İstanbul Anadolu(Ataşehir) Yardım...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

azaz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Ataşehir zübeyde hanım öğretmen evinde seminere katılacağım ailemide götürmek istiyorum. Ataşehir öğretmen evine rahatça ulaşacağım yakın başka bir öğretmen evi, uygulama oteli , kamu tesisi , otel arıyorum bilenlerin yardımcı olmasını istiyorum Teşekkürler.

Ne zaman hocam şu anda bilemedim ama pazartesi bakarım eğer pzartesi değilse :).

ist_koord' Alıntı:
Ne zaman hocam şu anda bilemedim ama pazartesi bakarım eğer pzartesi değilse :).
hocam haftaya pazartesi. Sizlerden yardım bekliyorum istanbul hakkında hiç bir bilgim yok.

azaz' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
hocam haftaya pazartesi. Sizlerden yardım bekliyorum istanbul hakkında hiç bir bilgim yok.
.
hocam bölge itibariyle ataşehir zübeyde hanım yakınlarında bir kamu tesisi yok. zübeyde hanım öğretmenevi yeterince büyük önceden rezervasyon yaptırırsanız (şimdiden) muhtemelen ailenizle birlikte kalabilirsiniz diye düşünüyorum.

ama olurda kalamazsanız etrafındaki oteller biraz pahalıdır. şimdi öğretmenevlerine baktım da aşağıdaki listeden 2 tanesinde oda varsa işinizi görür
..
http://www.ogretmenevleri.net/istanbul.html
..
Ümraniye Öğretmenevi (En yakını)
Kızıltoprak lokali.

BaRBaRYaN' Alıntı:
azaz' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
.
hocam bölge itibariyle ataşehir zübeyde hanım yakınlarında bir kamu tesisi yok. zübeyde hanım öğretmenevi yeterince büyük önceden rezervasyon yaptırırsanız (şimdiden) muhtemelen ailenizle birlikte kalabilirsiniz diye düşünüyorum.

ama olurda kalamazsanız etrafındaki oteller biraz pahalıdır. şimdi öğretmenevlerine baktım da aşağıdaki listeden 2 tanesinde oda varsa işinizi görür
..
..
Kızıltoprak lokali.

hocam etraftaki otelleri araştırdım fiyatlar uçuk, zübeyde hanım öğretmen evi yer yok diyor. Ben tek vasıtayla yada kolayca aktarma yaparak sabah zorlanmadan gidebileceğim yer var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Mesela ümraniye öğretmenevinden her sabah nasıl ve ne kadar sürede ulaşırım?

azaz' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
azaz' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
.

..
..
Kızıltoprak lokali.

hocam etraftaki otelleri araştırdım fiyatlar uçuk, zübeyde hanım öğretmen evi yer yok diyor. Ben tek vasıtayla yada kolayca aktarma yaparak sabah zorlanmadan gidebileceğim yer var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Mesela ümraniye öğretmenevinden her sabah nasıl ve ne kadar sürede ulaşırım?
.
ümraniye öğretmenevinden TEK VASITA ile (otobüs, biraz yürüyerek minibüs) zübeyde hanım öğretmenevine ulaşabilirsiniz. ulaşım süresi trafiğe bağlı olarak değişir. 15dk ile 45dk arasında. ama sizin gideceğiniz saatin 9dan sonrası olduğunu düşünürsek 20dk diyebiliriz. Google maps te sizin için işaretledim
..
http://goo.gl/maps/hAQP
..

teşekkürler hocam. Alternatif konaklama yerleri ve ulaşım ağları yardımı bekliyorum. seçenekleri çoğaltmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.

azaz' Alıntı:
teşekkürler hocam. Alternatif konaklama yerleri ve ulaşım ağları yardımı bekliyorum. seçenekleri çoğaltmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
..
hocam ekonomik olarak başka tek bir önerim olabilir ama o da istanbul için biraz riskli. emlakçılarda yeni yeni başlayan bir uygulama var günlük kiralık eşyalı evler. daha çok turizm için kullanılırken istanbulda malum işler içinde böyle alternatifler çoğalmaya başladı. o yüzden istanbulda bu konuya biraz tereddütle bakılsa da ekonomik olması açısından düşünülebilecek bir seçenek. kiralama sürecinizi ve istediğiniz özelliklere uyan bir emlakçıyla konuşulup 10 - 15 günlük (eğitim süresince) kiralık daire tutulabilir. otele 3 kişi 50x3 = 150 minimum verecekken bu şekilde günlük 80-100 lira gibi bir paraya konaklamanız mümkün. ama dediğim gibi bunu tercih ederseniz çok titiz araştırmanız gerekecektir...

daha küçük biyer.. yer varmı sormak lazım.. 19s ile tek vasıta gidilir..biraz yurumek gerekiyo

azaz' Alıntı:
muratci' Alıntı:
Kaç gün kalacaksınız? Kaç kişi?
5 gece 2 kişi...
..
hocam o zaman hiç uğraşmadan ümraniye öğretmenevinde yer ayırın varsa. yoksa diğer alternatifleri öyle değerlendirirsiniz.

birde sendikalıysanız yada sendika yöneticilerini tanıyorsanız onlarla irtibata geçin. bazen sendikaların büyük şehirlerde misafirhaneleri olabiliyor. direk eğitimle ilgili sendikanın olmasada aynı konfederasyondaki başka bir X-İŞ sendikasının misafirhanesini kullandırtabiliyorlar.

