Şube Müdürlüğü Yeni Soru?

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar benim 7,5 yıl bitti. 2006 Şubat'ta başlamıştım.

Şimdi şartlara baktığımda 5 yıl öğretmenlik diyor o tamam.
Toplamda 10 yıl hizmet süresi diyor. Benim 1999'dan 1-2 aylık sigorta kaydım var ama hizmet birleştirme yapmadım. Hizmet birleştirme yapsam bu 10 yıl hizmet süresini doldurmuş sayılır mıyım? :!:

Bir de 4. madde de diyor ki: "...Bakanlığımız merkez teşkilatında bulunan
İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı ile Bilgi İşlem Grup Başkanlığının işlerini yürüten şube
müdürü kadrolarına; Bakanlığın mimar, mühendis, branşı Bilişim Teknolojileri ve Elektrik
−Elektronik Teknolojisi olan öğretmen kadrolarında en az beş yıl hizmeti bulunanlar arasından
atama yapılır. "

Bu madde bizi kapsıyor mu? Elektronik ve Bilgisayar mezunlarından 5 yılını dolduranlar arasından atama yapılır diyor. Ama merkez teşkilattan bahsediyor? :?:

2.Yazılı sınava başvuru

1.Görevde yükselme yazılı sınavına, başvuru tarihinin son günü itibarıyla gerekli şartları taşıyanlar başvuruda bulunabilir.
2.657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesine göre, lisans mezunlarının 10 hizmet yılını, iki yıllık veya üç yıllık yükseköğrenim mezunlarının 12 hizmet yılını tamamlayanlar başvuruda bulunabilir.

Yani bu durumda şartım tutmuyor değil mi?

Peki aşağıdaki 4. madde ile ilgili fikri olan var mı? YAni mebbisten şansımızı deneyip başvursak sonra da yanlış başvuru yaptığımız anlaşılınca bir sıkıntı çıkar mı? Belki de başvuru hakkımız vardır değil mi? :idea:

hocam başvurursan, senin başvuru 10 yıl hizmet süresinden dolayı reddedilir. 4. maddeyle ilgili de maddeyi tekrar okursanız atamanın merkez teşkilatı için değil il ve ilçelere yapılacağını hemen görürsünüz zaten. Zaten sınav duyurusundaki sınav isminden de (2013 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
TAŞRA TEŞKİLATI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN GÖREVDE YÜKSELME YAZILI SINAV DUYURUSU) durum gayet net gibi.

4. Yönetmelikte öngörülen görevde yükselme yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olmaları şartıyla, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde Bakanlığımız merkez teşkilatında bulunan İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı ile Bilgi İşlem Grup Başkanlığının işlerini yürüten şube müdürü kadrolarına; Bakanlığın mimar, mühendis, branşı Bilişim Teknolojileri ve Elektrik −Elektronik Teknolojisi olan öğretmen kadrolarında en az beş yıl hizmeti bulunanlar arasından atama yapılır.

Bu rotasyon olayından dolayı çok kararsızdım. Yine de bir deneyelim diye biraz önce başvurumu yaptım.
Başvuran arkadaşlara başarılar diliyorum. ALLAH herkesin gönlüne göre versin.

Ben bu 4. madeden dolayı ya tutarsa deyip az önce mebbisten başvuru yaptım. Sonra ili arayıp sordum, "bizim başvuruları onaylarken ilk bakacağımız şey 10 yıllık hizmet süresi" dedi. Dolayısıyla hizmette 10 yılı doldurmayan arkadaşların başvuruları reddedilecek. Bilginiz olsun istedim.

hizmette 10 yıldan kasıt şef ve mebde memur olarak çalışanlar içindir. Öğretmenlikte 5 yıl doldurmanız yeterlidir.

turhan287' Alıntı:
hizmette 10 yıldan kasıt şef ve mebde memur olarak çalışanlar içindir. Öğretmenlikte 5 yıl doldurmanız yeterlidir.

657 sayılı kanunda şube müdürlüğü için 10 yıl görev yapma şartı vardır kanun bağlayıcı ve herşeyin üstündedir. Doğru tabir şudur Memurlukta en az 10 yıl öğretmenlikte en az 5 yıl bu neden böyle söylenmiştir, öğretmenlikten önce başka kurumlarda memur olarak çalışıp 5 yıl da öğretmenlik kadrosunda görev yapanları kasteder

BBNET
Geri