B
Batu15
Misafir
Arkadaşlar gelen yazıyı görmüşsünüzdür belki bunun dersimize ileriki yıllarda yansıması pek hayırlı gibi gözükmüyor açıkçası...
Hâlâ ne açıdan diyorsunuz hocam Din Kültürü ve İngilizce derslerine ilkokullarda kendi branşları giriyor.Bizim dersimizi sınıf öğretmenlerine verdikleri yetmiyormuş gibi üstüne bir de onların elinin altındaki yardımcı olmamız isteniyor.ne açıdan hayırlı gözükmüyor pek anlayamadım hocam?
bunlar bildiğimiz şeyler zaten hocam ilerisi için hayırlı görünmüyor deyince farklı bişey aradımHâlâ ne açıdan diyorsunuz hocam Din Kültürü ve İngilizce derslerine ilkokullarda kendi branşları giriyor.Bizim dersimizi sınıf öğretmenlerine verdikleri yetmiyormuş gibi üstüne bir de onların elinin altındaki yardımcı olmamız isteniyor.
Tübitak Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasını inceledim, Teknoloji Tasarım alanını incelemenizi tavsiye ederim. Arduino projesiyle Teknoloji Tasarım alanından katılmayı düşünüyoruz maalesef.
Bilişim Teknolojileri alanı yok hocam, teknoloji tasarım, yazılım alanı var ve yapmak istediğimiz çalışma Teknoloji Tasarıma giriyor o yüzden dedim bir inceleyin. Bilişim Teknolojileri alanı yok sayılıyor, robotik sanki Teknoloji tasarımın konusuymuş gibi gösteriliyor.Hocam neden Teknoloji Tasarım alanında katılıyorsunuz ki? Arduino zaten bizim alanımız, Bilişim Teknolojileri alanından katılmamanız için bir sebep yok. Kendi ayağımıza sıkmayalım.
Bilişim Teknolojileri alanı yok hocam, teknoloji tasarım, yazılım alanı var ve yapmak istediğimiz çalışma Teknoloji Tasarıma giriyor o yüzden dedim bir inceleyin. Bilişim Teknolojileri alanı yok sayılıyor, robotik sanki Teknoloji tasarımın konusuymuş gibi gösteriliyor.
Bu konu benim de çok canımı sıkıyor. acilen toplanıp bir şeyler yapmalıyız !!!Bilişim Teknolojileri alanı yok hocam, teknoloji tasarım, yazılım alanı var ve yapmak istediğimiz çalışma Teknoloji Tasarıma giriyor o yüzden dedim bir inceleyin. Bilişim Teknolojileri alanı yok sayılıyor, robotik sanki Teknoloji tasarımın konusuymuş gibi gösteriliyor.
Vallahi hocam;CİMER üzerinden yaptığım "Şikayet" başvurusunda kabaca, 21.yüzyıl yeterliliklerinden, meb in bilişime yaklaşımından ve buna tezat bir davranışla ilkokula eklenen bilişim "serbest etkinlik"lerinin sınıf öğretmenlerinne verilmesinin yanlışlığını aktarmıştım, sonucu gelen cevap aşağıdadır:
Sayın İlgili,
Bakanlığımıza bağlı ilkokul ve ortaokullarda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12.09.2018 tarihli ve 123 sayılı Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi uygulanmaktadır.
Öğretmen olarak atamaya esas alınacak alanlar, öğretmenliğe atanacakların alanlara göre mezun oldukları yükseköğretim programları ile öğretmenliğe atananların alanlarına göre aylık karşılığında okutacakları dersler ise 20/02/2014 tarih ve 9 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kurul Kararıyla belirlenmektedir.
Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 25.09.2018 tarihli ve 17338564 sayılı yazısında; İlkokullarda uygulanmak üzere hazırlanan “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım (1-4. Sınıflar) Öğretim Programı”nın Serbest etkinlikler saatinde veya ders dışı zamanlarda gönüllülük esasında uygulanabilecek olan söz konusu programın, sınıf öğretmenleri tarafından uygulanacağı ve ihtiyaç duyulması hâlinde sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde Bilişim Teknolojileri dersi öğretmenlerinden de destek alınabileceği belirtilmiştir.
Bununla birlikte, başvurunuz Bakanlığımızın 23 Ekim 2018 tarihinde kamuoyu ile paylaşılan "2023 Vizyon Belgesi" doğrultusunda yapılacak çalışmalarda öneri olarak değerlendirilmek üzere bilgi edinilmiştir.
Bilgilerinizi rica eder, esenlikler dileriz.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI (MEB) > PROGRAMLAR VE ÖĞRETİM MATERYALLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI