İLKSAN SEÇİM SONUÇLARI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yuca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Bazı arkadaşlar istifa için Toplu Sözleşmeyi beklemeseler bir sonraki dönem yetkili sendikada kesinlikle TES olur.

Bir siteden derledim . bulduğum en detay tablo keşke oy sayılarıda olsa idi.

Ekli dosyalar

• ilksan.jpg
    ilksan.jpg
    136.4 KB · Görüntüleme: 1,832
işin ilginç yanı tüm sendikalar ilgili afiş ve duyurularında ilksanın kötü yönetildiğini, talan edildiğini falan bildirdi ve yönetime aday olduklarını açıkladı. peki bu güne kadar ilksanın yönetiminde kimler vardı, söz sahibi olanlar kimlerdi, ilksanın bu hale gelmesinde kimlerin payı vardı.

mevcut durumu hiç kimse üstlenmedi. ve kimse de bunu sorgulamadı sanırım. çok iyi bilmiyorum ama bir de bundan önceki seçimlerdeki dağılımı görmek lazım.

veliozkan' Alıntı:
işin ilginç yanı tüm sendikalar ilgili afiş ve duyurularında ilksanın kötü yönetildiğini, talan edildiğini falan bildirdi ve yönetime aday olduklarını açıkladı. peki bu güne kadar ilksanın yönetiminde kimler vardı, söz sahibi olanlar kimlerdi, ilksanın bu hale gelmesinde kimlerin payı vardı.

mevcut durumu hiç kimse üstlenmedi. ve kimse de bunu sorgulamadı sanırım. çok iyi bilmiyorum ama bir de bundan önceki seçimlerdeki dağılımı görmek lazım.

:+1: :+1:
"madem kötü yönetilip talan ediliyor niye bundan kurtulmak yerine yaşatmak için çalışırsın. yoksa ...

TES ilksanı ilk aldığında 500 milyar borçla almış şu an ise korkunç mal varlıkları ve paraları olan bir sektör haline geldi. ilksan başkanını yakından tanıdığım için söylüyorum 1 tl sini bile kimseye yedirmediklerini biliyorum. tuncay bey bir konuşmasında ben 1 bardak suyu bedava içsem arkadamdan varille su taşırlar bunun için ne ben nede yönetimim kimseye bu paraları yedirmeyiz demiştir. eğer ilksanın bir açığı olsaydı şimdiye kadar çoktan hükümet el koymuştu. birileri sadece çamur atar birileri ise böyle zafer yazar.
Bu zafer EBS ye iyi bir ders olmuştur. nasıl bir sendika olduklarını bu seçimle bir daha gözden geçireceklerini inanıyorum. teşekkürler TES ve ona destek veren üyeleri

Branş öğretmeni olduğum için İLKSAN konusunda bilgim yok. Araştırdım seçimler 4 yılda bir yapılıyormuş. 2008 sonuçlarını bulamadım.
2008 ve 2012 yi kıyasladığımızda genel durum ne idi ne oldu ?
4+4+4 söylentilerinin arasında sınıf öğretmeni arkadaşların tepkisinden yetkili sendika bakalım ders çıkarmış mı ? Yarın toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak.

Toplu sözleşmeden iki yol çıkar
1-aynı gün imza atarlar bu zayıf ihtimal.
2- Üstüste dövüş bağrış vs. sonra hakem heyeti en son Finalde iki kahraman dövüşür. (EBS ve HÜKÜMET) Başbakan + 1 benden der zaten + 1 faizden vardı.Zaten vereceklerini sahnede bağıra bağıra göstererek verirler.Öğretmenlerin ek ödemeside gümbürtüye gider. İki yıl süren bir bekleme süreci başlar.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Sınıf öğretmenlerinin çoğunun halen EBS li olduğu yerlerde, İlksan seçimlerini EBS nin açık farkla a-la-ma-ması çok ilginç geldi. Sınıf öğretmenlerinin ilksan seçimlerinde neden sendikalarını desteklemediklerini çok merak ediyorum.

Tebrikler TES'e...sonuçlar beklendiği gibi çıkmış umarım her konuda başarılı ve lider olur TES

Grafik inişe başladıysa, yokuşun dibini görür...

Ülkenin ve öğretmenlerin bugünkü durumunun, iktidarın pervasızlığının, şımarıklığının tek suçlusu vardır, Eğitim Bir Sen.

GRİNGO' Alıntı:
Sınıf öğretmenlerinin çoğunun halen EBS li olduğu yerlerde, İlksan seçimlerini EBS nin açık farkla a-la-ma-ması çok ilginç geldi. Sınıf öğretmenlerinin ilksan seçimlerinde neden sendikalarını desteklemediklerini çok merak ediyorum.
çünkü sendikadan çok kişiye verenler de oldu. kişisel çıkarlar, anlaşmazlıklar, samimiyet ve yakınlık derceeleri oy ların yönünü değiştirdi bence.

yaklaşık ilksanın 220 delegesi vaar bunun yaklaşık 140 tanesini TES , 50 tanesini EBS ve 30 tanesinide ES almıştır. bu delegelerin yaklaşık %70 TES alarak yetkili olmadığı halde etkili bir sendikacılık başarısı göstermiştir. türkiyedeki sendikanın asıl resmi budur. İlksanda yolsuzluk var diye çamur atan EBS nedense bu işi yargıya taşımak istemiyor. eğer yolsuzluk var ise neden yargıya veremiyosunuz

BBNET
Geri