Hocamın dediğini görmek için baktım gerçekten liste fiyatının enaz 25 Bin üzerinde satıyorlar. Yanlış bilmiyorsam eylülde bu alım satım işini sadece galericiler yapacak hikmeti ne olaki acaba?Hocam yeni gelen araçları galeriler anında kapıp sarı sitede 20-30 yukarısına koyuyor. Misal Skoda Kamiq. Daha geçen hafta geldi, şu anda araç kalmamış bayilerde. Açın bakın Skoda sitesindeki fiyatına, birde girip sarı siteye bakın. Hükümet buna göz yumduğu sürece düşmesi imkansız.
Çok doğru demiş ancak bunu sadece galerici yapmıyor. Martta okulun kapandığı hafta Aksaray'da hyundai plaza 2019 model i20 otomatik elit paket 23.000 km de 127.000tl olarak sarı sitede ilan vermişti. Aynı aracın sıfır fiyatı 124.000 tl görünüyordu ama sorsan bayiye galericiler yapıyor oluyor. Fırsatını bulunca bayi de yapıyor. 2 Temmuzda araç almaya ankaraya gittik araca giderken lüks araç satan galeride durdu beraber gittiğimiz galerici konuştular esnaf olarak, bayiden araç istiyorum vermiyor dedi. Trabzondn bulduk arkadaşlar gitti almaya geliyorlar kaç tane telefon geldi araç çıkmasın kaça veriyorsan alalım hemen uğraştırma Ankara'ya kadar diye dedi adam.Sayın hocalarım, bugün Peugeot bayisine gittim 3008 incelemek için, satış temsilcisi ile baya konuştuk malûm durumlar hakkında. Active Prime paket dizel otomatik "0" araç bayide 300bin civarı, ekstralar veya indirimler ile 3 aşağı 5 yukarı değişiyor. Ve malûm sarı siteyi açtık, aynı paket , aynı model araçları inceledik, en uygunu bayiden 12bin TL daha yüksek. Yetkilinin dediği şu şekilde "Galericinin 3 5 tanıdığı geliyor, bayideki araçları topluyor, sonra piyasayı yükseltip kendi fiyatlarına satıyor. Şu anda 2008 için benzer bir durum yaşıyoruz" dediler