İlköğretim okulunda skandal iddia

Kodla Büyü

Yalnız_Kurt

Süper Üye
Süper Üye
1.20120415134128.jpeg

Konya’daki Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu’nda, 7’nci sınıf öğrencilerinin okulun 2’nci katındaki pencerenin pervazına çıkarak camları sildikleri iddia edildi.

Düşme tehlikesine rağmen öğrencilerin camları sildiğini öne süren çevredeki bazı kişiler, o anı cep telefonunun kamerasıyla görüntüledi. Milli Eğitim Müdürlüğü olay incelemeye aldı.

Merkez Selçuklu İlçesi’nde bin 963 öğrencisi bulunan 3 katlı Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu’nda geçen hafta 2’nci katta, pencerenin pervazına çıkarak camları silenlerin öğrenciler olduğu söylendi. Çocukların düşme tehlikesine rağmen camları sildiği gören çevredeki bazı vatandaşlar, o anı cep telefonunun kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde bir kişinin içeriden camları silerken, 2 kişinin de pervaza basıp, zaman zaman yürüyerek ya da emekleyerek camları silmesi dikkat çekti.

"OKULDA HİZMETLİ YOK"

Okul yöneticileri, okulda hizmetli olmadığını ve öğrencilerin çevresini temiz tutmaları konusunda sürekli uyardıklarını ancak camları silmeleri yönünde bir talepleri olmadığını söyledi. Dersleri boş olduğu sırada öğrencilerin camları sildiğini sonradan öğrendiklerini savunan okul yöneticileri, haberlerinin olması halinde buna izin vermeyeceklerini öne sürdü. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konu hakkında yapılan ihbar üzerine inceleme başlattı.

Kaynak : http://www.haber3.com/ilkogretim-okulun ... z1s7CGhiVg

heh işte tam tablet gönderilecek okul :) gönderin akıllı tahtaları, tabletleri, projeksiyonları :) silerler camları, temizlerler tuvaletleri

Konya merkezdeki okulun haline bak 2000 kişilik okulda hizmetli yok .

Bazılarının yaptığı işlere akıl-sır-mantık ermiyor ama onlara destek olanlara da hiç diyecek lafım yok.

eyvallah

Bakanlığın eleştirilecek çok şeyi vardır ancak ne olursa olsun çocukların bu şekilde cama çıkarılmasını hiç birşey açıklamaz... Yanlış bir uygulama...

Kimse onlara çıkın temizleyin dememiştir. Temiz sınıf vb yarışmalarda kafasına göre böyle işler yapar çocuklar. Siz de cahil medya ve bürokratlar gibi okulu suçlamayın. Bir anda çıkıverseler kimin haberi olacak...

yav tamam kardeşim de paranda mı yok.Ben bundan taa 13 sene evvel.Aldım 3 paket molboro boyattım okulu, yaptırdım bir kutu kıymali döktürdüm mucuru, verdin mi biraz para camları gıcır gıcıryapar bazı veliler

Buzkırıcı' Alıntı:
yav tamam kardeşim de paranda mı yok.Ben bundan taa 13 sene evvel.Aldım 3 paket molboro boyattım okulu, yaptırdım bir kutu kıymali döktürdüm mucuru, verdin mi biraz para camları gıcır gıcıryapar bazı veliler

Arkadaşım senin mantığın sana göre doğru ama unutma nerede bir sistem varsa her dişli kendi görevini yapmak zorundadır. Yoksa bazı dişliler çalışmadığı için bazıları da haddinden fazla çalıştığı için zamanla yıpranmaya başlarlar.

Sırf bu mantık yüzünden bu günlere geldik. Okul müdürleri "yönetici" den çok "idareci" oldu.

Rica ile, yardım ile, günübirlik çözümlerle, bağış ile, 3 paket sigara ile yürüyecek sistem değil eğitim işi.

2000 kişilik okulda hizmetli olmadığı bilindiği halde ne olacak ufak tefek işlerden dersen yarın öğretmenler silmeye başlar camları. Eğitim kadrosunu asıl görevine odaklamamız gerekirken görevinden uzaklaştırıyoruz gün geçtikçe.

