İlçe Milli Eğitim Siteleri Joomla'da yapılabilir mi?

Kodla Büyü

yyavuz07

Aktif Üye
İlçe Milli Eğitim Siteleri Joomla'da yapılabilir mi? Herhangi bir sakıncası var mı?Şimdiden teşekkürler...

tabi ki yapılabilir yalnız güncellemelere çok önem vermeli ve dikkat etmelisiniz. joomla bilinen bir platform olduğundan açıkları da çabuk yayılıyor. sitelerin hacklenmemesi için de güvenlik geliştirmelerine önem verilmeli. kolay gelsin.

Ben daha önceden Joomla Hizmeti veren sunucularda Joomla'yı kurdum ve Cpanelde veritabanlarını oluşturup siteyi yayınladım.Peki Meb serverlerinde veritabanını ve kullanıcıyı oluşturmak için ne yapmam gerekiyor?

internet.meb.gov.tr buradaki arkadaşlarla telefonla iletişim kur. Yardımcı olurlar veritabnı ile ilgili. Kendinizin yapabileceği bir şey yok. Veri tabanınızı oluştırup bilgileri size gönderirler.

bakanlık aşağıdaki yazıda olduğu gibi joomlaya karşı olduğunu söylüyor lakin herhangi bir yaptırımları yok. Bence kullanan kullanır yani kapayacağız edeceğiz demeleri hikayeden. gücü yettikleri il - ilçe sitelerini kapıyorlar laf geçiremediklerini kapamıyorlar. Antalya - Gaziantep - Aksaray açık kaynak kodlu cms sistemler. Bence bakanlığın yazısını pek kaale almamak gerekir.

Sayın Yetkili,

Aşağıda talep ettiğiniz hizmete ilişkin hesap bilgileri verilmiştir.

- PHP NUKE, MAMBO, JOOMLA ve benzeri açık kaynak kodlu ve güvenlik açıkları bilinen hazır portal uygulamalarını kullanmamanızı tavsiye ederiz.
Bunların kullanımından dolayı yaşanmış, zarar görmüş pek çok site mevcuttur.
Sitede kullanılacak kodların sizler tarafından yazılması güvenlik açısından daha uygun olacaktır.
- Veritabanı olarak Access yada Mysql kullanabilirsiniz.
- Her kurum için tek bir MySQL veritabanı açılmaktadır.
- Web barındırma hizmeti ile ilgili soru ve sorunlarınız için internet@meb.gov.tr e-posta adresi ile yazışınız.
- Oluşan iş yoğunluğu nedeniyle irtibatın telefon yerine e-posta adresi ile sağlanması daha uygun olacaktır.
- Yazışmalarda kurumsal (@meb.gov.tr uzantılı) e-posta adresleri kullanılmalıdır. Kişisel e-posta adreslerinden gelen istekler dikkate alınmayacaktır.
- Unutmayınız ki web alanınızın her türlü sorumluluğu size aittir.
- Alanınızda ki her türlü aktivite sunucular tarafından log dosyalarınıza kayıt edilmektedir.
- İnternetten bulduğunuz, alanınızın güvenliğini tehdit edebilecek şüpheli kodları kopyalamayınız.
- Kanunlara aykırı içeriği alanınızda bulundurmayınız, yayınlamayınız.
- Kendi alanınızda veya sunucuda tespit ettiğiniz güvenlik açıklarını internet@meb.gov.tr adresine bildiriniz.
- Alanınıza ait şifreleri başkaları ile paylaşmayınız.
- Gerektiğinde internet@meb.gov.tr e-posta adresi ile irtibata geçerek değiştirilmesini isteyiniz.
- Kurumunuzun içeriğinin dışarda herhangibir sunucuda barındırılması güvenlik nedeniyle bakanlıkça yasaklanmıştır.
- Tüm içeriğinizin MEB sunucularında bulunması gerekmektedir.

M.E.B. EĞİTEK
İnternet Hizmetleri Şubesi (internet@meb.gov.tr)
Tel : (312) 413 12 03

BBNET
Geri