İL DIŞI ATAMADA ASKER ÖĞRETMENLİK SORUNU!

Kodla Büyü

osman demirel

Site Gezgini
Arkadaşlar 9 Aralık 2010 da göreve başladım. Okulumda asker öğretmen olarak görev yaptım. MEBBİS te görev sürem 2 yıl 11 ay 22 gün gözüküyor. tercihlerimi yapmadan önce ilçe milli eğitimi aradım 3 yıl 1 ay 22 gün olmalı diye. Şöyle bir cevap aldım. "Hocam asker öğretmenlik görev süresinden sayılır ama 1 aylık acemi birliği süresi öğretmenlikten sayılmadığı için tercih yapamazsınız. 8 gün ile kaçırıyorsunuz. ve sizin gibi arayan başka arkadaşlar da oldu 6-7-8 günle kaçıran arkadaşlar da var." dedi. Böyle bir durum yaşayanınız var mı? tercih yapabildiniz mi ve okul ve mem tarafından onaylama oldu mu?

Aynı olayı yeğnim cizrede yaşadı hocam Yapacak bir şeyyok geçen yılda ben yaşadım il içi istedim tayinim çıkıyordu iptal ettiler 7 günle iliçi kararnamem geç verildi1 ay o yuzden 22 eylülde göreve başlamışgözüktügümden iptal ettiler

hocam şuan forumlarda araştırıyorum farklı uygulamalar var, net bir bilgiye ulaşırsam hem burayı hem ilçe mem'i arayacağım ama galiba MEB gözden kaçırdı bu durumu

hocam şuan ben henüz tercih yapmadım, mebbisede şuan giremiyorum ama orda kurumdaki görev sürem 2 yıl 22 gün ildeki görev süremde 3 yıl 22 gün gözüküyodu galiba. Sizde ildeki görev süreniz ne yazıyor.

hocam benim ildeki süre 2 yıl 11 ay 22 gün yazıyor. memura sorduğumda acemilik(1 ay) sayılmaz dedi. memurlar.nette araştırdım bazı arkadaşları saymışlar. Bazıları da tercih sayfasını açtığınızda görürüsünüz "durum" kısmı var, orada asker öğretmen seçersen sıkıntı olmaz dediler ama bazı iller de ise durum kısmını asker öğretmen seçenlerinkini ilçe onaylamış ama il onaylamamış, bir kısımda il bekliyormuş. Yani anlayacağınız net bir durum yok şimdilik

inşallah sıkıntı çıkmaz tabiki de kopya mağdurlarını düşünüyoruz diyip 7-8 gün ile insanlar atanamayacaksa mebin yaptığı samimi değil, bu sadece bayan ve askerlik yapmayan erkek öğretmenlere yarayacak gibi gözüküyor

bende şuanda asker öğretmenim 10 aralık 2010 atandım bakalım il ne yapacak okul - ilçe onayladı il ne yapar bilmiyorum ama...

arkadaşlar temel askerlik süresi sayılmıyor yönetmelik maddesi aşağıda bakın isterseniz...Ama iller ne yapıyor bilemem...

Zorunlu çalışma süresinden sayılacak süreler

MADDE 31 – (1) Zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi öğretmenlerin, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler zorunlu çalışma süresinden sayılır.

(2) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görevli iken askerlik hizmetini yapmak üzere aylıksız izne ayrılanlardan, askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin askerlik süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılır.

bende şuanda asker öğretmenim 10 aralık 2010 atandım bakalım il ne yapacak okul - ilçe onayladı il ne yapar bilmiyorum ama...
fatih hocam ilçe mem 3 yıl dolmadığı için ben onaylayamam diyor, onaylayanlar yanlış yapıyor diyor, farklı uygulamalar var sanırım

fatih22222' Alıntı:
arkadaşlar temel askerlik süresi sayılmıyor yönetmelik maddesi aşağıda bakın isterseniz...Ama iller ne yapıyor bilemem...

MADDE 31 – (1) Zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi öğretmenlerin, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler zorunlu çalışma süresinden sayılır.

(2) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görevli iken askerlik hizmetini yapmak üzere aylıksız izne ayrılanlardan, askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin askerlik süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılır.

