İstanbulda ev fiyatları

Kodla Büyü

yağmurtan

Aktif Üye
Arkadaşlar malumunuz kiraların yüksek olmasından dolayı kredi çekip kendi evimin taksidini ödemek istiyorum. İstanbulu bilen arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim. Kadıköy ve Ataşehir muhitlerinde 100-150 bin tllik evler bulmam mümkün mü. Mutlaka uçuk fiaytlı evler vardır.Özellikle sıfır 1+1 veya 2+1 evler bulabilir miyim?

http://www.sahibinden.com/satilik-daire ... max=150000

Aradığınız kriterlere göre bu evler çıkıyor. Anadolu yakasının en pahalı yerlerini barındıran ilçeler. O fiyata genelde 1999 depremi öncesi yapılmış ulaşım ve çevre yönünden sıkıntılı eski daireler, yenilerde ise cephe ve kat yönünden uygun olmayanlar vardır. İstanbul'da ev alacaksanız işyerinize ulaşımda trafik durumu-toplu taşımaya uygunluk, aracınız için otopark var mı ? gibi kriterleri daha da ayrıntılı düşünmeniz lazım.

bence de ev almak mantıklı..hesabıma göre şu ana kadar 6 buçuk yılda 24 milyar küsür kira verdim....bu parayı kendi evime verseydim daha mantıklı olurdu.
yaşadığım yerler muğla-dalaman , giresun-görele

Hocam fahrican hocamın dediğine katılıyorum. Kadıköy eski bir ilçe 30+ yıllık binalarda bile daireler 150 binden çok çok fazla. Ataşehir yeni kurulan muhit ve çevresi güzel olan bir ilçe ancak kiralar bizim maaşımız kadar ev fiyatlarını söylemeye bile gerek yok.
Kartalda 20 yıllık binalarda 600 den aşağı kiralık daire yok. 2 ay önce kartal merkeze yakın bir daireyi arkadaşım 5 yıllık bir apartmanda 850 tl ye zor kiraladı. Ev fiyatları da eski apartmanlarda 140 bin liradan dan başlıyor.(cephesi iyi ve ulaşıma yakın sayılan yerler)
Eğer Kurtköy ulaşım olarak problem değilse en uygun fiyatlı ve yeni daireleri orada bulabilirsin.

kurtköyde kardeşim kaldı birkaç yıl ulaşım zaman yönünden problemli ama kurtköyde de her türlü işinizi görürsünüz..alışveriş merkezi halı saha okullar falan hepsi mevcut...

İleriye dönük düşünüyorsanız Pendik Kurtköy bölgesinde 150 bin TL ye otoparkı bahçesi büyük ve havuzlu sitelerde sıfır-temiz 2. el evler bulabilirsiniz.
Bölge Kurtköy olarak bilinir ama ; Yenişehir(Uydukent), Çamlık ve Harmandere Mahalleleri de bu kapsama girer. Kurtköy ve Harmandere eski yerleşim birimleri yavaş yavaş dönüşüyorlar. Yenişehir ve Çamlık ise yakın zamanda kurulan ve İstanbulun en planlı mahalleleri. Tamamına yakını sitelerden oluşuyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı yanında çok büyük bir alana Teknopark inşaatı başladı. Bayramdan önce açılacak Kartal-Kadıköy metrosu da Büyükşehir belediyesinin projelerinde Sabiha Gökçene kadar uzatılacak görünüyor. Pendik'te marina, İDO iskelesi ve Tren istasyonu da mevcut. Sabah Kadıköy yönüne gitmediğiniz sürece diğer ilçelerdeki kadar kronik trafik sorunu da yok. TEM e ve bağlantı yolu üzerinden E-5 e kısa sürede çıkabiliyorsunuz.

Pendik ve Kurtköy yakın zamanda daha fazla prim yapma potasnsiyeline sahip.

