KöfteHoRr' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
alpaygunes' Alıntı:
cinefil' Alıntı:
Arkadaşlar akıllı tahtalara imaj alma yükleme işinin resmi olarak bizim işimiz değil, il veya ilçe formatörünün işi olduğunu birisi söyledi. Gerçekten de böyle midir? İmaj alma veya yükleme işini beceremez isem il ve ilçe formatörüne söyleyebilir miyim? Yeni atandığım için imaj yükleme ve alma işini bilmiyorum, şu anda öğrenmeye çalışıyorum. En azından yapamazsam il veya ilçe formatörü de bunu yapma görevi varsa onlara diyebilirim... cevap verirseniz çok sevinirim
Hocam artık il ve ilçelerde formatör yok. Eski den kalma görevlerin yapıştığı Fatih Eğitmenleri var. Sorununuz çok büyük değil. Biraz araştırınca çözersiniz.BTR nin temel işleri arasında imaj almak ve yüklemek var

BTR değilseniz sizin göreviniz değil. Ama idareye yardımcı olmaktan zarar gelmez. Tek taraflı olmadığı sürece...
Ilçe okullarına imaj linki ile birlikte Btr gorevini yürütenlerin tahtaların imajını alma gorevini yazın bence hatta arkadaş donanımda iyi ise o zaman tahtayı sökme arıza tespiti ve akabinde Parca vs degisimi konusunda da becerebiliyorsaniz yapın diye yazin
Çalışır vaziyette tutmak onu tamir etmek anlamına gelmez. Çalışır vaziyette olan sistem ile alakalı. Sistem çalışmamaya baslar ise o zaman teknik müdahale gerekir. Tahta çalışmıyor ise donanimsal sorun var ise buyrun tahtayı indirin sökün parçaları çıkartın tamir edin. Yazılım veya donanım ne farkeder?
Hepimiz elimizden geleni yapıyoruz imaj alıp atıyoruz ama devlet ihalesinde kaymağı yiyen firmanın rahatı bozulmasın diye olayın bizim üzerimize yıkılmasına karşıyım.
Mesela imaj alma olayı değil.
İmaj almayacaksa ya da etkileşimli tahtalara yükleme yapmayacaksa bir BT Rehber Öğretmeni'nin Fatih projesi olan bir okulda ne işi olabilir başka? Sabah gideceğiz oturacağız, varsa bir sıkıntı arıza kaydı oluşturup teknik servisi çağıracağız(belki oda bizim işimiz değildir) sonrada 3-4 hafta sonra yolu düşerse teknik servisin gelip imaj yüklemesini bekleyeceğiz.
Hergün sabahtan akşama kadar imaj mı alıyorsunuz okulda. Oturacağınız tüm vakti imaj işleri ile ayakta geçirdiğinizi anlıyorum. 32 Tahtalı bir okulda yılda 2 defa yenileme yaptım. o da bir eğitim öğretim yılında 2 iş günü tuttu... Sizin mantığa göre geri kalan sürede oturdum.
Hatta size biraz daha teknik bilgi vereyim. Linux/GNU sistem üzerinden direk tahtalara dahi gitmeden görev oluşturarak akşam eve giderken imaj yükleme görevi oluşturursanız akşam siz eve ulaşana kadar imajlar tahtalara yüklenmiş olur...
Burada mesele imaj alma atma işlemi değil. Bunun görev kabul edilip edilmemesi. Hepimiz elimizden gelen birçok şeyi yapıyoruz, görev olarak değil.
Teknik servis çağıracağız cümlesi zaten açıklayıcı ben görev tanımı ve mesleki konum olarak teknik servis değilim.
Başka ne görevi olabilir demişsiniz bence Bilgisayar Destekli Eğitimi oluşturmak için vakit harcarsak eminim oturacak vakit kalmaz...