise 2. el almak mantıklı. Ama amaç "Uzun süre başım ağrımadan bineyim. Araba benim için yatırım değil bir keyif." diyor isen 0 almak mantıklı.

Mesela sigara içenler sigaranın keyfi için hergün sigaraya para yatırıyorlar. Sonuç olarak havaya duman üfleyip izmariti çöpe atıyorlar...Sigara içmeyenler ne kadar saçma birşey olduğunu düşünüyor. Bu mesele de aynen böyle... Araba keyfi bir nokta. Tercihler illaki farklı olacak :) İş ne istediğine karar verdiğin anda bitiyor 8)

2.el araç alacaksanız yetkili servise götürüp expertiz raporunu mutlaka çıkartın.cebinizden belki 150-250 tl arası para çıkar ama arabanın nesi var nesi yok öğrenme şansınız olur.

Biniciysen sıfır mantıklı.Alıp 5-6 yıl binebilmelisin. Sıfır araç 1 yaşına girdimi kafadan 2-3 bin tl fiyatı düşer.Acemiler kesinlikle ikinci el almalı.

herkesin söylediğinden bana çıkan ortak sonuç 2.el almam yönünde çünkü ben hiçbir arabaya uzun yıllar binemem :)

BBNET
Geri