İdare ile Ders Programı Sorunu

Kodla Büyü

wertyu6

Süper Üye
Süper Üye
seneye 7 saat dersim olacak arkadaşlar.
görevlendirme olup olmayacağı belli değil ama olsa bile formatör olmayacağımı idareye söyledim.
mdr yrd müdürün seneye derslerimi haftaya yayacağını söyledi.
büyük ihtimal 4 gün + boş güne nöbet olacakmış. buna itiraz edebilirmiyim? bununla ilgili bi yönetmelik vb varmı?

maalesef itiraz hakkın yok yetkisi var sen başka türlü yokuşa sür işi iyi geçinmek zorunda kalsın ama nasıl düşünmek lazım

Bir bilgisayarcının idareyle arasının bozulması bence onun lehine bir durum. Zira resmi göreviniz olmayan tek bir iş yapmazsınız. İdareyle arası iyi olan öğretmenler tabiri caizse eşek gibi çalışıyor malesef. Hadi hocam sen yaparsın, süpersin diye diye adam perişan oluyor ki aran iyi olduğu için hiçbirşeye hayır diyemezsin. Ben ikisini de yaşadım farklı okullarda. Ve aram kötü iken ne kadar rahat olduğuma hayret etmiştim

Mdem 5 güne yaymışlar, itiraz etmeyin hocam (tabii okulda herkese aynı ise), açıklarını kollayın, siz de onlara acımayın.

eğer senden başka sistemi çalıştıracak kimse yoksa sistemi kendine bağımlı hale getir,
sonra görevinden +1 fazlasını yapma işler düzelir,
ilk başladığım yaşadığım bir tecrübe idi ilk dönem dama tahtası gibi ders programım vardı, 2. dönem kendileri sıkıştırmışlardı.

büyük ihtimal dersler ilk ve son saat olacak.
okula 2 araçla gidiyorum mecbur akşama kadar okulda bekleyeceğiz.

yönetmelik gereği 5 güne yayma hakları var.sizin yapacağınız diğer öğretmen arkadaşlara verilecek programı incelemek.herkese sizin gibi yaparsa-ki çok zor başı ağrır-yapacağınız okula dilekçeyle başvuru yaparak ders programlarındaki bu farklılığın nedenini istersin.tutarlı bir cevap vermek zor olacağı için istediğin değişiklikler yapılır gönlünü ferah tut :D

1.yol

psikolojik baskı yaptığını söyleyin. bunun mobbing olduğunu ve TCK'ya göre işkenceyle bir tutulduğunu söyleyin. Görevini kötüye kullanarak TCK'da ki "güveni kötüye kullanmak" suçunu işlediğini söyleyin. Uygulamayı hemen sonlandırmaz ise kendinizi kanun kanalıyla koruyacağınızı söyleyin..

bunları hep söyleyin diye yazdım ama aslında söylemeyin doğrudan dilekçeyle ve bahsettiğim kanun maddelerini tam bularak dilekçe kanununa resmi yazışma usullerine göre düzenleyerek müdürünüzün kendisine verin. ve bunu ısrarla kayıt altına alması gerektiğini söyleyin. bir fotokopisini çoğaltın dilekçenizin arkasına sayı ve tarihinide yazarak imzalatın müdürünüze. yok eğer yapmıyorsa doğrudan il yada ilçedeyseniz ilçe milli eğitim müdürünün makamına giderek şikayet dilekçesi ve uygulanmasını istediğiniz dilekçenin bir kopyasınıda ekine koyarak verin. ve milli eğitim müdürünede aynen bu verdiğiniz şikayet dilekçesinin kayıt kabul sayısı ve tarihi ve mühürlü olarak kabul edildiğini gösteren belgeyi isteyin.

dilekçenizi okul müdürünüz size yazılı bir cevapla bildirecek. eğr okul müdürünüz dilekçenizi kabul edip cevap vermez ise olumsuz cevap vermiş olur ve siz yine bir üst merciye şikayet dilekçenizle müdürün cevap vermediği onaylı kabul kağıtlı dilekçenizin bir fotokopisiyle verirsiniz.

mobbin yaptığının kesin kabul edilebilmesi için size ters tezat uygulamaları en az 6 ay süreyle devam ettirmesi gerekiyor.

size ters olan uygulamaları bir defter alarak gün gün not ediniz. tüm uygulamalar ile ilgili delil toplayınız. size yazılı verilmeyen hiçbir işi asla yapmayınız. her türlü görevlendirme kağıdını saklayınız. göreviniz olmayan her biri için mutlaka itirtaz dilekçesi veriniz..