İnanıyorum ki her öğretmen fedakarlık yapmıştır-yapıyordur-yapacaktır ama Fedakarlıkla-Kölelik karışmasın.

Selametle

Aslı asatrı nedir bilmiyorum ancak bir öğretmen istediyse bu temizliği yanlış yapmış yok çocuklar kendisi çıkıp kimseye haber vermeden yaptıysada düşseler bile kimseye hesap sorulmamalı bir anlık olay nasıl kim görecek engel olacak buna?

öğrencilerin kendiliklerinden camın dışına çıkıp sildiklerini sanmıyorum, yöneticiler çıkarmış olmalı

sonzeybek' Alıntı:
öğrencilerin kendiliklerinden camın dışına çıkıp sildiklerini sanmıyorum, yöneticiler çıkarmış olmalı
Hangi idareci böyle riskli bir olayı göze alır hocam, yapmayın. Kim görecek taaa 2. katın camlarını da çocuklara o camları sildirsinler. Hadi giriş katı camları olsa neyse. Bence de bu olayda temiz sınıf vb. ile gaza gelen öğrencilerin düşünmeden giriştikleri bir olay olmalı. Yoksa hiçbir öğretmen, hiçbir idareci böyle bir işi yapmaz, yaptırmaz, sorulsa izin vermez.

yaw ben de pilgisayarların tozunu filan alıyordum. zaman zaman öğrencilerede bilgisayar tozlarını sildidriyordum. ne olcak şimdi bizde sikandal bir iddiaa olacak herhalde.

tenten' Alıntı:
yaw ben de pilgisayarların tozunu filan alıyordum. zaman zaman öğrencilerede bilgisayar tozlarını sildidriyordum. ne olcak şimdi bizde sikandal bir iddiaa olacak herhalde.
Yapmayın hocam yok artık diyorum sizin yoruma :!: Sizin yaptırdığınızla bu olayı nasıl bir tutarsınız? Burada bir anlık hata öğrencilerin hayatına mal olur Allah korusun. Kesinlikle bu olay skandaldır. Ama suçlu öğrencinin kendisidir veya başkasıdır bilemem.

inanamıyorum bizim okul :puhaha:
bu haberi buradan gördüm ilk defa...
ayrıca öğrencilerin cam sildiklerini hiç görmedim.
idarenin böyle bir şey diyeceğini hiç zannetmiyorum.
ama bazı öğrenciler o kadar temizlik meraklısıki gelip yalvarıyolar bana ne olur bilgisayar sınıfını biz temizleyelim diye..
kimseye de temizletmedim pis duruyo:)

hizmetlilere para verilmediği için işten çıkarttı müdür.
öğrencilerden toplayamadık ömer dinçer izin vermediği için.
hizmetlide göndermedi.
okulun bütçesi de yok.

ayrıca haftada 2 gün nöbet tutuyoruz 90 öğretmen. o kadar büyük ki okul hangi öğrenci nerede takip etmek zor. her köşe başı bir öğretmen. 2000 öğrenci aynı anda okulda.. normal eğitim çünkü. hizmetlileri geçen hafta geri almıştı müdür paralarını sonra ödeyecekmiş. parasız çalışacaklar bir süre

o öğrenciler kesinlikle kendileri çıkmıştır. demek gören olmadı okuldan. inşallah o gün nöbetçi falan değilimdir :scared:

hocam akşam haberlerinde izledim bende okulunuzu biliyorum çok büyük nöbet için bir katta 3 öğretmenin nöbet tutsa yeridir. proje okuldan çok başka amaçla yapılmış gibi okul için hiç uygun değil.
ayrıca görüntülerde öğrencilerin başında mihriban hoca varmış çeken öğrenciler öyle diyor,
binanız öyle bi yerki aynı binanın karşı tarafından çekmişler cep telefonuyla.
cep telefonları getirin ama kapalı olsun diyoruz kime söz dinleteceksin ders dinlemeyen söz anlamayan çocuklar bunuda çeker . ha yaptıkları temizliğide doğru bulmuyorum, hiçbir işimi öğrencilere, nöbetçi öğrencilerde dahil yaptırmam, nöbetçi öğrenciliğede karşıyım.

