Yandaş haber sitesinin yandaş muhabiri.
Demişki "Kaya Gazı'nda Türkiye lider"....
Değil. Dünya Kaya Gazı rezervinin %80'i Polonya'da ve adamlar şu an harıl harıl bunun üretimini yapıyorlar. Yo ut u be de bile birsürü videosu var. Kocaman çukurlar kazıp kuyular açıp artık nasıl yapıyorlarsa kaya gazı diye birşey çıkarıyorlar ve önemli bir enerji çeşidi.
Rusya'nın Bulgaristan'dan vazgeçip Türkiye üzerinden transfer yapacağını ve bunun Rusya için daha iyi olduğunu yazmış. Ama neden Türkiye hattı daha iyi konusunda birşey diyememiş. Üstelik Amerika'nın müttefiki olan Türkiye'yi ben Rusya olsam çok da iplemem. Ver Bulgaristan hattını cayır cayır gönder gazı, petrolü...
Bir de neymiş Kobani (Bu kelimeye nerede duysam deli oluyorum, orasının ismi Ayn-El Arab'dır, Kobani Kürtçedeki Kürtlerin verdiği bir isimdir, ama yerel ismi Ayn-El Arab'dır) bölgesinde yani Suriye sınırında bol miktarda kaya gazı rezervi varmış da, yöneticiler bunu bildikleri için oraya önem veriyormuş. LAn git işine, milleti hepten cahil sandınız haa, kimse sesini çıkartmıyor diye meydanı boş bulmuş sallıyorlar. Yahu Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri tamamen Petrol yatağıyla dolu, neden çıkaramıyorsunuz Petrolü. Neymiş efendim Suriye sınırında gaz varmış da onu çıkarcakmışız, ulen kendi toprağındaki petrolü, gazı çıkaramayan bir devlet oradaki gazı nasıl çıkaracak. Şurada ufacık Kıbrıs Rum Yönetimiyle başa çıkamıyoruz adamlar Akdeniz'den petrol çıkarıyorlar, biz aval aval bakıyoruz.
Geçecen bu işleri sayın yazar.
Ayn-El Arab olayını bizim liderler Kaya Gazıydı, Petroldü bilmem neydi olduğu için değil, Kürt vatandaşlarımızın neredeyse Anavatan olarak görüp oraya aşırı önem vermelerinden dolayıdır. Çünkü ne olduğunu hepimiz gördük. Ülkenin tamamı, her bölgesi darmaduman oldu, göstericiler sayesinde. Peki neden, neden bizim liderler bu protestoları, yürüyüşleri, KCK'yı ve PKK Paralel Yönetimini susturamadı, bastıramadı. İstanbul'da bir polis memuru tanıdım var. 15 yıldır felan hizmet süresi var, son 5-6 yıldır da orada. Adam diyorki "bu terör gösterilerinin durmasını yöneticiler istemiyor. İsteseler 10 günde biter. Ver polise yetkiyi, tutuklama yetkisi, kelepçe takma yetkisi, devlet görevlilerine mukavemetten içeri alma yetkisi, rahat bırak polisi, ondan sonra bak gör 11. gün olay çıkıyor mu?, ortalıkta olay çıkaracak adam kalıyor mu?"
Yani mesele bu yazıdaki yazarın bahsettiği gibi Kaya Gazı, Petrol, ileriyi görme felan değil. Haa işin aslında enerji hatlarını kontrol etmek bir ülkenin geleceğini güvence altına alan en önemli stratejik davranışıdır. Ama bizimkiler günü kurtarma derdinde olduğu için kim düşünür enerji hattını, ülkenin geleceğini. Ülkenin geleceğini düşündükleri için mi Milyon dolarlarca vurgun yaptılar, sadece şahsi çıkarları, dünyevi menfaatleri için. Rıza Zarrab ülkeyi kurtaran kahraman oldu baksana....
Yeter bu kadar yazı... :verymad: :verymad: :verymad: