Şu arabanın sahibi dolandırıcı dikkat! ilgilenenlere

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yunsur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Bazı Noterlerin içerisinde ve dışarısında bu tür dolandırıcıların resimleri asılmıştır.

Hocam ilan kapanmış bak böyle durumlarda ilanın ekran görüntüsü alınıp o paylaşılmalı. ilanların üç beş günlük ömrü var.

İlan kapandı çünki karakol komutanına işi havale ettik. Tanıdık olmasa iş hızlı yürümezdi ya...

hocam zaten böyle kişilerin yöntemi belli bankamatikten kapora istiyorlar isimlerin ilk iki harfleri aynı gerisi farklı oluyor genelde ben kaç sefer yaşadım ama şükür hiç kanmadım :) bankadan hesap numarasının yeri ile ilan yeri hiç uyuşmuyor mesela adam ilanı izmirden veriyor hesap mersinde açılmış ilan sahibinin ismi ile hesap sahibinin isminin ilk iki harfi tutuyor gerisi farklı gibi aklınızda olsun

Benzer sahtekarlık kiralık ev ilanlarında da mevcut. Taktik yine aynı. Bölgedeki muadillerine göre çok uygun fiyatlı acil kiralık bir daire var. Arayan müşterilerden eve talebin çok olduğunu her an başkasının kiralayabileceğini söyleyip kapora istiyorlar. Gerçekte ise öyle bir ev yok, resimler de başka ilanlardan alıntı.

Yasalarda doğru dürüst caydırıcı cezalar olmadığı için işgüzarlar vatandaşın acil ihtiyacını fırsata çevirme derdinde.

Site ilanların en altında şu açıklamaları yapıyor. Şikayet edilen şahsın aynı telefon hattı ile başka üyelik açmasını filtreliyorlar mı ? bilmiyoruz. Sürekli farklı hatları bir süre kullanıp kapatıyorlardır.
sahibinden.com'da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından sahibinden.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için ilan sahibi ile irtibata geçebilirsiniz. Yer Sağlayıcı Belge No : 581
sahibinden.com, tüm kullanıcılar için tam bir güvenlik sağlamayı amaç edinmiştir. Siz de kendi güvenliğiniz ve diğer kullanıcılar için, satın almak ya da kiralamak istediğiniz vasıta ile ilgili kesin karar vermeden ön ödeme yapmamaya, avans ya da kapora ödememeye özen gösteriniz. İlan sahiplerinin ilanlarda belirttiği herhangi bir bilgi ya da görselin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorsanız veya ilan sahiplerinin üyelik profillerindeki bilgilerin doğru olmadığını düşünüyorsanız, lütfen bize haber veriniz.

Araba ev kapora dolandırıcılarının aylık geliri tahiminmce 30.000 Tl civarlarında.Artık bu bir meslek haline gelmiş.Piyasadan biraz aşağı ilan açıp temiz araba koyuyorlar.Açılan telefon numaraları başka kişilerin üstüne yada kullan at telefonlar.Ayrıca yer olarakta küçük ücra uzak ilçeler seçiliyor.Mesela Aydının yol üstü olamayan uzak bir ilçesi yada karamanın ermenek ilçesi vs gibi. Bazen arayınca araba satıldı yada pazarlık aşamasındayız vd gibi laflar ediyorlar.Sonra pazarlık bozuldu kapora göndermiyor gibi laf cambazlıkları yapıyorlar. Nelere dikkat edecez.
Öncelikle Kişinin üyeliği yenimi ona bakın Sahibinden yada farklı site ,1 haftalık yada 15 günlük üyelikleri oluyor.Yeni üyeyse kesinlikle kapora göndermeyin.
Kişiye illede kapora gönderecekseniz Kişinin işyeri vs bilgileri varsa arayıp teyit edin.
Kuşku duyarsanız kesinlikle para göndermeyin.
İllede kapora göndereyim güveniyorum derseniz 100 tl den fazla göndermeyin.Fazlasını istiyorsa amaç bellidir.
Kanunda hiç bir yaptırımı yok gönderilen kaporalar 100 -250 -500 gibi meblalar olunca kimsede arkasını aramıyor.
Herzaman demişimdir kötü niyetli bir insan olsaydım çok kişinin canı yanmıştı.

hocam ben değil de bir arkadaş bana sordu. ben de pek inandırıcı bulmadum açıkçası. hangi galeriye giderse gitsin 40.000tl dir

BBNET
Geri