İhtiyarı focus mu :) Genç Accent Clio mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan katre82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

katre82

Site Gezgini
Arkadaşlar ford focus 1.6 modelleri içerisinde tutulan model hangisidir?
1.6 Ambiente
1.6 Collection
1.6 Comfort
1.6 Ghia
10bin liralık arabamı satıp 18 - 22bin arasında düşünüyorum. yakıt tüketimleri nasıldır?(tüplü)

2001 2004 model 100.000 km aşmış focus mu yoksa clio accent gibi daha genç araba mı almalıyım?
tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız karar vermeme yardımcı olacaksınız.
Teşekkürler.

hocam dün bir eczacı arkadaş aldı.
2004 model collection + güvenlik paketi. 22300tl, tüplü ama ruhsata işli değildi, satan adam 1 hafta olmuş tüpü takalı. 84000 km de 4 yazlık 4 kışlık lastik
en tutulanı bilmiyorum ama en kıymetlisi ghia modelidir. 2001 den 2008 modellere kadar ghia en üst sınıf. 2008 sonrası ghia kalktı titanium oldu.

hocam arkadaşın dediği gibi en dolu modeli dediğin tarihler aralığında ghia modeli... km sine göre fiyatlar değişmekle birlikte, dediğin fiyat aralığında çok rahat bulabilirsin.. bende focus kullanıyorum.. 2004 comfort paket bende ki.. 2003 ve öncesi yani focus 1 kasa alırsan onun ghia modeli ile, 2003 ve sonrası ghia modeli arasında bariz farklılıklar var.. örneğin dijital kilima, hava yastığı sayısı gibi.. 2003-2005 arası focus kasası makyajlı focus 1 kasa diye adlandırılmaktadır. başkada soracağın varsa cevaplarım hocam.. saygılar...

macar20' Alıntı:
hocam arkadaşın dediği gibi en dolu modeli dediğin tarihler aralığında ghia modeli... km sine göre fiyatlar değişmekle birlikte, dediğin fiyat aralığında çok rahat bulabilirsin.. bende focus kullanıyorum.. 2004 comfort paket bende ki.. 2003 ve öncesi yani focus 1 kasa alırsan onun ghia modeli ile, 2003 ve sonrası ghia modeli arasında bariz farklılıklar var.. örneğin dijital kilima, hava yastığı sayısı gibi.. 2003-2005 arası focus kasası makyajlı focus 1 kasa diye adlandırılmaktadır. başkada soracağın varsa cevaplarım hocam.. saygılar...

hocam arabanızın yakıtı ne kadar acaba. birde comfort modelinden memnunmusunuz? saygılar hocam

bende 2001 ambiante var hocam.
focusun her türlüsü kraldır.
şehirçi kışın 270 - 280 tl yakıyor. brc tüplü. ambiante modelinde bile abs - hava yastığı- klima - var.
chia ile çalik jant, aliminyum alışımlar, 4 kapı otomatik cam, ön konsolda maun kaplama haricinde fazla bi fark da yok.
tavsiye olunur. hayırlısı olsun inşallah. şimdiden hayırlı olsun.

massoud' Alıntı:
bende 2001 ambiante var hocam.
focusun her türlüsü kraldır.
şehirçi kışın 270 - 280 tl yakıyor. brc tüplü. ambiante modelinde bile abs - hava yastığı- klima - var.
chia ile çalik jant, aliminyum alışımlar, 4 kapı otomatik cam, ön konsolda maun kaplama haricinde fazla bi fark da yok.
tavsiye olunur. hayırlısı olsun inşallah. şimdiden hayırlı olsun.
kısmet hocam bakalım.
teşekkürler.

Her zaman temiz bakımlı ihtiyar üst sınıf, genç alt sınıftan daha iyidir. Örneğin 96 model e 200 e bin bir de git ucuz(küçük sınıf) 2013 arabaya bin 96 modeldeki tadı bile alamazsın...

zzh' Alıntı:
Her zaman temiz bakımlı ihtiyar üst sınıf, genç alt sınıftan daha iyidir. Örneğin 96 model e 200 e bin bir de git ucuz(küçük sınıf) 2013 arabaya bin 96 modeldeki tadı bile alamazsın...
:+1:
ama bakımlı olması kesin şart yoksa alması kolay, binmesi masraflı olur

erhnhtms' Alıntı:
zzh' Alıntı:
:+1:
ama bakımlı olması kesin şart yoksa alması kolay, binmesi masraflı olur

ihtiyar üst sınıf için km sınırlaması ne olmalı ?

Bence genç araba... Ne kadar kaliteli olursa olsun nihayetinde hareketli parçalar. Zaten şimdiye kadar aşınmış olur. Bir de sen kullanınca daha da yıpranacak (hemen satmayıp uzun süre kullanmak düşünülüyorsa). 200 binde bi araba alıp 50 bin km de kullanıldığı zaman artık o arabayla çay ocağında oturup tavla atabilirsin. Gardaş olmuştur sana çünkü :D

Viraja girdiğinde yada frene bastığında arabanın gençliği seni kurtarmaz ama güvenli olması seni kurtarır.

