İdareci olarak çalışan TİF ve KBS sorumluları Paylaşımları

Kodla Büyü

SogukSabah

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Taşınırların yeni KBS sistemine aktarılması ile ilgili olarak çalışmalarını tamamlayanlar var mı?
Envanter girişi yaparken Dayanağı belgenin tarihi ve sayısını yazmazsak sorun olur mu? Bu tarih ve sayılarla ilgili bir bilgi okulda malesef bulunmuyor. Daha önceki tif girişlerinde de yazılmamış bu bilgiler.
Birde demirbaş düşümü yaparken tif üzerinden düşüp Taşınır düşüm tutanağını ilçeye göndermemiz yeterli olur mu başka bir işlem yapmaya gerek var mı?

Ben bitirdim. Dayanağı belgenin tarihi önemli değil. Mebden gelen yazının tarih sayısını yazabilirsin.
Demirbaş düşümü yapmak için önce çıkış tifi oluşturun. Sonra hurdaya ayırma onay belgesi çıkarıp komisyona imzalatın raporu alıp hurdaya ayırma tifinî onaylayın. Üst yazı ile defterdarlığa veya mal müdürlüğüne verin.
Hepsi bu.

arkadaşlar, şu demirbaş ekleme ve sistemden düşürme olayının nasıl yapıldığını video ya çekip paylaşabilecek bir arkadaş var mı? paylaşırsa çok makbüle geçecek inan..

adalim' Alıntı:
Ben bitirdim. Dayanağı belgenin tarihi önemli değil. Mebden gelen yazının tarih sayısını yazabilirsin.
Demirbaş düşümü yapmak için önce çıkış tifi oluşturun. Sonra hurdaya ayırma onay belgesi çıkarıp komisyona imzalatın raporu alıp hurdaya ayırma tifinî onaylayın. Üst yazı ile defterdarlığa veya mal müdürlüğüne verin.
Hepsi bu.

Peki hocam tüketime verdiğimiz malzemeler var, çıkış tifi oluşturduk. Mebbis taşınır üzeride çıktığımız malzemeler ambarda hala görünüyor (miktar = 0 olarak) ambarda ki silinme olayı nasıl olacak ilçe meb mi düşecek bunları? hehangi bir yazı yazmamıza gerek var mı?

merhaba arkadaslar müdür yardımcımız düşümleri yapıp malzeme listesini ayarladı ben de yeni sistem kbs de bu ürünleri giriş yapıcam. ilk nerden başlamalıyım?
-direkt envarter girişi mi yapmalıyım tek tek yoksa önce ambar filan oluşturmalı mıyım?
-bir de biz ilkokul okul giriş işlemlerinde birsürü seçenek var bu ürünleri girerken ben hepsi için envarter girişini mi yoksa bağış/hibe girişini mi seçicem? :cry:

Bilsa yeni tif kbs aktarım programını piyasaya sürdü arkadaşlarım. Toplu bir şekilde gönderiyor teker teker girmenize gerek kalmıyor. :idea:

bu işi de üstümüze almışsınız bravo... yakında tüm bilgisayarcılardan bunu da yapmalarını beklerler... anlamıyorum ki bu işin bilgisayar öğretmeniyle ne alakası var? müdür yardımcısı bunu da yapamayacaksa bıraksn ben oturayım o koltuğa... küçük okullarda bunu yapıyorsunuz ben büyük okullara geçince halinizi görmek isterim...

ates' Alıntı:
merhaba arkadaslar müdür yardımcımız düşümleri yapıp malzeme listesini ayarladı ben de yeni sistem kbs de bu ürünleri giriş yapıcam. ilk nerden başlamalıyım?
-direkt envarter girişi mi yapmalıyım tek tek yoksa önce ambar filan oluşturmalı mıyım?
-bir de biz ilkokul okul giriş işlemlerinde birsürü seçenek var bu ürünleri girerken ben hepsi için envarter girişini mi yoksa bağış/hibe girişini mi seçicem? :cry:

Hocam elinizde var olanları envanter girişi seçeneğini kullanarak aktaracakasınız.

h333n' Alıntı:
Bilsa yeni tif kbs aktarım programını piyasaya sürdü arkadaşlarım. Toplu bir şekilde gönderiyor teker teker girmenize gerek kalmıyor. :idea:

Bu program ne işe yarıyormuş? MEBBİS ten alıp KBS yemi giriyormuş?

egitimci.' Alıntı:
bu işi de üstümüze almışsınız bravo... yakında tüm bilgisayarcılardan bunu da yapmalarını beklerler... anlamıyorum ki bu işin bilgisayar öğretmeniyle ne alakası var? müdür yardımcısı bunu da yapamayacaksa bıraksn ben oturayım o koltuğa... küçük okullarda bunu yapıyorsunuz ben büyük okullara geçince halinizi görmek isterim...
:+1:

adalim' Alıntı:
h333n' Alıntı:

Bu program ne işe yarıyormuş? MEBBİS ten alıp KBS yemi giriyormuş?

Evet adalım hocam mebbisten hazırladığımız excel i program alıyor ve kbs ye otomatik gönderiyor

btnotlari' Alıntı:
var mı sıkıntı hocalarım az gün kaldı

hocam siteniz gerçekten çok güzel. emeğiniz, çalışmalarınız için gerçekten teşekkür ve tebrik ederim.
düşüm işi şimdilik tamam. ya nasip kbs ye kayıt olayına. siz onu da yaptınız galiba ama bize yeni şifre hesap falan gelecekmiş. onda sonra yeni yılda başlayacakmışız ona da

mudamet' Alıntı:
btnotlari' Alıntı:
var mı sıkıntı hocalarım az gün kaldı

hocam siteniz gerçekten çok güzel. emeğiniz, çalışmalarınız için gerçekten teşekkür ve tebrik ederim.
düşüm işi şimdilik tamam. ya nasip kbs ye kayıt olayına. siz onu da yaptınız galiba ama bize yeni şifre hesap falan gelecekmiş. onda sonra yeni yılda başlayacakmışız ona da

rica ederım hocam elımden geldınce dınledıklerımı paylastım .Umarım faydalı olmustur.

vedat' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:
:+1:

idareci olan bilişimciler neysede diğer bilişimciler niye herşeyi onlar yapıyor. Ek dersi bile bizim branşlar yapıyor. Anlamadım ben bu işi :o

Bu işi resmi yazıyla bize yaptırtma durumu var mı, yapmayacam dersem müdür yazar bi yazı bana verir görevi, o zaman ben nasıl hareket etmeliyim sizce?

Arkadaşım kendi işiniz değilse uğraşmayın. ben uğraştım 2 sene canla başla ama benim onların(idareciler) iyiliğine ihtiyacım olduğunda yanımda olmadılar.
Ben de şimdi hiç elimi bile sürmüyorum kendileri s.s. kuralına göre yapıyorlar. ohh çok rahatım. Herkese tavsiye ederim çook geç olmadan, onlardan kolay olmayan bir iyilik isteyin bakın bakalım sizin onlar için gece gündüz demeyip yaptığınız fedakarlığın ondabirini yapıyorlar mı?

acer50 ,Eğitimini almadığınız ve bu işi yapamayacağınızı ibraz eden dilekçe veriniz ama tekrar isterse yapmanızı. telafisi mümkün olmayan bir hata yaparsan sorumluluk bende değil tarzında bir yazıyı yazıp altına müdürün de imzasını alıp kendiniz de imzalayın yazılı emri de ek olarak tutun. ve tüm demirbaşları yanlış yerlere kaydedin.150 olanı 255 e miktarları fazla veya eksik girin ben ancak bukadar yapıyorum deyin nasılsa il mem den veya muhasebe müdürlüğünden dönecektir. orada zılgıtı yiyince ısrarından vazgeçer

BBNET
Geri