1+1 Armağanevler de ama şu an müsait değil. İşleri yoluna koyabilirsem ve eşya durumlarını halledebilirsem 1 hafta içinde haber veririm. Siz yinede araştırmaya devam edin.

azaz' Alıntı:
http://konukevi.marmara.edu.tr/sayfa/1298/ulasim

hocam burası nasıldır? yakınmı ?
..
krokide görünen FAKÜLTELER durağından tek otobüsle öğretmen evine gidebilirsiniz. ulaşım süreniz istanbulda yoldan çok trafiğe bağlı. yaklaşık 20dk ile 40dk sürebilir. taksiye binerseniz 10dk ve maksimum 10 lira tutar diye tahmin ediyorum.

burayı ayarlayabilirseniz sizin için şöyle bir avantajı var. KADIKÖYE yakın. yürüyerek geze geze 20-30 dk da gidebilirsiniz. eşinizin de sizin de genç olduğunuzu düşünerek istanbulda gezebileceğiniz bir çok noktaya burdan yürüyerek gidebileceğinizi ayrıca belirteyim. bağdat caddesi, kadıköy bunlardan bazıları. birde ulaşımı çok rahat. karşıya tek otobüsle geçebilirsiniz. metrobüse yürüyerek 10dk mesafede.

bence EN İDEAL YER

konuk evi tadilattaymış , ümraniye öğretmenevindede yer yok. Acil yardımlarınıza ihtiyacım var. Kadıköy civarlarında kişi başı 50-60 tl civarı güvenilir bir otel bulamazmıyız?

hocalarım avrupa yakasından direk otobüs falan yok mu bu ataşehire, anadolu yakasında kalacak yer bulamadık. Metrobüs falan gitmiyor mu? Avrupa yakasından en rahat nasıl gidilir? mesela kadıköye vapurla geçsek ordan dolmula binsek? avrupada nerede kalabiliriz yardımlarınızı bekliyorum.

azaz' Alıntı:
http://www.etilerotml.k12.tr/sayfa/default.aspx?mid=3&pid=4

burdan ataşehire zor mu giderim?
..
hocam zor olmasına zor değil ama 3 vasıta değiştirmeniz gerekecek.
otelden metrubüse kadar otobüs
metrobüsle karşıya
metrobüsten ataşehire otobüs / minibüs
..
ama toplamda ulaşıma harcayacağınız süre 30-40dk yı geçmez.
karşı tarafın tek avantajı ise turistlik yerlere rahat ulaşabilmeniz.

BaRBaRYaN' Alıntı:
azaz' Alıntı:
http://www.etilerotml.k12.tr/sayfa/default.aspx?mid=3&pid=4

burdan ataşehire zor mu giderim?
..
hocam zor olmasına zor değil ama 3 vasıta değiştirmeniz gerekecek.
otelden metrubüse kadar otobüs
metrobüsle karşıya
metrobüsten ataşehire otobüs / minibüs
..
ama toplamda ulaşıma harcayacağınız süre 30-40dk yı geçmez.
karşı tarafın tek avantajı ise turistlik yerlere rahat ulaşabilmeniz.
1)peki hocam bu dediğin 3 vasıta ile gidiş gelişim ne kadar ücret tutar neyle binebilirim(bilet-aktarma-para vb.)?

2)birde adile sultan kasrında yer varmış neredir? Kalınır mı? ulaşımım ordan kolay olurmu? gece istanbulu gezsem adile sultan kasrına dönüşüm kolay olurmu? Hangisini önerirsin?
3) Avrupa yakasından 2 vasıta ile ulaşabileceğim öğretmenevi, devlet misafirhanesi vb. varmı?

2 hafta önce Adile Sultan Kasrı'nın bahçesinde çay içtim. :) Altunizade'de en merkezi yerlerden yani her türlü her yerden gece ulaşırsın. Olmadı Altunizade yada Bağlarbaşında inip 1-2 km taksiye binersin. Nezih, sakin, sabah koşusu bile yapabilirsin...

muratci' Alıntı:
2 hafta önce Adile Sultan Kasrı'nın bahçesinde çay içtim. :) Altunizade'de en merkezi yerlerden yani her türlü her yerden gece ulaşırsın. Olmadı Altunizade yada Bağlarbaşında inip 1-2 km taksiye binersin. Nezih, sakin, sabah koşusu bile yapabilirsin...
peki hocam sabah 9, 9:30 gibi ataşehirde olmak için nasıl giderim buradan ataşehire?

