İl Dışı Tasalağında 8. A Maddesinden bir soru ?

Kodla Büyü

yusufpb

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kod:
Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden
ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde
eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve
başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme
başvurusunda bulunabilir.

Amacımız eşim ve ben ankaraya tayin düşünüyoruz. Aynı anda tercih yapıp
1.Farklı iller olursa çıkarsa, ağustos ayındaki eş durumundan yararlanıyoruz?
2. Aynı ilin farklı ilçeleri olursa, il içi özür yer değiştirebilirsiniz diyor, bu olay hemen agustosdamı oluyor şubatta mı oluyor? Bunun tarihi varmı? Herhalde tek sıkıntımız bu olur..

bildiğm kadarıyla ağustos ayında oluyor hocam buda. şubata kalmıyor taş çatlasın eylülde halolur

Örneğin Senin tayinin A şehrine, Eşinin tayini B şehrine çıkarsa:
1-) ikinizde tayin olduğunuz yere giderseniz özür grubundan yararlanamazsınız
2-) biriniz iptal ederse, özür grubunda A veya B şehrine tayin istersiniz.

Özür grubu ve tüm atamalar senede 1 defa oluyor yaz tatilinde (muhtemelen ağustos ayında) , bazen istisna yapıp şubat tama yapabiliyorlar kesin değil.

1.soru eş durumu kesin Ağustos onu biliyorum ama
Yani ikinci sorumdaki aynı ilin farklı ilçelerine atanırsak il içi özür Ağustos-Eylül diyorsunuz? Doğru mudur? :)

karakus' Alıntı:
il dışı atamasından sonra özür grubu atamlarını yaparlar.
o da bayramdan sonra olur tahminen.

Hocam o zaman il içi özür durumuyla, eş durumu özür durumu aynı şey mi? Terimler farklı sonuçta ikiside ağustosta mı olur diyorsunuz?Maddeye göre farklı olaylarda farklı özür durumları var onun için..
Çok şey sordum ama kusura bakmayın.. :)

BBNET
Geri