İlçe Müdürü Görev Verdi Ama?

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar İlçe Mebbis Yöneticisi olarak çalışıyorum. İlçe Müdürü zaman zaman yapılmasını istediği şeyleri söylüyordu ben de yapıyordum. İlçedeki tüm öğretmenlerin Mebbis bilgilerinin güncellenmesi zaten ilk işimizdi. Fakat bir çırpıda bitmiyor bilgi güncelleme işi. Çünkü her öğretmenin farklı bilgileri eksik olabiliyor, raporlardan aldığımız eksik bilgilerden başka bilgiler de eksik olabiliyor felan ben de zaman içerisinde eksiklikleri gördükçe (tespit ettikçe) düzeltiyordum.

Geçen gün ilçe müdürü yapılmasını istediği bilgi güncelleme işini yazılı olarak verdi bana. Bildiğimiz üst yazıyı yazmış, getirdi verdi. (Bunu "işimizi resmi-ciddi yapalım" olarak da algılayabiliriz, göz korkutmak olarak da veya ne biliyim "ben amirim sana yazılı emir veriyorum" olarak da)

Fakat ben bu görevi bitirdiğimde benden istenen şekilde düzenleme yaptığımda kendimi sağlama almak adına yine yazılı olarak mı cevap vermeliyim müdüre. Yani evrak kayıta girilmek üzere bir dilekçe yazıp "verdiğiniz görev ....... tarihte tamamlanmıştır" şeklinde bir yazı ile mi vermeliyim. Bu konuda tecrübe yaşayan olduysa nasıl tavır takındığını paylaşabilir mi?

Yani sadece "işi tamamladım" dediğimde, bana verdiği yazılı emirden dolayı başıma iş çıkarması muhtemel midir?

anlamadığım MEBBİS Yöneticisinin bilgileri girme zorunluluğu mu var. senin görevin ilgili personele gerekli şifreleri vermek değil mi. onlara hesaplarını açıp ver onlarda işllerini yapsınlar...

Hocam böyle bir usül yoktur bence. Görev verilir yaparsınız.Yaptım diye de herhangi bir yazı verilmez. Aklınızı da neden böyle birşey getirdiniz anlamadım . Mebbis bilgilerinin güncellenmesi ile alakalı 3 kez bizim okula yazı geldi. Çok önem veriyorlar ondan üst yazıyı size vermiş olabilir.

Normal prosedür olarakta görebilirsiniz. Okullarda bile müdürler öğretmenlere görevlerini yazılı verirler. Size bu yazıyı verirken işinizi düzgün yapın sonucu çıkartacak seyler söyledi mi

Hocam bilgi güncelleme işi veya başka herhangi bir iş olduğunda sözlü olarak zaten anlaşabiliyorduk :)

Fakat son 2-3 gündür bir gerginlik hissediyorum, sanki "ulen bir yanlışını görüyümde ben biliyorum" der gibi. :D

Ben de bu yazıyı alınca şahsen işkillendim. Tabii bozuntuya vermedim, birşey demedim, "tamam, halledeyim" dedim ama yine de yasal olarak yapmam gereken birşey var mı diye merak ettim. Sonra kek gibi tuzağa düşmeyelim.

Kusura bakmayın da İlçedeki öğretmenlerin mebbislerini güncellemek Mebbis çinin işimi ? Zannetmiyorum

Ayrıca Mebbis çilerin görev tanımları bellidir. Gerisi sizi bağlamaz ve sorumlu tutulamazsınız

İdarecinle ilgili böyle durumlar varsa en güzeli gidip konuşmak. Öyle bir gerginlik hissediyorsanız gidip konuşun. Bu işleri zaten yapıyorduk, yazılı olarak verdiniz. Bir eksiklik gördüğünüz için mi bu şekilde yaptınız yoksa prosedür olarak mı yaptınız şeklinde. Adam sende eksiklik görüyorsa haberin olur. Yok normal prosedürse için rahatlar

Sayın Hocam,

MEBBİS Yöneticisi Yönetmeliği var. Öncelikli olarak Yönetmeliği okuyun. Çünkü siz bu Yönetmeliğe tabisiniz. Verilen görevler Yönetmeliğe göre ise zaten asli işiniz. Değilse yapmayabilirsiniz.

Resmi yazı işine gelince Yönetmelik gereği yapmanız gerekenleri yaparsınız. Diğerlerini de Yönetmeliği ilgi tutup yapmadığınızı ve ilgili şubenin yapması gerektiğini belirtirsiniz.

