bywise31390
Üye
Bahsedilen staj 40 günlük olan staj. Yoksa ikinci dönem öğrenciler yine İBE yapacaklar. İşletmeye gidiyorsalar gitmeye devam edecekler.1. Madde ilk dönem staj yapanlar 2. Dönem muaf diyor sanki meslekçilerin ek dersi patlar.
Hocam stajdan muaf ayrı bir şey. İşletmede beceri eğitimini okulda veya uzaktan gorenlerin yapmak zorunda olduğu 320 saatlik staj o. Normal ıbe ye işyerlerine gidenler devam edecek 2. Dönemde de1. Madde ilk dönem staj yapanlar 2. Dönem muaf diyor sanki meslekçilerin ek dersi patlar.
İki satır yazı ya, bu kadar zor olmaması lazım ama maalesef her seferinde başarıyorlar anlaşılmaz hale getirmeyi. Açık açık yaz şuraya 20 kasıma kadar işletmelerde beceri öğretimi gören öğrenciler staji yapmış sayılır diye. Yok en az yok en çok,,,,
Hocam bizim anladığımız şu. En az 1 donem işletmeye gitmeyen öğrenci uzaktan ıbe yapmanın yani sıra 320 saat stajını tamamlayacak. Bu yönetmelikte olan bir şey zaten. Normal dönemde de işletme bulunamayan yerlerde ıbe okulda yapılıp staj zorunluluğunu doldurmak için işletmede staj yapılıyordu. Sene başında uzaktan işletme yapılacağını duyunca staj zorunluluğunun olduğunu söylemiştik zaten bu forumda.Var mı bir gelişme? Biz biraz müdürle konuştuk bugün. Anlayan beri gelsin modu devam ediyor![]()
Var mı bir gelişme? Biz biraz müdürle konuştuk bugün. Anlayan beri gelsin modu devam ediyor![]()
Bizde teknik var. Yaz stajını muaf tutmuşlardı. Şuan bu yazı ile staj zorunlu yapılacağı için beni ilgilendiriyor...Staj ile işletmelerde beceri eğitim farklı şeyler yalnız. Staj anadolu teknikleri ilgilendiren bir durum bizi değil...
Evet hocam.Belge okullara gönderildi mi acaba?
Kazanamıyorlar hocam. Staj zorunluluğu var okulda veya uzaktan ders olarak gören öğrenciler için.Benim sene başından bu yana hiç işletmeye gitmemiş sürekli okul/uzaktan eğitim yoluyla ime dersi alan öğrencilerim var.
Bu yazıya göre onlar okulda ime dersine devam etmeleri halinde haziran ayında mezun olmaya hak kazanamıyorlar mı?
Hocam tabii ki farklı. Ancak ıbe yi işletmede yapmayan yani okulda veya uzaktan ders olarak goren öğrenci staj yapmak zorunda. Amp öğrencisi için söylüyorum.Staj ile işletmelerde beceri eğitim farklı şeyler yalnız. Staj anadolu teknikleri ilgilendiren bir durum bizi değil...
Staj ile işletmelerde beceri eğitim farklı şeyler yalnız. Staj anadolu teknikleri ilgilendiren bir durum bizi değil...
Aynen hocam bir önceki mesajda ben de bunu anlatmaya çalıştım.Yanlış. Staj tüm meslek lisesi öğrencilerini ilgilendirir. Ancak anadolu meslek öğrencileri 12.sınıfta işletmeye gittiği için (en az bir dönem) 40 gün staj yapmasına gerek olmaz.
bu sene gidemedikleri için onlar da 40 gün staj yapacak.
Kazanamıyorlar hocam. Staj zorunluluğu var okulda veya uzaktan ders olarak gören öğrenciler için.
Okulda staj yapmak için öğrencinin fiilen okula gelmesi gerekiyor. Ancak okula gelmek veli iznine bağlı, zorunlu değil. Eğer veli izin vermez ise bu öğrenciler ne olacak? Sonuçta bakanlık yüz yüze eğitime göndermeme hakkı verdi veliye.
Yani özetle; 2.dönemde işletmelerde beceri eğitimine işletmeye gitmeyen(velisi izin vermeyen) öğrencileri, velisi okula da göndermez ise ne yapacağız?
Sadece uzaktan ime eğitimi ile mezun olabilecekleri?
Hocam bakanlık öyle veya böyle stajı halledin diyor. Her okul kendi şartlarına göre yapacak benim anladığım bu.Okulda staj yapmak için öğrencinin fiilen okula gelmesi gerekiyor. Ancak okula gelmek veli iznine bağlı, zorunlu değil. Eğer veli izin vermez ise bu öğrenciler ne olacak? Sonuçta bakanlık yüz yüze eğitime göndermeme hakkı verdi veliye.
Yani özetle; 2.dönemde işletmelerde beceri eğitimine işletmeye gitmeyen(velisi izin vermeyen) öğrencileri, velisi okula da göndermez ise ne yapacağız?
Sadece uzaktan ime eğitimi ile mezun olabilecekleri?