bu şunu ispatlayacaktır. mesela bilgisayar tamiri göreviniz değil size yazılı görev verdi sizde itiraz ettiniz. vb. gibi.. buna benzer birçok ters uygulama yapsın.

en son 2. dönem başladığında 2. dönemdeki ders planınızda bir delil olacasktır.

dava açarak hapisaneye dahi attırırsınız. TCK ya göre ceza aldırtmaya bakın. hapise girsin ve memurluğu bitsin.

eğer amacınızdan geri kalırsanız boyun eğerseniz resmiyete uymazsanız bunları ispatlayamazsınız.

bunları yapmak çok zor. çok sıkıntılı. psikolojinizi sağlam tutun. bu karşınızdakinin seviyesiz bir zorba olduğunu unutmayın. sizi hiç bir şey yıldırmasın. günder 1 saatte olsa dersinize gidip işinizi yapın. bu iş zorunuza giderse yılarsanız psikolojik olarak ezilmeye yenilmeye başlarsınız. ama siz 2-3 yıl sürecek dava ve sonunda zorbanın kaybedişini göreceksiniz. 2-3 yıl sürer bu süreç. dava açtıktan sonra bir şekilde tayin alarak görev yerinizi değiştirin. ama davanızı sürekli güncel olarak takip edin.

2.yol
2 rekat namaz kıl müdürüne beddua et. kendi hayrına dua et. Allah'a havale et. O'ndan iyi vekil yoktur.

evet yapabilirler.
Ama diğer öğretmenlerin programını böyle yaymıyorlarsa hele hele ilk ve son saate ders koyma işlerini sadece sizde uyguluyorsa onlar düşünsün.
alırısınız psikoloji bölümünden bir rapor ardından " mobbing" uygulandığını iddaa edersiniz.zaten bu mobbingi duydukları an bile ger adım atarlar.ödleri kopuyor :)

neden aranız bozuldu hocam?

Siz sadece dersinize girip çıkın ve nöbet saatlerinde yerinizde olun. Başka da hiç bir işe karışmayın.
İnternet altyapısından anlayan başka kimse yoksa arada güzellikler yapabilirsiniz. Koltuğuna makamına güvenip böyle adaletsizlik yapan idareciler için fazlasıyla mübah. :mrgreen:
NetCut programı ve MS-Dostan PC ye reset atma konularına bir göz atın. :)

Diğer öğretmenlerin ders programı ile sizinki arasında çok fark olursa, örnek göstererek size kasıtlı davranıldığını ve baskı yapıldığını ispatlayabilirsiniz. İlçeye bunlara yönelik dilekçeyi verirsiniz. Sonra okula müfettişler gelir, müdürün kulağını çekerler, ders programın düzelir. Kesinlikle boyun eğme. Hakkını ara. Devir efendi olma devri değil. devir hak arama mücadele devri. Hem korkacak hiç birşey de yok. En fazla okulunuzu değiştirirler. zaten iki araç ile gidiyormuşsunuz. Belki daha iyi olur. Kaldı ki siz haklı durumdasınız. Demirden korksak trene binmezdik sloganıyla yola çıkın.

Yetkisi var diyen arkadaşlar
SAF SAF KONUSMAYIN SIZIN GİBİ DUSUNEN ARKADASLAR YUZUNDEN MÜDÜRLERİN BİRÇOĞU KENDİNİ BİR B*K SANIYOR.Ders programı konusunda BIREYSEL olarak MÜDÜR HİÇBİR HALT YİYEMEZ... YÖNETMELİK MÖNETMELİK KURTARMAZ...

arkadaşların da dediği gibi yapılacak tek şey var
1- okulun ders programının çarşaf dökümü var onu alın. Herkesin ders programı ortada..
2- Kendi ders programınızı alın ve doğru il veya ilçe milli eğitim Müdür veya müdür yardımcısının yanına gidin

durumu anlatın milli eğitimden çıkana kadar ders programı hazırdır.

Daha önce çalıştıgım yerde bi bayan arkadas müdürle problem yasamıstı ders programı darmadağın... Arkadaşın tek yaptıgı soluğu il milli eğitimde almak oldu. Akabinde okula bi telefon ve ders programı tamam...

O da olmazsa bir önceki sayfada arkadasın dediği 1.yol olayını deneyin... problem etmeyin yaaa... kendi düşünsün...
sana düşen tek şey görevini tam yapmak onlara koz vermemek... Diğer arkadaşlara karşı tutumları da gözlemlemeyi unutma... Mesela derse geç girmek. sen yapıncaki tepkiler ve ör.matemtik öğretmeni yapıncaki tepkiler...