Pendik Kurtköy 150 bin liraya çok güzel evler satın alabileceğiniz bir yer. Bu fiyata site içinde daire bir Beylikdüzü Halkalı mevkinde bir de Kurtköy'de bulabilirsiniz. (Taşdelen Çekmeköy vs. katmıyorum) Ben Pendikliyim. Viaport ve diğer alış veriş merkezleri ve Tem e yakınlık avantajları. Beylikdüzü mü Kurtköy mü deseler ben Kurtköy derim.

arkadaş kadıköye yakın yer sormuş siz beylikdüzü, kurtköy felan yazmıssınız.. hangi mantıkla yazdınız açıklarmısınız...
istanbulu bilmeyenler öneride bulunmasın yanlış yönlendirme olmasın arkadaslar..

bana sorarsanız kurtköy de beylikdüzü de ilerde prim yapmaz cunku istanbula çok uzak.. her ikisi de istanbulun uç noktalarında..ulasım sorunu çözülse bile istanbulun mekezine 1,5 saat sürüyor.. oralardan ev almak mantıksızlık...

bilgisayarbilisim60' Alıntı:
arkadaş kadıköye yakın yer sormuş siz beylikdüzü, kurtköy felan yazmıssınız.. hangi mantıkla yazdınız açıklarmısınız...
istanbulu bilmeyenler öneride bulunmasın yanlış yönlendirme olmasın arkadaslar..

bana sorarsanız kurtköy de beylikdüzü de ilerde prim yapmaz cunku istanbula çok uzak.. her ikisi de istanbulun uç noktalarında..ulasım sorunu çözülse bile istanbulun mekezine 1,5 saat sürüyor.. oralardan ev almak mantıksızlık...

Evet sen bu düz mantıkla ne kadar çok bildiğini de kanıtlamış oldun.

mfk' Alıntı:
Pendik Kurtköy 150 bin liraya çok güzel evler satın alabileceğiniz bir yer. Bu fiyata site içinde daire bir Beylikdüzü Halkalı mevkinde bir de Kurtköy'de bulabilirsiniz. (Taşdelen Çekmeköy vs. katmıyorum) Ben Pendikliyim. Viaport ve diğer alış veriş merkezleri ve Tem e yakınlık avantajları. Beylikdüzü mü Kurtköy mü deseler ben Kurtköy derim.
..
bende ŞERİFALİ tarafını öneriyorum.
+ zemin sağlam
+ hem tuzla - pendik kısmına yakın, hemde köprülere
+ projelerin birçoğu yeni. 1+1 kesin, 2+1 lerin bazılarını, biraz daha eski binaları tercih ederseniz 3+1 bile alabilirsiniz.

ben 2 ay önce aldım. 140.000 şimdi daire 160.000 seneye muhtemelen 200.000. metro inşaatı başladı çünkü. üsküdar - sarıgazi metrosudan dolayı yatırım içinde iyi olacaktır.

gerçi kartal metrosunun da tuzlaya kadar uzatılması söz konusu sanırım. o yüzden kurtköy kısmı da düşünülebilir...

mfk' Alıntı:
Adam 100-150 bin diyor. Ne Kadıköyü ne civarı?

150000 liraya ben istanbulun her yerinden ev alabilirim beyler... 3 kez ev almış biri olarak söylüyorum bunu..ilk evimi kartalda ,ikinci evimi tuzlada 3. evimi de çekmeköyde aldım ve hepsi de 150bin altı.. hepsi 3+1 ve arakat.. en eskisi 9 yıllıktı.. son evim sıfır..

bilmeyen konuşmasın.. arkadaş gelsin ben ona istediği yerden 150bine ev alayım ama acele etmesin 6 ay süre versin bana.. bu işler kelepir işler..hemen alınmaz.. istanbulda ev 6 ay araştırılır, araba 3 ay..

isteyene ev de arabada alamam mümkün ama dediğim şartlarda, hemen değil zamanla..

