Elinize sağlık hocam. Meb'in yayınladığı rehber kitap başta çok güzel gözükse de konular ilerledikçe hoşuma gitmemeye başladı. Konular çok, yetişmiyor. Bugün İnternet site yapıları, kavramlar, arama motoru konusu vardı. Bir sürü kavram vermiş. Bunları 20dk'lık etkinlikte yapı önce sorun, tahtaya yapıştırın sonra açıklayan vs. tarzında. 20dk'yı bırakın 1 saat sürüyor. O da okuyup geçerek. Sanırım bugünden itibaren kendi bildiğim gibi sunu hazırlamaya ve dersimi işlemye devam edeceğim. Ayrıca rehber kitaptaki bazı konular kazanımlarla uyuşmuyor, bazı içerikler hatalı. Misal intnernet tarayıcı yazılımı ile ilgili kazanım var ama konuda adı bile geçmiyor. Dosya aramada Ömer Seyfettin Pdf diye arama yapıncs pdf dosyaları gelir diyor ama yanlış.
Google darılmasın ama benim hazırladığım sunular daha güzel![]()
kolay gelsin hocam iyi seyirler...teşekkürler...
ben teşekür ederim iyi çalışmalar..teşekkürler...
Elinize sağlık hocam. Meb'in yayınladığı rehber kitap başta çok güzel gözükse de konular ilerledikçe hoşuma gitmemeye başladı. Konular çok, yetişmiyor. Bugün İnternet site yapıları, kavramlar, arama motoru konusu vardı. Bir sürü kavram vermiş. Bunları 20dk'lık etkinlikte yap, önce sorun, tahtaya yapıştırın sonra açıklayın vs. tarzında. 20dk'yı bırakın 1 saat sürüyor. O da okuyup geçerek. Sanırım bugünden itibaren kendi bildiğim gibi sunu hazırlamaya ve dersimi işlemeye devam edeceğim. Ayrıca rehber kitaptaki bazı konular kazanımlarla uyuşmuyor, bazı içerikler hatalı. Misal internet tarayıcı yazılımı ile ilgili kazanım var ama konuda adı bile geçmiyor. Dosya aramada "Ömer Seyfettin Pdf" diye arama yapınca pdf dosyaları gelir diyor ama yanlış.
Dediklerinize ben de aynen katılıyorum hocam.
Son cümleniz de dahil![]()
Elinize sağlık hocam. Meb'in yayınladığı rehber kitap başta çok güzel gözükse de konular ilerledikçe hoşuma gitmemeye başladı. Konular çok, yetişmiyor. Bugün İnternet site yapıları, kavramlar, arama motoru konusu vardı. Bir sürü kavram vermiş. Bunları 20dk'lık etkinlikte yap, önce sorun, tahtaya yapıştırın sonra açıklayın vs. tarzında. 20dk'yı bırakın 1 saat sürüyor. O da okuyup geçerek. Sanırım bugünden itibaren kendi bildiğim gibi sunu hazırlamaya ve dersimi işlemeye devam edeceğim. Ayrıca rehber kitaptaki bazı konular kazanımlarla uyuşmuyor, bazı içerikler hatalı. Misal internet tarayıcı yazılımı ile ilgili kazanım var ama konuda adı bile geçmiyor. Dosya aramada "Ömer Seyfettin Pdf" diye arama yapınca pdf dosyaları gelir diyor ama yanlış.
Artık kazanımları baz alarak ders işleyeceğim. İnternette arama konusunu hiç beğenmedim. Çocuklar daha Chrome, Opera nedir bilmiyor, intnernette şunu aramalarını söyleyin diye uygulama yapın diyor kitap. Büyük bir bilgi yoğunluğu var. Çocuklar iki işi sırayla yapmayı beceremezken bir derste 4-5 kazanım var. Bu yeni öğretim programında kazanımlar güzel belirtilmiş ama yoğun verilmiş. Eskisinde kazanımlar net değildi ama bir şekilde biz kazanımlara göre konular seçip belirlemiştik. Hem Google ve MEB çocukların belirli bir seviyede bilgisayar bildiği üzerine kazanım, kitap hazırlamış. Çift tıklamayı dahi bilmeyenleri hesaba kalmamış. Neyse. Herkes aynı dertten muzdarip galiba. Özetle Kazanım ÇOK, Bilgi AŞIRI FAZLA, Uygulamaya Zaman YOK.aynen hocam sizin sunular daha güzel bu nasıl iş ben anlamıyorum bu kadar kazanımı nasıl vereceğiz ?
ahmet hocam bu sene sunularınıza hasret kaldıkElinize sağlık hocam. Meb'in yayınladığı rehber kitap başta çok güzel gözükse de konular ilerledikçe hoşuma gitmemeye başladı. Konular çok, yetişmiyor. Bugün İnternet site yapıları, kavramlar, arama motoru konusu vardı. Bir sürü kavram vermiş. Bunları 20dk'lık etkinlikte yap, önce sorun, tahtaya yapıştırın sonra açıklayın vs. tarzında. 20dk'yı bırakın 1 saat sürüyor. O da okuyup geçerek. Sanırım bugünden itibaren kendi bildiğim gibi sunu hazırlamaya ve dersimi işlemeye devam edeceğim. Ayrıca rehber kitaptaki bazı konular kazanımlarla uyuşmuyor, bazı içerikler hatalı. Misal internet tarayıcı yazılımı ile ilgili kazanım var ama konuda adı bile geçmiyor. Dosya aramada "Ömer Seyfettin Pdf" diye arama yapınca pdf dosyaları gelir diyor ama yanlış.
Video yu okuldan indirebileceğimiz bir yer yok mu acaba.
Hocam sebebi belli, kodlama eğitimi. Asla ve asla kodlamaya karşı değilim, ki yıllardır kodlama eğitimi veriyorum zaten. Ama belli bir temel olutşturmadan hoop kodlama olmuyor maalesef. 5. sınıfların 2. dönemi tamamen kodlamaya ayrılmış. Bu da 1. dönemde konu sıkışıklığına sebep olmuş. Burada büyük bir hata var. Çocuk BT ile ilgili temel kavramları daha kavrayamadan kodlamaya geçeceğiz. Başlıklar, kazanımlar şeklinde okuduğunuz zaman evet harika görünüyor ama uygulamada işler öyle yürümüyor maalesef. Zira "herkes zaten bilgisayar biliyor" mantığı seziyorum açıkçası. Sanki 5. sınıfa gelen çocukların belli bir BT temeli var, hadi bakalım 2 ders saatinde şunları yapın :Artık kazanımları baz alarak ders işleyeceğim. İnternette arama konusunu hiç beğenmedim. Çocuklar daha Chrome, Opera nedir bilmiyor, intnernette şunu aramalarını söyleyin diye uygulama yapın diyor kitap. Büyük bir bilgi yoğunluğu var. Çocuklar iki işi sırayla yapmayı beceremezken bir derste 4-5 kazanım var. Bu yeni öğretim programında kazanımlar güzel belirtilmiş ama yoğun verilmiş. Eskisinde kazanımlar net değildi ama bir şekilde biz kazanımlara göre konular seçip belirlemiştik. Hem Google ve MEB çocukların belirli bir seviyede bilgisayar bildiği üzerine kazanım, kitap hazırlamış. Çift tıklamayı dahi bilmeyenleri hesaba kalmamış. Neyse. Herkes aynı dertten muzdarip galiba. Özetle Kazanım ÇOK, Bilgi AŞIRI FAZLA, Uygulamaya Zaman YOK.
Hocam sebebi belli, kodlama eğitimi. Asla ve asla kodlamaya karşı değilim, ki yıllardır kodlama eğitimi veriyorum zaten. Ama belli bir temel olutşturmadan hoop kodlama olmuyor maalesef. 5. sınıfların 2. dönemi tamamen kodlamaya ayrılmış. Bu da 1. dönemde konu sıkışıklığına sebep olmuş. Burada büyük bir hata var. Çocuk BT ile ilgili temel kavramları daha kavrayamadan kodlamaya geçeceğiz. Başlıklar, kazanımlar şeklinde okuduğunuz zaman evet harika görünüyor ama uygulamada işler öyle yürümüyor maalesef. Zira "herkes zaten bilgisayar biliyor" mantığı seziyorum açıkçası. Sanki 5. sınıfa gelen çocukların belli bir BT temeli var, hadi bakalım 2 ders saatinde şunları yapın :
BT.5.3.3.1. İletişim teknolojilerini tanımlayarak türlerini listeler.
BT.5.3.3.2. Sanal ortamda iletişim kurmanın olumlu ve olumsuz yanlarını tartışır.
BT.5.3.3.3. E-posta hesabı oluşturur ve iletişim kurmada kullanır.
Öneri :
Kodlama gereklidir, BT kavramı çocuklarda oluşmadan kodlama eğitiminin verilmesi "havanda su dövmektir." 6. sınıfa temel oluşturması açısından sadece mayıs-haziran aylarında (6 hafta kadar) kodlamaya giriş kazanımları verilmelidir.
Tabiiii, biz 5. sınıflardaki dersleri kaybetmek üzereyken bu öneri de "havanda su dövmek"ten ileri gitmeyecek elbette.
Merhaba arkadaşlar İnternet Adres Yapısı Site Uzantılar ve Ülke Kısaltmaları ile ilgili hazırlamış olduğum video 3.4 dk ebaya yükledim fakat genelde kabul edilmiyo isteyen arkadaşlar youtubedan indirebilir. umarım işinize yarar kolay gelsin...
Bu EBA'ya kaç kez video yolladım, hepsinde de farklı bahanelerle kabul edilmedi videolarım. Yok, aynı konudan çok video varmış, yok çözünürlük düşükmüş. Video göndermeyi kapatın o zaman, niye var öyle bir sistem...
Bencede çok aşırı anlatım var bilgisayarda yapılması için hiçbirşey yok, Hocam sunumlarınız harika ellerinize sağlıkDediklerinize ben de aynen katılıyorum hocam.
Son cümleniz de dahil![]()