İl içi tayin isteyen öğrenim özrü isteyebilir mi?

Kodla Büyü

hugo4545

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kılavuzda il içi tayin sonrasında meydana gelebilecek bir özür durumunda tayin istenebileceği yazıyor. Öğrenim özrü hali hazırda varsa ne olacak? İl içi atamadan önce zaten yüksek lisans öğrencisiyim il içi istedikten sonra öğrenim özrü isteyemeyecek miyim? (norm durumundan dolayı resen atamaya kalmamak için tayin istiyorum)

Özrünüz şu an mevcutsa , atama sonrasında oluşmadıysa , özür grubuna başvuramazsınız diye biliyorum.

Bu konuda yanlışınız var hocam ben atama şubeyle bizzat görüştüm hanı norm falzası mecburen basvuracak dedım ve agustosta es durumuna bas vuracak dedım hıc bır sıkıntı cıkmaz basvurabılır dedıler.yanı evlenmek ıcın yada okumak ıcın ıllakı il içi tayınlerınden sonra basına gelmesı gerekmıyor

hocam norm fazlası olsa bile tayin istemeyen bir öğretmeni resen atayacaklar mı bu sene.

hocam sanırım sistem üzerinden otomatik atayacaklar bende mecburen hanıma tercıh yaptırdım fakat es durumu var ılerde ona guvenerek ıyı kotu yazdım ama ıkı ıkı daha dort eder bunlar gorursunuz resen atamayı gene yapmıcaklar yalan dolan bakanlıgı anasını satayım

hocam eşim il içini tercih etmek zorunda norm fazlası
bende il dışı isteyecem 18 temmuzda sonra tayınım cıkarsa esımde agustos es durumunda ozur durumundan faydalanacak zıra klavuzda dıyorkı sonradan dogacak ozur sebeplerı dıyor sımdı es durumu durumumuz yok ama tayınım cıkarsa esıme sonradan bır es durumu özür durumu cıkıyor bu demek oluyorkı yonetmelıge aykırı bır durum yok sonradan meydana gelıyor

zira atama şubeyede aynen bunu naklettım onlarda onayladılar boyle bır seyın olabılecegını soyledıler.yarın gıdıp bızzat soracagım supheye dusurdunuz gece gece :)

g.cetin.66' Alıntı:
bende il dışı isteyecem 18 temmuzda sonra tayınım cıkarsa esımde agustos es durumunda ozur durumundan faydalanacak zıra klavuzda dıyorkı sonradan dogacak ozur sebeplerı dıyor sımdı es durumu durumumuz yok ama tayınım cıkarsa esıme sonradan bır es durumu özür durumu cıkıyor bu demek oluyorkı yonetmelıge aykırı bır durum yok sonradan meydana gelıyor

zira atama şubeyede aynen bunu naklettım onlarda onayladılar boyle bır seyın olabılecegını soyledıler.yarın gıdıp bızzat soracagım supheye dusurdunuz gece gece :)

hocam il dışında eşlerin beraber tercih yapması istenmiyor mu?

g.cetin.66' Alıntı:

hocam eşiniz tayin istemesin siz il dışına gideceğinizden eminseniz eşinizde sizin arkanızdan özür grubundan faydalansın

g.cetin.66' Alıntı:

eşiniz merkezi sistem il içine başvurmak zorunda değil. yanlış biliyorsunuz. norm fazlası olsa bile. bence siz o il içini iptal ettrin.

tabir i caizse: vali kovana kadar o okulda durabilir.

Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 41.maddesinin 5.fırkasında Valiliklerin resen atama yetkisinin olduğu yazıyor. Bu da demek oluyor ki norm fazlaları tayin istemek zorunda. Böyle bir zorunluluk sonucunda yer değiştiren norm fazlası öğretmenlerin özür atamasına başvurmasına izin verilmelidir.

ilgili madde:

Bu madde kapsamında il içinde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda valiliklerce fazlalığın giderilmesine yönelik il içinde yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın (Mülga ibare:RG-21/7/2012-28360) (…) en geç mart ayı sonuna kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak yer değiştirmeler, duyurusu yapılan eğitim kurumlarına öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenir.

hugo4545' Alıntı:
Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 41.maddesinin 5.fırkasında Valiliklerin resen atama yetkisinin olduğu yazıyor. Bu da demek oluyor ki norm fazlaları tayin istemek zorunda. Böyle bir zorunluluk sonucunda yer değiştiren norm fazlası öğretmenlerin özür atamasına başvurmasına izin verilmelidir.

ilgili madde:

Bu madde kapsamında il içinde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda valiliklerce fazlalığın giderilmesine yönelik il içinde yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın (Mülga ibare:RG-21/7/2012-28360) (…) en geç mart ayı sonuna kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak yer değiştirmeler, duyurusu yapılan eğitim kurumlarına öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenir.

arkadaşım şu anki atamaya başvurmak zorunda değil.

zaten yazdığın maddede diyorki Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenir.

gayet net bu l içine başvurmak zorunda olmadığı yazılmış

ben bavurmuyorum vali reesen atayana kadar bu okulumda kalacağım diyebilir. gayet net madde

Hocam konuyu anlamamışsın. İl içi isteğe bağlı atamaya başvurmak zorunlu mu değil mi bunu sormuyoruz. İl içi kılavuz apaçık ortada. Sorumuz, il içinin özür grubu atamalarını etkileyip etkilemeyeceğidir. Benim maddeyi yazmamın nedeni ise resen atamaların kesinlikle yapılacak olmasıdır. Resen atanmaktansa il içine başvurmak daha mantıklı. Günlerdir resen atama var mı yok mu diye sağa sola soruyorum sağlıklı cevap veren yok. Bu madde ile kafamdaki soru işaretleri gitti. Tek sorun özür atamasını etkileyecek mi etkilemeyecek mi..(il içi atamadan sonra ortaya çıkacak özür, ibaresi kafaları karıştırıyor)

hugo4545' Alıntı:
Hocam konuyu anlamamışsın. İl içi isteğe bağlı atamaya başvurmak zorunlu mu değil mi bunu sormuyoruz. İl içi kılavuz apaçık ortada. Sorumuz, il içinin özür grubu atamalarını etkileyip etkilemeyeceğidir. Benim maddeyi yazmamın nedeni ise resen atamaların kesinlikle yapılacak olmasıdır. Resen atanmaktansa il içine başvurmak daha mantıklı. Günlerdir resen atama var mı yok mu diye sağa sola soruyorum sağlıklı cevap veren yok. Bu madde ile kafamdaki soru işaretleri gitti. Tek sorun özür atamasını etkileyecek mi etkilemeyecek mi..(il içi atamadan sonra ortaya çıkacak özür, ibaresi kafaları karıştırıyor)

norm fazlası atması özür grubundan sonra yapılacak. senin yapacağın durum şu sen il dışı tayin isteyeceksin sonra özür grubu açıacak eşinde özür grubundan tayin isteyecek en sona resen atma yapılacak

hugo4545' Alıntı:

bende diyorum ki reesen atamalar il dışı ve özür durumundan sonra yapılabileceğine göre.. bu arkadaşın özür durumu ataması şartları ve gitme ihtimali kesin gibiyse. yapacağı merkezi sistem il içine başvurmayacak ve 2 hafta sonra özür durumuna başvuracak.

adı üzerinde isteğe bağlı il içi, yani özür durumunu engeller klavuza göre.

bence.

BBNET
Geri