Hocam askerlik süreleri zorunlu hizmetten sayılır diyo. Burda acemilik askerlik süresinden sayılmaz demiyor. Haliyle bizim askerliğe sevkimiz 1 ağustos terhis tarihimizde 31 temmuz olduğundan askerliğin 12 ay sayılması gerekir.

exelanss hocam sorun asıl şu noktada bazı iller sayıyor bazıları(benimki gibi) saymıyor. Ben arıyorum mem'i tercihini kabul etmeyiz diyorlar, siz de ise öyle değilmiş. Yani bu farklılık niye var, bunu araştıralım ya da hangi il mem yanlış yapıyor diğerini uyaralım.

osman hocam şu başlıga ( http://www.memurlar.net/haber/391562/ ) baktınızmı bilmiyorum ama yanlış yorumlamış. Ordaki yorumlar içerisinde "fenfen72037" isimli üyenin yorumunu okumanızı tavsiye ederim. Sendika bu konuyla ilgili dilekçe kampanyası başlatmış.

hocam sizinle aynı fikirde ve aynı durumdayım ama benim çalıştığım ilçe mem saymam diyor. Benim demek istediğim her mem kafasına göre mi bu işi yapacak eğer öyleyse yanlış yapacak, aynı durumdaki kişilerden bazıları tayin olurken bazıları olamayacak. Biz bu ikililiğe çözüm bulalım(gönül sayılması yönünde çünkü mesela ben 8 günle kaçırıyorum)

osman demirel' Alıntı:
fatih hocam hangi ilde görev yapıyorsunuz

hocam ben tunceli ovacık ilçesinde görev yapıyorum...Şimdi onaylanmışmı diye baktım...İlde Onay vermiş demekki acemiliğide saymışlar ya da gözden kaçmış...mebbisde hala görevli izinli sayıldığım için tam olarakta sayıp saymadıklarını bilmiyorum..

Osman Hocam şuan asker öğretmenliğiniz devam ediyormu? Yoksa geçen yılmı yaptınız? Eğer devam ediyorsa askerliğiniz bitmediği için ileriye dönük (1 ağustasa kadar ki) 8 gün mü saylmıyor acaba?

exelanss' Alıntı:
fatih22222' Alıntı:

Hocam askerlik süreleri zorunlu hizmetten sayılır diyo. Burda acemilik askerlik süresinden sayılmaz demiyor. Haliyle bizim askerliğe sevkimiz 1 ağustos terhis tarihimizde 31 temmuz olduğundan askerliğin 12 ay sayılması gerekir.

askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin askerlik süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılır.

hocam bu ibare isteğe göre yorumlanır yani saymayan illere birşey isbat edemezsiniz onu demek istedim...

osman demirel yazdı:
hocam ben tunceli ovacık ilçesinde görev yapıyorum...Şimdi onaylanmışmı diye baktım...İlde Onay vermiş demekki acemiliğide saymışlar ya da gözden kaçmış...mebbisde hala görevli izinli sayıldığım için tam olarakta sayıp saymadıklarını bilmiyorum..

fatih hocam hangisi doğru şimdi sizinki mi benimki mi?

Hocam benim asker öğretmenliğin mebbise kaydını il milli eğitim yapmıştı. İsterseniz il milli eğitimin özlük birimini arayıp görev kaydının hatalı olduğunu, 1 yıl olarak düzeltilmesi gerektiğini söyleyin. İlçedekiler belki süreden dolayı onaylamak istemiyolardır.

osman demirel' Alıntı:
osman demirel yazdı:

fatih hocam hangisi doğru şimdi sizinki mi benimki mi?

hocam şöyle diyeyim ben başvuru yapmadan önce Tunceli il milli eğitimi aradım aynı zamanda kurum müdürümüde arattım. durumu anlattık dedilerki tercih yapabilirsiniz...Oraya pek güvenmedim malum doğu biraz farklı Mersin İl Milli eğitim atama bölümünü aradım aynı durumu onlarada anlattım orasıda bana yapabilirsin dedi...Bende yaptım ve şimdi onaylandı...Hatta mebbisde aylıksız izinde görüldüğüm halde...

Bizimkini onaylamıyorlar ve onaylamayacaklarını söylediler. Ne olacak çok merak ediyorum, aynı durumdaki kişilerden bazıları tayin olup bazıları olamayacak mı?

osman demirel' Alıntı:
Bizimkini onaylamıyorlar ve onaylamayacaklarını söylediler. Ne olacak çok merak ediyorum, aynı durumdaki kişilerden bazıları tayin olup bazıları olamayacak mı?

varmı bir gelişme hocam son durum nedir...

BBNET
Geri