yani ben bu durumda temizlik yapılırken kimse görmemiş mi diyorum ya pis oluversin okulun dış camları yani Allah korusun o çocuklardan biri camdan düşse yazık olmaz mı :cry:

ali135' Alıntı:
hocam akşam haberlerinde izledim bende okulunuzu biliyorum çok büyük nöbet için bir katta 3 öğretmenin nöbet tutsa yeridir. proje okuldan çok başka amaçla yapılmış gibi okul için hiç uygun değil.
ayrıca görüntülerde öğrencilerin başında mihriban hoca varmış çeken öğrenciler öyle diyor,
binanız öyle bi yerki aynı binanın karşı tarafından çekmişler cep telefonuyla.
cep telefonları getirin ama kapalı olsun diyoruz kime söz dinleteceksin ders dinlemeyen söz anlamayan çocuklar bunuda çeker . ha yaptıkları temizliğide doğru bulmuyorum, hiçbir işimi öğrencilere, nöbetçi öğrencilerde dahil yaptırmam, nöbetçi öğrenciliğede karşıyım.

okul hastane olarak yapılmış, okula çevrilmiş. labirent gibi.
ben de öğrencilere temizlik yaptırmayı doğru bulmuyorum ama hizmetli tutacak pararyı da versinler bari.
okulumuzda öğrencileri daha önce cam silerlerken hiç görmedim. mihriban hoca beden eğitimi öğretmeni, temizletse temizletse bahçeyi temizletir en fazla.. sınıfa bile çıkmaz ki o.. çok şaşırdım. yarın öğreniriz aslını.

öğrenciler kendileri çıkmıştır temizlemiştir. hani en temiz sınıfı seçme durumları var ya ilköğretimlerde. öğrencilerinde kendi halt etmleeri çıkmış temizlemişlerdir kesin.
medyanında canına minnet hazır haber bulmuşken allamış pullamışlar..

bence onlar camları silmiyorlar pencereden pencereye geçip bir tür erkeklik ispatı yapıyorlar kendi arkadaşlarına.
bizdede çocuklar geçemesen erkek değilsin deip geçmişlerdi sonuncuları yakaladık pencerede. kaşla göz arasında adamı uyutup geçiyorlar
böyle saf vatandaşlarda oyuna geliyorlar .

boteakif' Alıntı:
sonzeybek' Alıntı:
Hangi idareci böyle riskli bir olayı göze alır hocam, yapmayın. Kim görecek taaa 2. katın camlarını da çocuklara o camları sildirsinler. Hadi giriş katı camları olsa neyse. Bence de bu olayda temiz sınıf vb. ile gaza gelen öğrencilerin düşünmeden giriştikleri bir olay olmalı. Yoksa hiçbir öğretmen, hiçbir idareci böyle bir işi yapmaz, yaptırmaz, sorulsa izin vermez.
sizin dediğiniz gibiyse hocam durum daha da vahim..Çünkü okulda öğrenciler düşme tehlikesine rağmen camları siliyorlar ve okul idaresinin haberi yok..Yani o okulda daha neler neler oluyordur demek istemiyorum..Kaş yapayım derken göz çıkardınız sanırım hocam..

Buradaki skandal 2000 kişilik okulda bir hademenin bile bulunmayışı mı yoksa çocukların orada gezmesi mi? 1000 tablet verseniz o çocukları geri getiremezsiniz, bari bir hademe verin de 2000 kişinin sağlığını tehlikeye atmayın.

eses' Alıntı:
sizin dediğiniz gibiyse hocam durum daha da vahim..Çünkü okulda öğrenciler düşme tehlikesine rağmen camları siliyorlar ve okul idaresinin haberi yok..Yani o okulda daha neler neler oluyordur demek istemiyorum..Kaş yapayım derken göz çıkardınız sanırım hocam..
Hocam yukarıda yazılanları okumadınız herhalde. Bu okulda görev yaptığını söyleyen öğretmen arkadaşımız okulun büyüklüğünden, bu okulun aslında hastane olarak yapıldığından bahsetmiş.
Ayrıca her okuldaki idarecilerin okuldaki herşeyden her an haberi olabilseydi eğer hiçbir okulda hiçbir problem olmazdı hocam.

BBNET
Geri