Birde http://www.cankurtaranogretmenevi.com.t ... at=3&id=15 eminönündeki bu öğretmenevinden ulaşım nasıldır? hangisini önerirsin?

ibb nin sitesinde en kestirme yollar için otobüs seferlerini bulabilirsin. ilk gün öğrenirsin zaten herkes geç kalır muhtemelen ona göre geç başlatırlar. Ataşehirdeki öğretmenevinde geçen sene bende bi seminere katılmıştım.

azaz' Alıntı:
1)peki hocam bu dediğin 3 vasıta ile gidiş gelişim ne kadar ücret tutar neyle binebilirim(bilet-aktarma-para vb.)?

2)birde adile sultan kasrında yer varmış neredir? Kalınır mı? ulaşımım ordan kolay olurmu? gece istanbulu gezsem adile sultan kasrına dönüşüm kolay olurmu? Hangisini önerirsin?
3) Avrupa yakasından 2 vasıta ile ulaşabileceğim öğretmenevi, devlet misafirhanesi vb. varmı?
..
1. istanbulda AKBİL (akıllı bilet) denilen bir zımbırtı kullanılıyor. Araştırırken gördüm artık adı sizin için ANONİM BİLET olmuş. Aşağıdaki linkte özellikleri yazıyor.
http://skart.iett.gov.tr:81/Kisisellest ... aspx?id=23
İlk araç 1.75 TL
Metrobüs 1.75 TL (Normalde 2. araca aktarma var ama Metrobüste aktarma hakkınızı kullanamıyorsunuz. Sadece metrobüse binerseniz ücret ödeyim aktarma hakkı kazanıyorsunuz)
Üçüncü araç Aktarma 1 TL
Toplamda ... 4.5 TL
.
Diğer alternatifler sizin için maddi anlamda cazip olmayacaktır
..
2. adile sultan kasrında KONAKLAMA varmı bilmiyorum. hatta ben YOK diye biliyorum. iyice araştırın. Adile sultandan 2 vesait ile ulaşabilirsiniz. ulaşım süreciniz 25-30dk. gece gezdikten sonra anadolu yakasına geçtiğinizde kadıköyden taksiyle en fazla 10 tl üsküdardan 15 tl ye ulaşmanız mümkün.
..
3. bu şekilde kalabileceğimiz misafirhaneleri sizin sayenizde öğrenmiş oluyoruz :) şu ana kadar hiç ihtiyaç duymadığımız için pek araştırma gereği duymamıştım.

adile sultan kasrında yer ayırttım kişi başı 50 tl şuan için en yakın orası görünüyor birde ordan ataşehir öğretmenevine ulaşım için yardımcı olursanız sevinirim. Ankara da bir arkadaşımda akbil varmış onu alsam işime yararmı nerden dolduruyoruz. Ne ile ulaşırsam kolay olur? Fikirlerinize ve önerilerinize açığım ayrıca seminer 5 te bitiyor 5 den sonra istanbulda nereleri gezersem görürsem hem saat açısından hemde ulaşım açısından avantaj sağlarım mesela adalara 5 ten sonra gidlir mi?geri kaçta dönüş var vb. Görüşlerinizi bekliyorum

azaz' Alıntı:
adile sultan kasrında yer ayırttım kişi başı 50 tl şuan için en yakın orası görünüyor birde ordan ataşehir öğretmenevine ulaşım için yardımcı olursanız sevinirim. Ankara da bir arkadaşımda akbil varmış onu alsam işime yararmı nerden dolduruyoruz. Ne ile ulaşırsam kolay olur? Fikirlerinize ve önerilerinize açığım ayrıca seminer 5 te bitiyor 5 den sonra istanbulda nereleri gezersem görürsem hem saat açısından hemde ulaşım açısından avantaj sağlarım mesela adalara 5 ten sonra gidlir mi?geri kaçta dönüş var vb. Görüşlerinizi bekliyorum
..
hocam eski AKBİL ler artık kullanılmıyor. yukarıdaki mesajımda linkini gönderdiğim kartlardan kullanacaksınız. kart ücreti 6TL. doldurup doldurup kullanabiliyorsunuz.

ilk gün için sorun olmaması açısından taksiyle gitmenizi önerebilirim. (tahmini maksimum 15tl) yada yok ben taksi kullanmayayım diyorsanız.
- minibüsle E5 e inin (kadıköye giden tarafına değil diğer tarafına)
- E5 üzerinden küçükbakkalköy tarafına giden otobüslere binin. (direk ataşehir derseniz biraz uzak kalabiliyor) öğretmenevinde ineceğinizi söyleyin onlar sizi indirirler.
yada E5 ten geçen ÜSKÜDAR - ATAŞEHİR minibüslerine binin. öğretmenevinde ineceğinizi söyleyin.

BBNET
Geri