İlk Adsense kaydım, hemen reddedildi !

Kodla Büyü

sanalomer

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Anlayamıyorum. Daha önce burada adresini yayınladığım blog site için
adsense 'e başvuru yaptım. Ancak hemen reddedilme yazısı geldi.

Sorularım ise şunlar:
1- Bu banlanma anlamına mı gelir?
2- Buna itiraz yazısını nasıl yazmalıyım?
3- Reklama başvurmadan önce, blog adresim bbnet imzamda yazıyordu. Buradan
gelen tıklamalar, red olunmasına neden olmuş mudur sizce? (Bu tıklamalar çok önemli değil)

Blog hakkındaki diğer bilgiler:
URL:
omerogretmen.
blogspot.
com
14 günlük tık toplamı: 730
bbnet tarafından yapılan tık: 400 civarı
diğer tıklamalar benim kendi ön izlemelerim de dahil olmak üzere dışardan.
Daha önce reklam adsense başvurusu oldu mu? : Hayır.

Gelen red yazısı ise şöyle:
Merhaba.........., Google AdSense'e olan ilginizden dolayı teşekkürler. Başvurunuzu gözden geçirdikten sonra,
program kriterlerimize uymadığını uzmanlarımız gördüler. Bu yüzden, sizi programımıza kabul edemiyoruz.

Google reklamlarının yayıncılarımız için olduğu kadar reklamverenlerimiz için de etkililiğini sağlayacağına
inandığımız bazı kurallarımız var. Bütün yayıncıları gözden geçiririz, ve herhangi bir başvuruyu reddetme hakkımızı
da saklı tutarız. Biz büyüdükçe, programımızı daha geniş web içeriği sunan web yayıncılarına genişletebileceğimizi
düşünüyoruz.

Unutmayın ki kararımızın ayrıntılı sebepleri ile ilgili sorulara cevap veremeyebiliriz. Anlayışınız için teşekkürler.

Saygılar,

Google AdSense Ekibi

Benim de zamanında haksız yere adsense hesabım kapatıldı, itiraz falan hepsi red ediliyor. :verymad:

Hocam eğer mp 3 , video ,crac k yada keyge n tarzı içerikler barındıran bir siteniz var ise google bunları kabul etmiyor. Eğer siteniz yeni ise buda red sebebidir. Sitenin ziyaretçi sayısının belli bir oranda olması gerekiyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar site adresinizi verirseniz bir bakabilirim.

Arkadaşlar evet galiba farklı bir kaynaktan gelen yoğun ziyaret maddesi var. Şimdi okudum ben de. Sanıyorum bu yüzden reddedildi. Hayakırıklığı oldu benim için.

Kaynak: https://support.google.com/adsense/bin/ ... swer=48182
Trafik kaynakları
Belirli kaynaklardan trafik alan sayfalara Google reklamları yerleştirilemez. Örneğin, yayıncılar tıklama başına ödeme yapılan programlara katılamaz, istenmeyen e-postalar gönderemez veya herhangi bir yazılım uygulamasının çalışmasının sonucu olarak reklam görüntüleyemez. Ayrıca, çevrimiçi reklamcılık hizmetinden yararlanan yayıncılar, sayfalarının Google'ın Açılış Sayfası Kalite Yönergeleri ile uyumlu olmasını sağlamalıdır.
Daha fazla bilgi edinin

İnternet kullanıcıları ve Google reklamverenleri için olumlu bir deneyim sağlamak amacıyla, Google reklamlarını görüntüleyen siteler aşağıdakileri yapamaz:

Tıklama başına ödeme, gezinme başına ödeme, otomatik sörf ve tıklama değişim programları gibi tıklama veya gösterim sağlayan üçüncü taraf hizmetlerini kullanamaz.
İstenmeyen toplu e-postalar veya üçüncü taraf web sitelerinde istenmeyen reklamlar yoluyla tanıtım yapamaz.
Araç çubukları gibi yazılım uygulamalarının çalışması sonucunda, Google reklamlarını, arama kutularını veya arama sonuçlarını görüntüleyemez.
Pop-up'ları tetikleyen, kullanıcıları istenmeyen web sitelerine yönlendiren, tarayıcı ayarlarını değiştiren veya herhangi bir şekilde sitede gezinmeyi engelleyen bir yazılım tarafından yüklenemez. Herhangi bir reklam ağının veya satış ortağının bu tür yöntemleri kullanarak AdSense kodunuzu içeren sayfalara trafik yönlendirmemesini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.
Site Google'ın Açılış Sayfası Kalite Yönergeleri ile uyumlu değilse, çevrimiçi reklamcılıktan trafik alamaz. Örneğin kullanıcılar, reklamınızda vaat edilenleri kolayca bulabilmelidir.

