İdari Kısımda Port Çoklama

Kodla Büyü

hyrgul

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Müdür odasındaki bir port için port çoklama talebi yapılabiliyor mu?
Bir de port çoklama olursa ip aralığı yine idari kısımdaki aralıkta mı olur? Yani bu porta bağlanan cihazlar idari kısımdaki cihazları görür mü?

fatih ağından bahsediyorsanız port çoklamaya izin vermiyorlar diye biliyorum

Müdür odasındaki bir port için port çoklama talebi yapılabiliyor mu?
Bir de port çoklama olursa ip aralığı yine idari kısımdaki aralıkta mı olur? Yani bu porta bağlanan cihazlar idari kısımdaki cihazları görür mü?
Özel izinle olabilir ekip gelir ayarlamaları yapar ama tam bilmiyorum bizim okulun ek binasına tek cat6 kablo geliyo SWİCH ile çoklanıyor siz Bi fatih projesi ekibine sorun

Öğretmen odası için port çoklama talebini pybs kayıt açarak yaptırdım. IP aralığı bt sınıfıyla aynı oldu.

Port çoklamadan sadece 1 bilgisayarı kablosuz bağlayacak bir senaryo var mıdır?
Ben kablosuz router ile denedim ama olmadı. Çalışacak senaryoda idari taraftaki bilgisayarı da görmek istiyoruz.

Router'ın LAN adresine fatih ağında sabit cihazlar için ayrılan IP aralığından bir IP ataması yaptık. (192.168.0.2 - 192.168.0.20 / 255.255.248.0)
DHCP'yi kapattık. IP ataması fatih sistem odası tarafından yapılsın diye.
Data portundan gelen interneti router'ın LAN portlarında birine taktık. Access Point gibi çalışsın diye. (WAN portu boş)
Wifi ayarlarını da yaptıktan sonra çalıştı. Kablosuz olarak idari taraftaki paylaşımları da görebiliyoruz.
Tüm bu ayarları router'a kablolu olarak bağladığımız bir pc ile yaptık.

Son düzenleme:
İdari taraftaki portu çoklamadan kablosuz router ile sadece 1 cihazı bağlayabiliyoruz.
Şimdi portu çokladığımızda ise durum şu şekilde:

İdari taraftaki cihazların ip bilgileri;
Kod:
ip            : 192.168.7.x
subnetmask    : 255.255.248.0
gateway       : 192.168.0.1
şeklindedir.

Bu portlardan birini çokladığımızda;
Kod:
ip            : 192.168.23.x
subnetmask    : 255.255.248.0
gateway       : 192.168.16.1
şeklinde ip dağıtarak bir alt ağ oluşturuyor.
Dolayısıyla cihazları çoğaltarak kablosuz bağlasak bile idari taraftaki cihazlarla dosya ve yazıcı paylaşımı yapamıyoruz.
Dosya ve yazıcı paylaşımı olacak şekilde birden fazla kablosuz cihazı idari tarafta nasıl bağlayabiliriz?

ilksms
Geri