İcralık Otomobiller Hakkında Sorum var

Kodla Büyü
hocam bildiğim kadarıyla icralık araclara teklif vermeniz için önce belirli bir miktar depositonuzun yatırılması gerekyor.Ve yine bildiğim bu fiyatlardan teklif başlıyor yani orda yazan fiyat en alt teklif miktarı olacak .

Hocam geçen sene bizim ilçede 130 kişiyi toplamda 3,5 trilyon(milyon) dolandırdılar bu icralık araba muhabbetinden. Hiç bulaşma derim.

hocam ben de şöyle (başıma gelen bi olayla) cevap vereyim. 2 sene önce bi tanıdık vasıtasıyla yeddiemin deopsundan icralık seat cordoba dizel'e baktım. 13000 civarında başlamıştı (ve başlangıç fiyatının belli bir kısmı depozito olarak veriliyor) araç 18 000 e satıldı gene o arabaya göre az bir fiyattı alan aldı. bir de yeddiemin deposundaki eleman başkomserin biri tehdit ederek mercedes vito almak istemiş lakin ihaleye yetişemeyince (ve korkusundan kimse başvuramayınca) alış fiyatına elemanın biri almış. şu arabam.com yerine icra takip sitelerine bak (ama oralar da paralı üyelik istiyorlar) ya da gazeteleri takip et.

evet bu araçlar teklif usulü satılıyor. yani o gördüğün fiyatlar açılış fiyatları. tabiki normal fiyatından biraz daha uygun alabilme şansınız var ama arabayı ayrıntılı incelemeden alıyosunuz. şans işi biraz.

Anladım.Dinen hükmü nedir onu fetva hattına sorumu yolladım cevabını bekliyorum.
Bu konuda hakkında eklemek sitedikleriniz varsa lütfen yazın

developer' Alıntı:
Anladım.Dinen hükmü nedir onu fetva hattına sorumu yolladım cevabını bekliyorum.
Bu konuda hakkında eklemek sitedikleriniz varsa lütfen yazın
daha önce araştırmıştım bu konuyu. bir malın maddi olarak hakkını vermek gerekiyor. ya da satan kişiyi zor durumda bırakmamak gerektiği. ortada satan kişi gözükmüyor. karışık bir durum açıkçası. ağlayanın malı gülene kar etmez derler büyükler. ben sana al yada alma demem. bunun cevabı vicdanında karşılık bulur hocam.

icra malından hayır gelmez hocam.hiç bulaşma bence.dinen arkadaşlar açıklamış zaten.malın hakkını vermek gerekir

BBNET
Geri