muratozdas
Aktif Üye
Ya arkadaşlar biz ne kadar bu dersi sahiplenmeye çalışmışsak; bir o kadar da MEB bizi bu konuda bezdirmeye çalışıyor. KODLAMA..ARDUİNO..ROBOTİK YAZILIM..tam bu alanlarda ciddi anlamda dersimizi zevkle vermeye çalışıyoruz. Şimdide MEB her fırsatta bu dersi gözden çıkarmaya çalışıyor. Zorla insana "Tükenmişlik Sendromu" aşılıyorlar... 

Alın size bir de burdan Yak... İmam hatip ortaokulları 5, 6, 7 inci sınıflarda bilişim dersi yine çöpe atılmaya çalışılıyor.. Mesleğimin 5.yılındayım. En canlı en verimli çağımda olmam gerekirken sanki Emekli oluyormuşum gibi bezdim artık..ve sürekli bezdirici haberler alıyoruz. İşin en sinir tarafı en meçhul en belirsiz branşta olmak..Lafa gelince KODLAMA da KODLAMA da.. uygulama da fossss...

Alın size bir de burdan Yak... İmam hatip ortaokulları 5, 6, 7 inci sınıflarda bilişim dersi yine çöpe atılmaya çalışılıyor.. Mesleğimin 5.yılındayım. En canlı en verimli çağımda olmam gerekirken sanki Emekli oluyormuşum gibi bezdim artık..ve sürekli bezdirici haberler alıyoruz. İşin en sinir tarafı en meçhul en belirsiz branşta olmak..Lafa gelince KODLAMA da KODLAMA da.. uygulama da fossss...
"5, 6 ve 7. sınıflarda, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, Kur’an-ı Kerim, Arapça, Peygamberimizin hayatı ve temel dinî bilgiler derslerini (29 ders saati) almak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı ve zorunlu ders saatine ilave olarak haftada 7 ders saatine kadar yabancı dil veya Kur’an-ı Kerim dersi verilebilir. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve uygulanmakta olan yabancı dil ve Kur’an-ı Kerim dersi öğretim programlarına dayalı olarak dersin zümre öğretmenler kurulunca hazırlanan öğretim programları uygulanabilir