İşlemci 1 kırık pin

Kodla Büyü

aakcakaza

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Re: 1 kırık pin

aynı duurmda olan makinalarım vardı hocam,

calisiyorlardı. sorun olacağını sanmam.

2 sene çalışmışlığı var benim bilgisayarın. sonrasında bir arkadaşa vermiştim uzun yıllar kullandı hocam ;=)

3 senedir pentium IV 3.0 işlemcinin bir pini kırık şekilde çalıştı, hala da çalışıyor.
Pinleri fazladan yapmışlar demekki kır kır bişey olmuyor :)

İlginç ben çalışmaz diye düşünüyodum.
Çalışsa dahi sanırım işlemci %100 performansla çalışmaz.

Acaba o eksik kanalın verisini bir şekilde telafi mi ediyor işlemci. Bunu elektronik veya bilgisayar mühendisi arkadaşlara sormak lazım.

aynı durumu bende yaşamıştım. çok uzun süre çalıştırmadım ama kırık pinle çalışmıştı bir süre. sorun yaratmamıştı. lehimleme olayına gelince aynı konuyu bende önceden açmıştım ve arkadaşlar kuyumcuların bunu lehimleyebileceği falan söylemişti ama astarı yüzünden pahalıya gelir böylede. en iyisi kullanabildiğin kadar kullanmak. çok sorun yaratacağını sanmıyorum.

sayın hocam intel'in 478-775 pinli işlemcileri de amd'nin 940 pinlik işlemcilerininde tüm pinleri kullanılmamaktadır. muhtemelen elinizdeki işlemcinin boşta olan ayaklarından birisi kırılmıştır ve bu işlemcinin çalışmasını hiç bir şekilde etkilememiştir.

rahatlıkla kullanabilirsiniz. zaten kullanımda olan ayak kırılsa işlemci çalışmayacaktı.

BBNET
Geri