hocam sıkıntı yok genelde red olunur zaten basvurular. içeriği mümkün oldukça özgün yapıp zenginleştirmeni tavsiye ederim . yok ben bunlarla uğraşmam diyosan adsense hesabı satanlar var . onlardan 25-30 tl civarı sıfır km adsense alabilirsin :)

YuLiaN' Alıntı:
hocam sıkıntı yok genelde red olunur zaten basvurular. içeriği mümkün oldukça özgün yapıp zenginleştirmeni tavsiye ederim ..........
İçeriklerin tamamı tarafıma ait. Şimdi bir de tercüme yapmaya gayret ediyorum yakında onu da ekleyeceğim(Blender 3D tutorial - Türkiye'de çevirisi olmayan orijinal kaynaktır).

Sayfalar bence yeterli sayıda.

İşin kötü tarafı red nedeni ayrıntılı olarak yazsa bu kadar sıkıntı yapmayacağım. Saçma sapan sitelerde adsense reklamları var. Tuzaklar içinde adsense reklamları var.

Ama %100 özgün bir sitede ilk başvurunun reddedilmesi bende şaşkınlık oluşturdu. Sanıyorum bbnet'ten yoğun ziyaretçi olduğundan red oldu.

hocam anında gelen red cevaplarını otomatik olarak yolluyor. Normal mantık önce siz başvuru yapıyorsunuz, sonra google botları geliyor sitenize, inceliyor ki bu inceleme içerik, yasal olup olmama, özgünlük gibi konularda oluyor. Eğer sıkıntı olmazsa google editörlerine yönlendiriyor ve onlar sitenizi inceleyerek onay ya da red veriyorlar.
BBnetten ziyaretçi gelmesinin hiçbir önemi yok. 14 günde 400 ziyaretçiyi bırakın milletin sitesine bu dediğinizi günlük olarak çekenler var.
Keşke site adresini pm yollasaydınız da bakma fırsatımız olsaydı.

aynı durum, aynı cevap bana da geldi hocam. Bir arkadaşın dediği gibi sanırım otomatik olarak gönderiliyor. İlk sefer de ret cevabı geliyor. ilerde tekrar göndereceğim bakalım yine aynı cevabı mı verecekler.

Ben hemen ardından yeniden adsense.google'a girerek kayıt yaptırdım. Ama iyi mi yaptım bilemiyorum. Fakat şöyle bir başlıkla karşılaşıtım.

"Israrla adsense seçtiğiniz için teşekkürler"

bunun gibi bir şeydi. Şu an onay bekliyor 4 saat oldu göndereli.

Yine red yazısı geldi. Sanıyorum içeriği yeterli bulmadılar.

"Merhaba Omer ORUC,Google AdSense'e olan ilginizden dolayı teşekkürler. Başvurunuzu gözden geçirdikten sonra, program kriterlerimize uymadığını uzmanlarımız gördüler. Bu yüzden, sizi programımıza kabul edemiyoruz.

Google reklamlarının yayıncılarımız için olduğu kadar reklamverenlerimiz için de etkililiğini sağlayacağına inandığımız bazı kurallarımız var. Bütün yayıncıları gözden geçiririz, ve herhangi bir başvuruyu reddetme hakkımızı da saklı tutarız. Biz büyüdükçe, programımızı daha geniş web içeriği sunan web yayıncılarına genişletebileceğimizi düşünüyoruz.

Unutmayın ki kararımızın ayrıntılı sebepleri ile ilgili sorulara cevap veremeyebiliriz. Anlayışınız için teşekkürler.

Saygılar,

Google AdSense Ekibi"

Hocam birkaç ay alternatif sitelerle çalış, o sırada da içeriğini biraz daha artır. Makul ölçülerde reklamını yap. Yakında kabul edilir.

BBNET
Geri