Şarjlı Lambayı Normale Çevirme

Kodla Büyü

bilisim2044

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar,
5V Type-C ile şarj olan şarjlı lambayı sürekli şarj etmek zorunda kaldığım için bataryasını devredışı bırakıp kullanmak istiyorum.
Kullandığım yerde 220V elektrik var. Nasıl yapabilirim, 5v trafo oluyor mu? Elektronik bilgisi iyi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Hocam erkek olduğunuzu var sayarsak evde mutlaka kabloları, adaptörleri sakladığınız bir kutu vardır diye düşünüyorum :) Onların içinden 5V-1 Amper adaptör bulabilirsen o adaptörü bataryayı devre dışı bırakıp direk bağlarsan olur diye düşünüyorum. 1 ampere kadar patlatmadan çalıştırır diye düşünüyorum. 5-9 arası Volta kadar da sıkıntı çıkarmaz sanırım.

Cep telefon şarj aletleri 5v 2A çıkış verir. Elinizde mevcut fazla varsa lambanın içini açıp pili ayırırsanız şarj aletiyle direk çalışır.

Hocam erkek olduğunuzu var sayarsak evde mutlaka kabloları, adaptörleri sakladığınız bir kutu vardır diye düşünüyorum :) Onların içinden 5V-1 Amper adaptör bulabilirsen o adaptörü bataryayı devre dışı bırakıp direk bağlarsan olur diye düşünüyorum. 1 ampere kadar patlatmadan çalıştırır diye düşünüyorum. 5-9 arası Volta kadar da sıkıntı çıkarmaz sanırım.
Cep telefon şarj aletleri 5v 2A çıkış verir. Elinizde mevcut fazla varsa lambanın içini açıp pili ayırırsanız şarj aletiyle direk çalışır.
Hocalarım o şekilde kullanmak sağlıklı olur mu ? Aklıma geldi aslında ama 24 saat takılı kalacak sonuçta, herhangi bir ısınmı vs tehlike arz edermi?
Elektronik bilgim sınırlı olduğu için bilmediğim için soruyorum.

Ya da şu resimdeki gibi 220v-5v trafolar var onlardan kullanmam daha sağlıklı mı olur?

Ekli dosyalar

• images.webp
    images.webp
    7 KB · Görüntüleme: 16
Hocalarım o şekilde kullanmak sağlıklı olur mu ? Aklıma geldi aslında ama 24 saat takılı kalacak sonuçta, herhangi bir ısınmı vs tehlike arz edermi?

Ya da şu resimdeki gibi 220v-5v trafolar var onlardan kullanmam daha sağlıklı mı olur?
Kullandığınız adaptörlerin içinde de aynı trafodan var zaten hocam. Hepsi 220 voltu 5-9-12-19 vs voltlara çeviriyor. Size uygun bir adaptör bulursanız daha pratik olur işiniz. Lambanın mutlaka açma kapama düğmesi vardır. Düğmesi kapalıyken 24 saat kalsa da problem olmaz.

Merhaba arkadaşlar,
5V Type-C ile şarj olan şarjlı lambayı sürekli şarj etmek zorunda kaldığım için bataryasını devredışı bırakıp kullanmak istiyorum.
Kullandığım yerde 220V elektrik var. Nasıl yapabilirim, 5v trafo oluyor mu? Elektronik bilgisi iyi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Lamba nedir? Markası vs hocam. Eğer şarj olunca şarjı kesiyorsa ve orada 220 volt var dediniz. Cep telefonu adaptörü ve type c kablo ile sürekli şarja takılı dursun. Birşey olacağını sanmam ama için rahat olsun derseniz olduğu yerde direk adaptör ile şarj edin. Sök tak ile uğraşmanıza gerek yok. Lamba nasıl bir şey görsel atabilir misiniz? Kısa type c kablo alıp bağlayın.

Mesela kulaklığım power bankın üstünde sürekli kısa kablo ile şarjda. Lazım olunca tuşa basıyorum şarj oluyor.

Araya trafolu devre koyarsanız onu izole etmek vs lazım. Neticede 220v->5v dönüşüm yapacak. Telefon adaptörleri zaten o işi yapıyor. Evde fazla ve kaliteli adaptör varsa onu kullanın ya da temin edin. Hem estetik hem de güvenli olur. Kaliteli derken uyduruk çin malları şarj devresini ve bataryayı bozabilir.

Lamba type c ile şarj oluyor ise muhtemelen lityum pil vardır ve şarj olunca akımı keser zaten. Yoksa lityum piller uzun süre şarjda sıkıntı yaşar.

Son düzenleme:
Bilişimciler sayfasındasınız kadın erkek farketmez 😄 ne elektronikçiler çıkar buradan aklınız şaşar

Hocam o trafolar asma tavanlarda led şeritlere falan takılıyor uzun süre yansa da bir şey olmaz ama görünür bir yerdeyse adaptör daha estetik durabilir.

Bilişimciler sayfasındasınız kadın erkek farketmez 😄 ne elektronikçiler çıkar buradan aklınız şaşar
Benim kastım cinsiyet ayrımcılığı falan değildi hocam. Hani bir tespit vardır: her erkeğin evinde mutlaka kabloları sakladığı bir kutu vardır. Tüm erkeklerde nedensizce kablo biriktirme hastalığı vardır diye bir espri vardır ya o bakımdan dedim.

ilksms
Geri