Şöyle bir resim galerisi için fikirlerinizi bekliyorum

Kodla Büyü

flzflz

Üye
arkadaşlar şöyle bir şey yapmak istiyorum;
bir html sayfasına küçük küçük bilgisayar resimleri koyup, resimlere tıklayınca her bir resim için ayrı bir sayfa açılsın. sayfalarda da her bir pc için bilgiler ve o pc'ye ait başka resimler olsun istiyorum.
bunu nasıl yapabilirim? Acilen fikirlerinizi bekliyorum. teşekkürler..

sayfa bilgisayara ait ürün katalog sayfası şeklinde olacak.online alışveriş sitesi tarzında, ürünlere ait bilgiler yer alacak. umarım anlatabilmişimdir

öncelikle html biliyorum önerin için teşekkür ederim "genctoprak". yeniden anlatayım; resimdeki gibi bir html sayfasına her biri farklı özellik içeren küçük (thumbnails) PC resimleri koymak istiyorum. bu küçük resimlere tıkladığımda ilgili pc için bir sayfa açılacak. o sayfada bilgisayara ait bilgiler ve yine o bilgisayara ait başka resimler olsun istiyorum. bunu 100 tane bilgisayar için yapacağımdan dolayı işin içinden çıkamadım. nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

• galeri.jpg
    galeri.jpg
    93.7 KB · Görüntüleme: 590
bunu basit html ile yapmak işin ameleliği olur kesinlikle,
dinamik web sayfası şeklinde hazırlamalısın. mesela bir asp, php veya jsp ile bu işi yapabilirsin.
bilgisayarlara ait resimleri ve bilgileri veritabanına kaydedeceksin ve bunların thumbnaillerini daha sonra bir döngü yardımıyla çekeceksin sayfada göstereceksin,
bir adet detay sayfası hazırlayacaksın ve tıklanan ürünün örneğin veritabanındaki IDsini göndereceksin, daha sonra detay sayfasında da bunu okutarak ona ait bilgileri veritabanından çekip sayfada gösterebilirsin.

rtyucel hocam teşekkürler ancak asp cok az biliyorum. daha farklı bir yol varmı yada bu işi yapabilen bir program yada hazır script?

BBNET
Geri