aynı durumdayım hocam il merkezine uzak bi ilçedeyim.çalışma ortamı olarak bulunduğum yerde rahatım.kurs ve ders problemim yok.il içinde tayin zorlaşıyor alternatif olsun 3 yıl geçerliği var diye idarecilik sınavına girmiştim.77.5 aldım.il merkezine yakın okullar var tercih yaparsam çıkma şansı var ama kararsızım.idarecilik 8-5 çalışma saatleri,okula çakılı kalmak,sorumluluğun öğrenci-öğretmen-veli artışı sırf merkeze yaklaşmak için tercih edilir mi bilmiyorum.eşim de öğretmen idareci olursam tatiller de bölünecek tabi.22 saat dersim var. Merkezde imam hatipte çalışıyorum.
1 günüm boş olacak.
İdarecilikten 65 puan aldım. Tercih yapabilecek okullar da var. Lise, Ortaokul, HE, Öğretmenevi..vs
Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bir de BİLSEM seçmiyoruz galiba.TEF mezunları Anaokulu, İlkokul ve RAM dışında her yeri yazabiliyor mu?
Başvuru ekranı açıldığında netleşecek büyük ihtimalle ama bence tercih Edebiliriz. Genelde "aynı türdeki" kuruma öğretmen olarak atanabilmek şartı oluyor. Meslek lisesinde branşı/bölümü olmasa bile bir öğretmenin atanabilmesi de bu yüzden.Hocam Anadolu lisesi mdr yrd tercih edebilir miyiz
Hocam müdür yardımcısı olarak etki az oluyor müdür olarak biraz daha mümkün. Ben öğretmen olarak çok rahatım. Ama verimli miyim tartışılır... Açıkçası biraz sıkıldım, yönetim kademesini deneyimlemek istiyorum. Müdürlük için de ön şart zaten direk müdür olunamıyor. Bir de, istediğimiz zaman öğretmenliğe geçebiliyoruz ama atanma (görevlendirme değil) fırsatı bir daha ayağa gelir mi gelmez mi belirsiz. O yüzden değerlendirmek lazım.mesleğe bakış açınız ve beklentilerinize göre öğretmenlik veya idarecilik tercih edilmeli. konu mankeni olarak mı yer alacaksınız? OKUL içeriğine katkı getirmek gibi kaygılarınızvar mı? Hangi konularda katkı getirmeyi düşünüyorsunuz? idealist misiniz günü mü kurtarmaya çalışıyorsunuz? gibi konularda fikirlerinizi netleştirdiğiniz de zaten cevabı bulacaksınız.
Hocam ben ikisini de yaptım. İdarecilik(Müdür Yardımcılığı) bildiğin amele hayatı. Müdür ile öğretmenler arasında kalıyorsun. Ayrıca bilişimcisin diye bütün evrak işleri olsun tablo yapma olsun vs. hepsini sana yüklüyorlar. Milli Eğitim nasolsa o okulda bilişimci müdür yardımcısı var diye kendi işlerini de sana yüklemeye çalışıyorlar. 2 saat zorunlu toplam 12 saat derse girebiliyorsun ve ona göre ekders ücretin artış gösteriyor fakat değer mi dersen bana kalırsa kesinlikle değmez. Sabah okula gel akşam 5 te çık olayını düşünüyorsan yanılırsın çünkü bazen öyle bir işler kalıyor ki yedi sekiz e kadar mesai yapmak zorunda kalıyorsun. Okulda öğrenci öğretmen evrak vs işleri derken ailenle geçirmen gereken zamanı bile okulu düşünerek geçirmeye başlıyorsun ve aile hayatın kötüleşiyor git gide. Ben son üç senedir idarecilik yapıyordum. Artısı nedir bu üç senenin dersen üst düzey amir(!) dediğin kişilerin işlerini yaptığın için tanınıyorsun ve bir işin olduğunda hemen hallediliyor eksisi ne dersen yukarıda saydıklarım sadece bir kısmı. Ama en önemlisi mesleki olarak köreliyorsun. Örnek vermek gerekirse Arduino günümüzde bir çok platformdan ücretli veya ücretsiz öğrenilebilecek çok karmaşık olmayan(Ortaokul veya lise öğrencilerine anlatacağın kısmı) bir sistem. Ama ben idare işlerinden zaman ayırıp daha void komutu yazmış değilim. Çok şükür bu sene bıraktım idareciliği ve kafam o kadar rahat ki anlatamam.özellikle her ikisini de yapmış olanlar ne tavsiye eder?
özellikle her ikisini de yapmış olanlar ne tavsiye eder?
Neden müdür olmuyorsunuz hocam? Yanlış anlamayın birçok müdür yardımcısı senelerce bu görevde kalıyor.idarecilik=stres. devamlı bir yazı bir emir gelir. her defasında ne yapacağını düşünürsün. çoğu yazı ekip işidir ama ortada kimseyi bulamazsın. işleri tek başına halledersin, müdür övünür. 5 yıldır idarecilik yapıyorum ama resmen bıktım artık. gelen yazıları anlamak bir dert, yapmak bir dert. Mart ayında istifa edeceğim. meslek lisesi öğretmeni olarak yoluma devam edeceğim. umarım pişman olmam (ki olmayacağımı düşünüyorum)
Neden müdür olmuyorsunuz hocam? Yanlış anlamayın birçok müdür yardımcısı senelerce bu görevde kalıyor.
Kendi adıma müdür olabilmek için müdür yardımcısı olmuştum. Ön şarttı çünkü.
Onca yıl müdür yardımcılığı yapıp okul müdürlüğüne geçiş yapmamanız bence hata olmuş.. Belki de o yüzden bunalmış olabilirsiniz hocam ama neyse artık yukarıda saydığınız işlerden ayrıldınız.. Hakkınızda hayırlısı olsun..dün itibariyle idareciliği bırakıp aranıza döndüm arkadaşlar. kendimi tüy gibi hafiflemiş hissediyorum. Dys yok, yazı yok, yeni iş yok, stres yok, ivedilikle yetiştirmem gereken iş yok, bilişimcisin diye bilgisayarla ilgili her yazıyı sana gönderen yok, stratejik plan yok, sivil savunma yok, brifing yok, okul aile birliği yok, personel takibi yok, ozdegerlendirme yok, projeler protokoller yok, okul sağlığı yok, hijyen yok, sıfır atık yok, kantin denetimi yok, öğretmenlerin peşinden koşmak yok, iş güvenliği yok, ÖSYM işlemleri yok.. artık huzur var sadece. yahu ne aptalmışım diyorum, yıllardır kendimi yıpratmışım, haberim yokmuş. bir daha büyük konuşmayayım ama müdür yardımcılığı yapmam diye düşünüyorum. ha belki 5 yıl sonra müdürlük düşünebilirim. o da ufak bir okulda olursa. öğretmenlik gibisi yok. yani milli eğitim bünyesinde çalışılacaksa.