İl dışı sonrası özür grubunda hangi ilçeler istenebilirr?

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
A ilinin X ilçesine atandık diyelim.
Eşim özür grubundan tayin isteyecek.
A ilindeki bütün okulları (daha güzel ileçeleri) isteğe göre yazabilir mi? Yoksa sadece veya öncelikle X ilçesindeki yerleri mi seçmemiz gerekiyor?

X ilçesindeki Eşimin branşında muhtemelen açılacak olan okul bizim için hiç uygun bir yerde değil o yüzden soruyorum. İlla eşimi oraya atar mı acaba?

Geçen senekiler özür grubu kılavuzlarında cevabımın bulamadım.

Eş özründe tercihler nasıl alınıyor?

eşiniz sadece x ilçesindeki okulları isteyebilir. x ilçesine ait tüm okulları yazma şartı ile 26. tercih gitmek istediği il'e neresi olursa olsun gitmek istiyorum seçeneğini işaretler o da bakanlık artık hangi ilçeye atar belli olmaz piyango yani tabiii

il emrini kaldırdılar ayrıca eger gıdecegınız ıl buyuk sehır kapsamında ıse merkez ılcelerde durum farklı oluyor hocam

Peki il dışından sonra eş özründe, eşime benim atandığım A ilinin x ilçesinde hiç okul açılmazsa.

Tercih hakkını kaybeder mi yoksa hiç tercih yapmadan 26 gibi il genelinde bir yere giderim seçeneği mi oluyor?

İl emri olduğu zamanda sıkıntımız olmamıştır. Yakın zamandaki son uygulamayı bilen varsa cevaplayabilir mi?

aydin861986' Alıntı:
x ilçesinde hiç okul yoksa sadece 26 yı seçer. o da puana göre en yakın ilçeye yerleştirir.
yakınlığını kim belirliyorki tek tek inceliyorlarmı eşi şu ilçede ona en yakın şurası olur diye

ayrıca ben eşler il dışında özür tayini istiyorsa isteği ilçeyi seçebilir diye biliyorum ve ümit ediyorum :)

hocam en son habere göre il emrini kaldırdı diye biliyorum bende cok sıkıntıdayım
benım bıldıgım ıl emrı yoksa o ılceden acılana kadar beklıcek
ıl emrı varsa devlet beyanınıza gore 90 km ye kadar gorevlendırıyor
ayrıca merkez ılcede bı yerde ısenız ıse ıl emrı olmasa bıle o merkez ılcelerden herhangıbırınıde secebılıyor dıye bılıyorum
sacmaladım galıba ama bırı bana da acıklasın

o ildeki tüm ilçeleri görüp tercih edemiyor mu? ben bizim tercihlerimiz gibi onlarda ilçe ve okul seçebiliyor diye biliyordum aynı ilçe olmak şartı var mı?

Sadece eşinin ulunduğu ilçeyi isteyebiliyor, eşinin bulunduğu yerdeki okul da açılmazsa 41i işaretliyor. Şubatta benimki öyle olmuştu. Eşimin bulunduğu yerde okul açılmadı, 41i işaretledim, onda da atanamadım:(

geçen yıl iki aşamalı olmuştu, öncelikle eşinizin bulunduğu ilçedeyi yazabiliyodunuz sadece, o il açılmazsa ya da açılan yerleri yazdığınız halde gelmezse 2. aşamada tercih yapmak istiyorum diye bi seçenek vardı. O seçeneği seçenler 1. aşamada ataması olmazsa 2. aşamada tüm ildeki açık yerleri yazabiliyodu.

BBNET
Geri