Bence araba karşılaştırırken sürüş kalitesi ve güvenliğine bakmak en mantıklısı. :sleep:

hocam şehir dışı yol yapan biri değilim diyorsanız, ve arabam genç ve km az olsun diyorsanız clio yada accent düşünülebilir. Ama hocam tatillerde veya hafta sonları uzun yol yapıyorsanız kesinlikle focus, ayrıca bahsettiğiniz yıllarda da ghia modeli tercihiniz olsun. diğer arkadaşlar gibi bana kalırsa da şehir içi için ben yine focus derim, ama aracım genç olsun derseniz siz bilirsiniz.

2004 focus collection otm. HB sahibiyim ghiadan farkı dijital klima falan. çok konforlu ve sağlam bi araba konfor ve güvenlik arıyorsan tavsiye edrim yol tutuşu efsane...
olumsuz yönleri
ford yakıt tüketimi fazla değil ama clio accent kadar az değil
kasko fiyatı model düşük olduğu için pahalı
başka da yok aklıma gelmedi.
bence ikisine de bin- sür farkı gör.

şehir dışına çıkmıyorum gittiğim en uzak mesafe yılda bir belki oda 200km lik yol.
ev borcuna girmeden önce beni 7 8 yıl idare edecek bi araba alma niyetindeyim.
arabanın güvenli olmasını tabiki isterim.
en az 7 8 yıl bineceğimi düşününce yüksek model diyorum. ama güvenlik konusunda ise accent clio kağıt gibi kaportaya sahip. ondan hangisini alacağıma karar veremiyorum. aslında çok fazla yol yapan biri de değilim. yıda ortalama 5000 km felan.
önerileriniz için sağolun.

Alacağım arabayı uzun süre kullanmak istiyorum diyorsan ben genç arabadan yana hakkımı kullanırdım hocam.

turab05' Alıntı:
Arkadaşlar ford focus 1.6 modelleri içerisinde tutulan model hangisidir?
1.6 Ambiente
1.6 Collection
1.6 Comfort
1.6 Ghia
10bin liralık arabamı satıp 18 - 22bin arasında düşünüyorum. yakıt tüketimleri nasıldır?(tüplü)

2001 2004 model 100.000 km aşmış focus mu yoksa clio accent gibi daha genç araba mı almalıyım?
tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız karar vermeme yardımcı olacaksınız.
Teşekkürler.
turab05 hocam bende 2004 focus ghia modeli var 110000 km de aracım. 2004 focusum sıfır clio ve accentler le karşılaştırmaya bile girmez. clio da accent te era da sürdüm. focus bir başka ghia veya collection bulursan (temizini) kaçırma derim. artılarını söyleyim. ihtiyar olduğu için yıllık vergim 360 lira sıfır veya 1-3 yaş aralığında clio veya era alırsan yılllık 800 tl vergi ödersin. konfor desen harika, ses problemi yok motorun çalıştığını bile hissetmezsin. tüplü ortalama şehir içi 28-30 kuruş yakar şehirdışı 22-24 kuruş yakar (atiker tüp) kasko yaptır gönül rahatlığıyla bin. kaza durumunda parçası biraz tuzlu bi tampon 400 tl ortalama. karar senin. şimdiden hayırlı olsun ....

Hocam gecen sene aynı dertten bende muzdariptim. accent mi clio mu focus mu diye.sonunda 2004 focus aldım. şimdi diyorumda doğru karar vermişim. 89 km de tüplü confort modeli. ben gecen sene 23 e almıştım kazasız boyasızı. gecen hafta yakıtını ölçüm. sehir içi 27 kuruştu. tabi değişiyor lpgye göre.ben memnunum ama karar sizin.

blackpeace123' Alıntı:
Hocam gecen sene aynı dertten bende muzdariptim. accent mi clio mu focus mu diye.sonunda 2004 focus aldım. şimdi diyorumda doğru karar vermişim. 89 km de tüplü confort modeli. ben gecen sene 23 e almıştım kazasız boyasızı. gecen hafta yakıtını ölçüm. sehir içi 27 kuruştu. tabi değişiyor lpgye göre.ben memnunum ama karar sizin.
Tüplü araçların yakıtı hesaplanırken harcanan benzin göz ardı ediliyor.
Uzun süre kullanılacak araçlarda sadece km.ye motora bakmak yetmez. 10 yaşından sonra kasko çok pahalı olur, ve metal yorgunluğu başlar. Hocam seçim yaparken bunları göz önünde bulundur. Şimdiden seçimin hayırlı olsun.

BBNET
Geri