İyi Haber (bence)...

Kodla Büyü

EynelMefer

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
haftada en fazla 37 saat ders olacaksa (giriş saatleri aynı kalarak ders saatlerinin düşürülmesi ile çıkş saatlerininde aynı kalma durumu söz konusu sanırım), biz de formatör olacaksak, 15 saat maaş karşılığı çalışacaksak, 10 saate 1 saat ek ders verilecekse, haftada 25 saat ek ders yapar, bu da ayda ort 100 saat ekders yapar, sadece farklı bir yönü belirteyim dedim...

bildiğim kadarıyla, yönetmeliğe göre mesai saatleri içinde en fazla haftada 15 saat ek ders alırsın, bence pek sevinme.

bi de olaya şu açıdan bak.maaş karşılığı 15 değil 20 olursa.. :verymad:

acer50' Alıntı:
bildiğim kadarıyla, yönetmeliğe göre mesai saatleri içinde en fazla haftada 15 saat ek ders alırsın, bence pek sevinme.
çünkü en fazla 30 saat vardı 15 i maaş geriye kalan 15 i de ek ders olabilirdi, artık 37 ise?

eses' Alıntı:
bi de olaya şu açıdan bak.maaş karşılığı 15 değil 20 olursa.. :verymad:
bu da sence si olur, o zaman sende :) kötü haber (sence) dersin , bakalım bi teori zaten...

EynelMefer' Alıntı:
acer50' Alıntı:
çünkü en fazla 30 saat vardı 15 i maaş geriye kalan 15 i de ek ders olabilirdi, artık 37 ise?

okulda 30 saat dersin olursa örneğin halk eğitim merkezinde mesai saatleri içinde ders verirsen bile ekders ücretini alamıyorsun. hatta hafta sonu verdiğinde en fazla 10 saat alabiliyorsun, yani sen formatörsün, haftasonu halk eğitimde kurs açtın, günde 8 saat ders verecek kapasitem var diyorsun, günde 8 saat ders versen bile, o hafta halk eğitimden 16 değil 10 alırsın. Biraz karışık anlatmış olabilirim ama böyle sanırım.

durum bu halk eğitim adına biliyorum ama bence haftalık 18 saat ek ders olması haftada 30 saat ders olması ile alakalı,

ikili eğitim yapan okullardaki formatörler de acaba müdür ve müdür yardımcısı gibi mi olacak (en son toplu sözleşmede, ikili eğitim yapan okullardaki idareciler ona göre ek ders alacak tarzı bi çalışma vardı sonucu ne oldu bilmiyorum) eğer o şekilde değerlendirilirse formatörler şuanda ki gibi idareci statüsünde olursa, ben hesap edemiyorum sayıları (zaten okulum tekli eğitim (normumuz nasıl onuda bilmiyoruz ama, ortaokulda mı kalacaz?)) ilgilenenler varsa hesaplar...neyse, sanki bana eskisisinden daha iyi olacak gibi geliyor bu boyutu, yoksa acayip bir çorba var en azından bizim için farkındayım...

maaş karşılığı 21 saat olur yada 30 saatten fazla ders alamayız.sonuç olarak 18'den fazla ek ders alamayız...

yaklaşık 1 hafta önce piyasada dönen ttk nun haftalık ders çizelgesi ile şu anda yayınlanan ufak bir fark var. ki geçen hafta ortaya çıkanın doğru olduğu bugün görüldü. geçen haftaki ttk haftalık ders çizelgeleri tablosunda bir satır daha vardır. o satır haftalık ders saati (saat) yazıyordu. bir de haftalık ders saati(ders) vardı.

yani ders=30 ise
haftalık ders(saat) = 20 yazıyordu....

buradan şu çıkar. dersler 40 dakika.....
30x40dakika = 1200dakika/1 saat (60dk) = 20 saat

bezdirdiler iyice... kaçta gireceğiz ve kaçta çıkacağız muallakta...

sizinki de bahçelinin seçimde kullandığı matematik hesaplarına benzedi. oradan 1 buradan 5 şuradan 10 vs %50 ile 1. parti oluruz diye hesap yapmıştı.

