İnternet bağlantısı problemi!

Kodla Büyü

odabasalparslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar sınıfımda 15 adet öğrenci 1 tane de öğretmen bilgisayarı var.(IBM) Son iki haftadır öğrenci bilgisayarlarının hiçbiri internete giremez oldu.Öğretmen bilgisayarı da dahil hepsi aynı switch'e bağlı olmasına rağmen sadece öğretmen bilgisayarı internete girebiliyor :( Dikkatimi çeken tek nokta mantıklı mıdır bilmem ama öğrenci bilgisayarlarında yazılım sahteciliği uyarısı almaya başladım.Buna bağlı olabilir mi acaba? Onu da denemek adına lisans için regedit dosyası buldum ama nafile.NE yapmalı dostlar sizce??

Yazılım sahteciliği uyarısının internet bağlantısıyla ilgisi yok hocam.

Switch'e modeminizden sadece bir kablo geldiğinden emin olun. Modemden 2 ya da daha çok kablo switch'e gelirse internet sonsuz döngüye girer. Ayrıca modeminizi kapatın ve switch'in güç kablosunu da çekin. Modemi 10 saniye sonra tekrar açın ve 2 dakika bekleyip internetin gelmesini sağlayın. Sonra da switch'in güç kablosunu takın ve IP'ler bu şekilde sağlıklı olarak alınır.

Yazılım sahteciliği interneti engellemez. Switch den tüm kabloları çekip tek tek deneyip sıkıntılı olan çıkışları bulabilirsin. Bazen switch lerde bazı çıkışlar arıza verebilir. Eminim hepsini söküp tek tek taktığında düzelecektir. Kolay gelsin

Cevaplar için çok teşekkürler.Modem ve switch benim odamda çok ta delme çatma bir sistem var maalesef.Hangi kablo nereye gidiyor belirsiz :( İlk fırsatta kurcalayacağım :)

Az önce söylediklerinizi denedim ama sonuç yine hüsran :( Odadan tüm okula internet bağlantısı veriyorum hiçbir yerde problem yok ama öğrenciler internete giremiyor.

BBNET
Geri