İlk olarak uzlaşmayı dene. Güzellikle anlaşmaya çalış. Herkes kanunlar önünde eşittir. Sana uyguladığını başkasına uygulamıyor ise elinde en büyük koz olur. Yeri geldiğinde ilçe mem, kaymakam hatta il mem e bile başvur. Hakkını resmi olarak ara. İşini de sağlam yap. Açık verme.

hocam hiç sıkıntı yapma. kuzu kuzu senin ayağına gelecekler. ama bu süreçte iş sana düşüyor. ne yaparsa itiraz etme. kanunsuz işlerine hariç tabiki. ama kesinlikle ders görevin haricinde bir işe bulaşma.projeksiyon fişini bile takmadım ben. görevim değil diyerek. sevdiğim öğretmenlerin işini yaptım idarenin ve müdürün hiç bir işine bulaşmadım. bende yaşadım bu olayları. sonunda müdür eziliyor karşında. birde teknolojiden anlamıyorsa eğer ezilme süresi kısalır. ama dediğim gibi kararlı ol. dik dur. kolay gelsin.

herkese aynıysa yapacak hiçbirşey yok. ama sana özelse analarından emdiklerini burunlarından getirirsin rahat ol. kafaya takma en fazla yol parası vermiş olursun

Bt sınıfına git paşalar gibi otur keyfine bak hocam....Biliyorum çok zor ama onlar size muhtaç olacaklar..E-posta göndermeyi dahi beceremeyen idareciler bilgisayarcılar olmadan bir hiç oluyorlar..benim ilk atandığım okulda da aynı şeyi yaptılar sabah ilk ders akşam son ders...Hatta günde 1 ders koymuşlar son saate hemde :)) şaka gibiydi...zamanla aştık bunları...daha kötü öğretmenleri görünce sizin bizim kıymetimiz artıyor..Kafaya takmayın sadece biraz sabırlı olun ve rahat davranmaya çalışın..kafanıza takmadığınızı onlar da görsün...2.senemizde bana boş gün dahi vermişlerdi..sizinle aynı durumdadaydım evimle okulum arasında 2 vasıta değiştiriyordum ve ilk atandığım yıldı..Tamamiyle acemi :)

Sayın hocam öncelikle nöbet konusu : yönetmelik gereği öğretmen nöbet görevini dersinin en az olduğu gün yapar bu genelde gıcık idareler tarafından boş günlere verilir. Diğer idarecilerden de benimkiler gibi öğretmenlere sorar hangi güne nöbet istiyorsunuz.
Ders dağıtmaya gelincede 4 güne 7 saat dersinizi dağıtmak çok kolay sabah 4. saate ve öğleden sonra 5. saate koyunca sizi okulda baya bir oyalarlar sabah akşam koyupda dikkat çekmezler. pazartesi ilk saat ve cuma son saate 1 er tane koyar bayrak törenlerinde hazır olsun ki teknik sorunlara hemen müdahalede bulunula bilsin bedenci ile beraber gelir gidersin. İdare isterse kılıfına uydurur

Yedi saat ders olması biraz imkansız gibi ; eğitim bölgesinde boş ders var ise maaş karşılığı tamamlattırılır + 6 saate kadar da resen verilebilir.

Sayalım ki yedi saat ders verildi ve haftada 5 güne yayıldı genel bir uygulama ise nasıl bir sakıncası olabilir ; bizler çalıştığımız için maaş almıyormuyuz?

Kıymetli öğretmen arkadaşlarımın bir kısmı sadece dersine girersin , nöbet yerinde bulunursun başka birşeye karışmazsın ...... belirtmişler.
Kanaatimce asıl olan iyi niyet ve huzurlu bir ortamda çalışmaktır. Çatışma ortamında tarafların mutlu olma imkanı yoktur.
İdare öğretmenlerin görevleri ve müdürün vereceği görevleri hatırlatır bol bol görev yazar , açık arar,soruşturma vs. vs. bir sürü mutsuzluk verecek olay; siz itiraz edeceksiniz , bunlar görevim değil , emsaller arayacaksınız bulacaksınız yine karşı taraf hakkında soruşturmalar vesaire vesaire ...

İdare öğretmen aile üçgenini yaralamadan ve maaşımızı öğretmenlik yaptığımız için aldığımızı unutmadan çalışmak hem bizleri mutlu eder hem de vebalden kurtarır.

Huzurlu günler

BBNET
Geri