murat_alb' Alıntı:
yaklaşık 1 hafta önce piyasada dönen ttk nun haftalık ders çizelgesi ile şu anda yayınlanan ufak bir fark var. ki geçen hafta ortaya çıkanın doğru olduğu bugün görüldü. geçen haftaki ttk haftalık ders çizelgeleri tablosunda bir satır daha vardır. o satır haftalık ders saati (saat) yazıyordu. bir de haftalık ders saati(ders) vardı.

yani ders=30 ise
haftalık ders(saat) = 20 yazıyordu....

buradan şu çıkar. dersler 40 dakika.....
30x40dakika = 1200dakika/1 saat (60dk) = 20 saat

bezdirdiler iyice... kaçta gireceğiz ve kaçta çıkacağız muallakta...

hocam benim anladığım da şu:
1. 4 lük için = 20*60=1200 bir haftada işlenecek ders saati (dk cinsinden)
1200/5 =240 bir günde işlenecek ders saati (dk cinsinden) =4 saat
7,30 da girer 12,30 de çıkar...(1saat tenefüs)

2. 4 lük için (5,6. sınıflar) = 24*60=1440
1440/5=288 dk o da 4saat 48dk (1günde)... dersler 40 dk olursa eder haftada 36 saat..
13 de girseler 19 gibi de çıkarlar (1 saat tenefüs)

2. 4lük için (7,8. sınıflar) = 24,67*60 =1480
1480/5=296 dk o da 4saat 56 dk (1 günde)...dersler 40 dk olursa eder haftada 37 saat..
13 de girseler 19 gibi de çıkarlar (1 saat tenefüs)
biraz saçma oldu galiba ama verilerle ancak bu şekilde :S

ikili öğretim için hesabım ancak bu :) tekli de sıkıntı yok...süreç içinde her okulu bağımsız ve tekli yapacaklardır bence...

saatler artık geri alınmayacak deniyordu bu da bahene olur işte çocuklar çok karanlığa kalmaz belki...

Arkadaşlar.Branşınm Bilişim Teknolojileri ama müdür yardımcısıyım.İkili İlköğretim okulunda görev yapıyorum.

7. İsteyen okullarda 8 ders saatine kadar okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak; sanat etkinlikleri, sportif çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinlikler ile her türlü eğitici faaliyetlerin gerçekleştirilmesi okul yönetiminin kararına bağlı olarak uygulanabilir.

Dikkatlice incelerseniz, İsteyen okullarda 8 saate kadar ifadesi var.Bu ne anlama geliyor açıklayalım.Şu an açıklanan çizelgede 5.sınıflara 28 zorunlu + 2 saatte seçmeli ekleyebilirsiniz.Okulun fiziki şartları uygun değilse anlamı çıkar.8 saat fiziki şartlar uygun olursa.Ben yarın normları yaparken malesef bu maddeye göre yapacağım.Okulumuzda Bilişim Teknololjileri öğretmeni var ve en çok destekleyen norm fazlası olmasını önleyen,diğer öğretmenlerın özel işlerinin ve sınıftaki aksaklıklarının giderilmesine dahi karşı çıkan birisiyim ama malesef norm yapılırken bu maddeyi dikkate almak durumundayım.İkili Öğretim olmasından dolayı 30 saatei geçemiyoruz.Ama seçeceğim ders tabiki Bİlişim Teknolojileri olacaktır.Bilişim Teknolojileri dersi 6 şubeden 5.sınıflar için 6x2 = 12 ders , 6 ve 7 .sınıflardan ise 12 şube 12x1 = 12 toplam 24 saat dersi olmuş olacaktır.Formatörlük belasından kurtarmış olucağız.İkili öüretimler dikkat etmesi gereken madde 7.madde olacaktır.

Ben ne rehberlikçiler gibi ne de idareciler gibi mesai saati istiyorum şahsen. Parasını da istemiyorum. Normal öğretmenler gibi dersime girip çıkmak istiyorum. :cry:

Acaba bir gün ne olduğumuz belli olacak mı?

2009un içinde iki sıfır var sildiniz kaldı mı 29.
9la 2yi topladınız 11
29la 11i toplayınca
40 yaparrrrrrr....

BBNET
Geri