Bence 150.000'e Esadpaşa veya Mustafa Kemal'in (önermem) başı taraflarında bulunur... Belki ÜnalAn'ın içleri....

son olarak sunu soyleyeyim ki, ilk evimi alırken 8000 lira peşinatım vardı (3 sene önce) şuan kullandığım krediyi çıkarırsanız 140 bin liram var.. şuan ki evim 220bin lira ama 80bini kredi..140bini kendi param..
3 yıl önce kurtköyden 105bine ev alan arkadaşımın evi şuan 110bin.. gerçekte çok karlı bir yatırım:)))
3 yılda 5 bin lira...

kurtköy 20 sene sonrada aynı olacak çünkü istanbula çok ama çok uzak..

vay be. ben okurken kurtköyde 3+1 ev 10-20 bine daire satıyorlardı. memur maaşı 200-250 tl idi ama. orada kiralarda 20 lira gibiydi. aynı dönem kadıköyde bir gecekonduyu 30 tl ye ve de bir lüks daireyi 400 tlye kiralayabiliyordunuz. nerden nereye..

son olarak sunu soyleyeyim ki, ilk evimi alırken 8000 lira peşinatım vardı (3 sene önce) şuan kullandığım krediyi çıkarırsanız 140 bin liram var.. şuan ki evim 220bin lira ama 80bini kredi..140bini kendi param..
3 yıl önce kurtköyden 105bine ev alan arkadaşımın evi şuan 110bin.. gerçekte çok karlı bir yatırım:)))
3 yılda 5 bin lira...

kurtköy 20 sene sonrada aynı olacak çünkü istanbula çok ama çok uzak..
Hocam, Beylükdüzü hakkında bilgim yok ama Kurtköy bölgesi düşündüğünüzün aksine daha fazla gelişim gösteriyor, ileride ismini daha fazla duyuracak. Kurtköy denilince ilk mesajımdaki gibi Yenişehir-Uydukent, Harmandere ve Çamlık Mahalleleri de kastediliyor. Sadece Viaport AVM nin açılması bile etrafındaki ev ve arsalara ne kadar pirim yaptırdı. Sabiha Gökçene yeni bir pist daha yapılıyor bittiğinde hava trafiği artacak. Fuar inşaatı devam ediyor, Teknopark İnşaatı yeni başladı. Okan üniversitesi ve bir kaç yıldır atıl durumdaki Formula 1 pisti çok yakın. Metro ve Marmaray Tamamlandığında Sabiha Gökçenden Atatürk Havalimanına raylı sistemle gidilebilecek. Yeni yatırımlarla Çok sayıda çalışan ve yeni nüfus eklenecek. Herkesin işi sürekli İstanbul merkeze gitmesini gerektirmiyor. Kurtköy ün Pendik'ten ayrılıp ilçe yapılması gündemde.

5 yıldır o bölgede çalışıyorum, emlak piyasası çok aktif yeni evler sürekli pirim yapıyor, çevre değişiyor. Arkadaşınızın 105 bine aldığı ev, 1990 larda eski deprem yönetmeliğine göre yapılmış ilk sitelerdendir. Konumu da çok önemli. Bazılarının bahçesi o kadar küçük ki otoparkında daire başına 1 araçlık yer bile yok. Pirim yapmaması normal. Yeni siteler yapılırken sağlamlığın yanında yasa gereği yeşil alan ve otopark için daha fazla yer ayrılıyor.

Ben bu bölgeden Haziran ayında yaklaşık 160 000 e ev aldım 600 TL ye kiraya verdim . Kiracım Avrupa yakasında çalışan bir memur. Geçen yıl aynı dairelere 140 bin isteniyordu. Arkadaşımın geçen yıl 150 bine daire aldığı başka bir sitede bu yıl 180 bine satıyorlar. Gelecek yıllarda zarar ettireceğini düşünmüyorum. Benim aldığım beş yıllık bir binada 3+1 arakat ve güneydoğu cepheli. Viaport AVM ve TEM in hemen yakınında . Daire başına 100 metrekareye yakın arsa payı var, bahçe çok geniş havuz , çocuk parkı, market, fırın , kuaför mevcut. Arka taraftaki Aydos ormanı nedeni ile İstanbul'un havası en temiz ve yazın en serin yerlerinden biri. Kadıköy ya da Ataşehir de muadili bir eve ne kadar istenir bilemiyorum.

BBNET
Geri