İl İçinde Öncelik Kimin

Kodla Büyü

ersinaydin

Üye
Merhabalar benim deneyimli arkadaşlara bir sorum olacak. Eş durumu ile ilçe emrinde beklemedeydim haliyle norm fazlasıyım. Bulunduğum ilçede son dakika boş norm açıldı bu durumda ben ilçe emrinde iken benim kadromun oraya verilmesi gerekmez mi? İl içine açılmış bu durumda ben hak kaybına uğruyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekir?

Merhabalar benim deneyimli arkadaşlara bir sorum olacak. Eş durumu ile ilçe emrinde beklemedeydim haliyle norm fazlasıyım. Bulunduğum ilçede son dakika boş norm açıldı bu durumda ben ilçe emrinde iken benim kadromun oraya verilmesi gerekmez mi? İl içine açılmış bu durumda ben hak kaybına uğruyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekir?
bi hak kaybı vamı ki her şey puan üstülüğüne göre. Sizden yüksek puanlı varsa orayı yazarsa onun okulu boş olur sizde oraya yerleşirsiniz. es zamanlı oluyor.

Şöyle söyliyim normal şartlarda benim kadrom ilçede ve ilçe emri verilerek geldim benim kadromun ilçede oluşan boşluğa verilmesi gerekmiyor mu? Hak kaybı meselesi diğer ilçelerin dahil edilmesi ile ortaya çıkıyor ilçede puan sıralamasında ilk sıradaydım.

İl içinde puanı kimin yüksek ise o giderdi şimdiye kadar. Sıralı tayin sistemi geldi ama ben daha detayını bilmiyorum.

Bu arada sizi es geçiyorum. Sizi tanımıyorum ve genel olarak soruyorum. Varsayalım eski sistemde sizin gibi eş durumu ile gelmiş 50 100 puana sahip biri olsun. Diğer tarafta da 300 puanı olan biri olsun. Boş olan yere atanmak kimin hakkı olur.

Sıralı sistem sizin dediğinize benziyor galiba ama dediğim gibi detayını bilmiyorum.

Şöyle söyliyim normal şartlarda benim kadrom ilçede ve ilçe emri verilerek geldim benim kadromun ilçede oluşan boşluğa verilmesi gerekmiyor mu? Hak kaybı meselesi diğer ilçelerin dahil edilmesi ile ortaya çıkıyor ilçede puan sıralamasında ilk sıradaydım.
İlçe emri her an boşalabilecek bir norma verilmeniz anlamına gelmiyor diye biliyorum. Boş norma görevlendirmeniz yapılır. Norm fazlası atama döneminde tercih usulü varsa boş normlara tercih ve atamanız yapılır. Norm fazlası atamaları da Kasım-Aralık'ta gerçekleşiyordu ancak bu sene biraz karıştı işgerçi. Şu anki yönetmeliklere göre değildir yorumum, eski yıllardan kalan bilgiler ve yaşadığımız durumlara göre cevapladım hocam. Hayırlısı olsun sizin için.
Son olarak bahsettiğiniz boş norm il içinde, il dışında, özür grubunda ve bu sene gelen il içi sıramatik ile dolmazsa Kasım Aralık Norm fazlası atamasında puan üstünlüğüne göre sizin olabilir.

Tabiki 300 puanı olanın hakkıdır ancak bulunduğum ilde bu durum suistimal ediliyor şöyle bir hikaye anlatayım bende

-yaklasik 10 yıl doğuda ilçe merkezine 65 km bir köy okulunda görev yaptınız ardından bir ile eş durumu ile gittiniz hizmet puanınız 300 norm fazlası atamalarına başvurdunuz ve size önce kendi ilçenizde başvuru yapmanız gerektiği daha sonra sonra diğer ilçeleri tercih edebileceğiniz söylendi ama ilçede norm açılmadı ve haliyle 100 hizmet puanlı başka biri sizin istediğiniz diğer ilçedeki norma yerleşti. Duruma ayak uydurup tam bir yer buldunuz ve bu sefer oldu derken hop bir değişiklik ile diğer ilçeleri de tercih sürecine dahil ettiler ve siz yine dışarda kaldınız sadece 2 puan ile

Şunu kast etmeye çalışıyorum madem bu işler puan usulü ile benim puanım 300 bir okulda 100 puan ile çalışanın yerine ben geçeyim o norm fazlası olsun
Komik değil mi? 😂

İlçe emri her an boşalabilecek bir norma verilmeniz anlamına gelmiyor diye biliyorum. Boş norma görevlendirmeniz yapılır. Norm fazlası atama döneminde tercih usulü varsa boş normlara tercih ve atamanız yapılır. Norm fazlası atamaları da Kasım-Aralık'ta gerçekleşiyordu ancak bu sene biraz karıştı işgerçi. Şu anki yönetmeliklere göre değildir yorumum, eski yıllardan kalan bilgiler ve yaşadığımız durumlara göre cevapladım hocam. Hayırlısı olsun sizin için.
Son olarak bahsettiğiniz boş norm il içinde, il dışında, özür grubunda ve bu sene gelen il içi sıramatik ile dolmazsa Kasım Aralık Norm fazlası atamasında puan üstünlüğüne göre sizin olabilir.
Anladım hocam çok teşekkürler kafamda oturdu ilçenin yanlış yönlendirmesi sonucu kafam biraz karışmıştı