İyi çalışmalar.

Hocam bu sene başlayan öğretmenlerin neredeyse tüm bilgileri eksik, kurum sicil no, emekli sicil no, IBAN no, fotoğraf, eposta adresi, telefonu .....
Öğretmenlerin de bunları başarabileceğini sanmıyorum.

Şu an şeyle ilgileniyorum. Zorunlu hizmetle ilgili bazı öğretmenlerde "Zorunlu hizmet yükümlüsü" yazıyor, bazılarında "Zorunlu hizmet yükümlüsü değil" yazıyor, bazılarında "yapıyor", bazılarında ise "tamamladı" yazıyor. Öğretmenler bunu takıntı yapmışlar, neden bizde farklı yazıyor diye 8-9 öğretmen geldi. Şahsen neden farklılık olduğunu ben de bilmiyorum "Zorunlu çalışma yükümlüsü" ile "Yapıyor" aynı şey olmalı veya "Zorunlu çalışma yükümlüsü değil" ile "Tamamladı" aynı şey olmalı ama neden farklılık var bilmiyorum. Öğretmenlerde buna takmışlar. Neyse halletmeye çalışıyoruz sıkıntıları.

Bana bu görevi yazılı olarak verdiği için şaşırdım. Dedim ya az önce 2-3 gündür anlamadığım bir gerginlik var. Sakata gelmeyeyim demiştim. Ama sanırım compteach06 hocamızın dediği gibi fazla önem verdiklerinden üst yazı ile istemiş olabilirler.

her_dem hocam çok haklısın, işi bitirince şöyle bir konuşma fırsatı yakalamaya çalışayım. Açıkcası insan çekiniyor, malum, sendika çok güçlü, ne olur ne olmaz... Biz hatalı iş yapmayalım, her işimizi doğru yapalım da, kim kendi işini nasıl yürütüyorsa yürütsün o bizi ilgilendirmez.

habibocak hocam bilgilendirme için teşekkürler.

akademia hocam maşallah tüm ilçeyi sırtlamış gidiyorsun :) ilgili birimdeki memur arkadaşlar ne yapıyor anlamadım ki. senin bahsettiğin iş ve işlemler özlük(mebbis tüm bilgileri güncel tutar) ile atama (ilk atama bilgilerini eksiksiz mebbis e girer )alanına giriyor. git o bölümdeki arkadaşlara durumu izah et ve oturup yapsınlar (kesinlikle işten kaç üzerinden at olarak kastetmiyorum )

daha çok aktif iş yapan değil de koordinatör tarzı çalışmanda fayda var. yine halledilecek acil işleri sen hallet ama ilgili birime de vererek onların da uğraşmasını çalışmasını sağla

son olarak da Habib Ocak hocamın dediklerini dikkate al :)

AKADEMİA' Alıntı:
Şu an şeyle ilgileniyorum. Zorunlu hizmetle ilgili bazı öğretmenlerde "Zorunlu hizmet yükümlüsü" yazıyor, bazılarında "Zorunlu hizmet yükümlüsü değil" yazıyor, bazılarında "yapıyor", bazılarında ise "tamamladı" yazıyor. Öğretmenler bunu takıntı yapmışlar, neden bizde farklı yazıyor diye 8-9 öğretmen geldi. Şahsen neden farklılık olduğunu ben de bilmiyorum "Zorunlu çalışma yükümlüsü" ile "Yapıyor" aynı şey olmalı veya "Zorunlu çalışma yükümlüsü değil" ile "Tamamladı" aynı şey olmalı ama neden farklılık var bilmiyorum. Öğretmenlerde buna takmışlar. Neyse halletmeye çalışıyoruz sıkıntıları.

Yukarıdaki bölümle ilgili açıklama yapayım. Tamamladı: Zorunlu hizmetini yapıp bitirmiş olan öğretmenleri kapsar.
Zorunlu hizmet yükümlüsü değil: Af ile zorunlu hizmeti iptal edilenleri kapsar.
Zorunlu çalışma yükümlüsü: Aftan sonra atanan öğretmenleri kapsar.
Yapıyor: Yine aftan sonra atanmış olup, çalıştığı kurum zorunlu hizmet kapsamındadır.

hocam kaç öğretmen var o ilçede
konumuzdaki gibi "ücra"daysanız az kişidirde
büyük bir ilçeyse sıkıntı çünkü bu kıdem-dereceler falan hep eksiktir bitmez o iş
kayseri de her okul kendi yaptı

BBNET
Geri