Yanlış anlaşılmasın il içi ile bir derdim yok sitemim norm fazlası atamalarına. İptal edildiği ve ilçe grubu uygulaması için

Tabiki 300 puanı olanın hakkıdır ancak bulunduğum ilde bu durum suistimal ediliyor şöyle bir hikaye anlatayım bende

-yaklasik 10 yıl doğuda ilçe merkezine 65 km bir köy okulunda görev yaptınız ardından bir ile eş durumu ile gittiniz hizmet puanınız 300 norm fazlası atamalarına başvurdunuz ve size önce kendi ilçenizde başvuru yapmanız gerektiği daha sonra sonra diğer ilçeleri tercih edebileceğiniz söylendi ama ilçede norm açılmadı ve haliyle 100 hizmet puanlı başka biri sizin istediğiniz diğer ilçedeki norma yerleşti. Duruma ayak uydurup tam bir yer buldunuz ve bu sefer oldu derken hop bir değişiklik ile diğer ilçeleri de tercih sürecine dahil ettiler ve siz yine dışarda kaldınız sadece 2 puan ile

Şunu kast etmeye çalışıyorum madem bu işler puan usulü ile benim puanım 300 bir okulda 100 puan ile çalışanın yerine ben geçeyim o norm fazlası olsun
Komik değil mi? 😂
Dediğiniz gerçek olsaydı sizin 300 puanla geçtiğiniz yere 391 puanlı başka biri daha geçerdi. Böyle bir durumda kimse yerinde rahat olamazdı. Çünkü el elden üstündür.

Sizin dediğiniz gibi o ilçedeki norm fazlalarına il içi atamalarında öncelik verilmesi mümkün değil öyle bir durumda il içi ataması diye bir şey kalmaz. Sadece bizim branşa özgü olmayacak şekilde çoğu branşta norm fazlası birçok öğretmen arkadaşımız var. Bu nedenle il içi atamasında kimse yerinden kıpırdayamazdı. Herkesin eş durumu tayini isteme hakkı yok.

Ben size başka bir hikâye anlatayım. Norm fazlası durumdayım dediğiniz gibi saçma bir şekilde başka ilçeden tayin isteyemiyorum ama tercihler açılınca baktım listede okul yok. Aynı binadaki imam hatip bilgisayar normu boş biliyorum ama oda listede yok. İşin ilginci başka okulda yok. Neyse tercih yapamadım. Tercihin son günü saat 4 gibi tercih sayfasını tekrar açtım. Baktım ki üç okul var. Müdürü aradım yaz gel dedi. Saat 5 de tercihleri vermiştim ilçeye.

Neyse başka okuldan zümre toplantısından tanıdığım arkadaş aradı daha sonra hayırdır birader diye dedim böyle böyle son saat baktım. Beni tanımasa bana inanmazdı, çünkü tam alavere dalavere işi gibi oldu. Tercih boş ama atanan var. Kimse inanmaz.

Neyse birileri araya girmişte o arkadaş da başka iyi bir okula atandı.

Kısacası bu saçmalıkların nedeni sizin zümreleriniz değil. Çoğu kişi sizinle aynı durumda. Bazısı avantaj elde etmişse de bu avantajın nedeni büyük ihtimalle kendileri değil.

Doğu görevini evlenmeden bitirmek için doğuda çalışırsın ve bu esnada doğu görevine af gelir. Bundan sonra da hiçbir şeye güvenmez olursun. Mağdur iseniz bu durumun nedeni zümreleriniz değil.

Her tayin işleminin kuralları farklı. Norm fazlası tayinleri de dediğiniz doğru lakin il içi ve ildisi tayinlerdinde yanlış. Sizin mantığınıza göre il dışından da kimse gelemez keza öncelik ilici olanlara denir ve ilicindeki norm fazlası ile her yer doldurulur zaten. Şuan bir çok şehirde haddinden fazla norm fazlası var ve hiç bir ile il dışı tayin yapılamaz anlamına gelir bu. Asil haksızlık da o zaman çıkar keza yıllarca doğuda çalışıp 400 puan yapan biri varken eş durumu ile 40 puanla gelen biri tayin edilir sürekli. Çünkü il ilçe emrinde eş durumundan gelen bir sürü norm fazlası var ve onların eritilmesi imkansıza yakın.

Bu yıl Bt böte alan değişikliği sebebiyle Bt öğretmenlerine norm fazlası tayin döneminde tayin hakkı verilmedi. Şimdi il içinde norm fazlası olsanızda tüm öğretmenler puan üstünlüğüne göre atanacak.

hocam pardon da bulunduğu ilde yıllarda il içi bekleyenlerin hakkını ilçe emrine gelerek zaten alıyorsunuz bir de öncelik mi bekliyorsunuz??

Komik değil mi? 😂
hocam norm fazlası atmalarında önce ilçe tercihi bulunulur. tercih yapmazsanız veya boş yer yoktur bu sefer bütün il açılır tercih yapabilmeniz için. yine tercih yapmazsanız(şayet boş norm varken) sizi resen atayabilirler ki bu da son atamada iptal oldu.

BBNET
Geri